Aláírásgyűjtés indult a korrupció ellen – Különszámmal támogatja a Nyomtass te is! mozgalom az akciót

A független Európai Ügyészségért

Csütörtökön indult el a Hadházy Ákos független képviselő által kezdeményezett aláírásgyűjtési akció, amelynek célja, hogy egymillió magyar polgár támogassa a független Európai Ügyészséghez való csatlakozást. A képviselő Budapesten, a Blaha Lujza téren indította meg az aláírásgyűjtési kampányt, amely a napokban vidéken folytatódik. A jelenlévő újságíróknak elmondta, hogy csak a független Európai Ügyészség állíthatja meg azt a féktelen hazai korrupciót, amely már az uniós forrásokhoz való hozzáférést is veszélyezteti.

Hadházy emlékeztetett rá, hogy ebben az évben alig érkezett még uniós pénz Magyarországra, mert a kormánynak elszámolási vitái támadtak Brüsszellel. Ha elapadnak ezek a pénzek, akkor komoly bajba kerül az egész ország – közölte a képviselő.

Nehéznek, de teljesíthetőnek tartja ennyi aláírás összegyűjtését. Szerinte a külföldi nyomás mellett a magyaroknak is ki kell fejezniük, hogy nem asszisztálnak a korrupcióhoz. Ha nem hallatjuk a hangunkat, akkor Orbán arra fog hivatkozni, hogy a magyar nép nem szeretné, ha független európai ügyészség vizsgálná Magyarországon a gyanús ügyeket, amelyek némelyike a miniszterelnök családjáig ér.

A Nyomtass te is! mozgalom egy különszámmal támogatja az aláírásgyűjtési akciót. A különszámban többek között szó esik arról, hogy miért lenne fontos, Magyarország csatlakozása a független Európai Ügyészséghez. Interjú olvasható benne Hadházy Ákossal, és példákat is sorolnak, milyen, a Fideszhez köthető ügyeket próbál eltussolni a Polt Péter vezette magyar ügyészség.

A kezdeményezés honlapján – www.europaiugyeszseget.hu  – lehet jelentkezni aláírásgyűjtőnek, és innen  tölthetők le aláírásgyűjtő ívek is, amelyeket beszkennelve kell majd visszaküldeni.

A Nyomtass te is különszáma innen tölthető le: http://nyomtassteis.hu/…/nyomtassteis-61szam-kulonszam.pdf

A KAPOS-T a Vidéki Internetes Portálok együttműködésének tagjaként a résztvevő 17 médiummal és a Nyomtass Te Is! Mozgalommal közösen támogatja a kezdeményezést, mely Magyarországnak a független európai ügyészséghez való csatlakozását szorgalmazza.

Reméljük, a Budapesten és számos vidéki városban már széles körű támogatást élvező indítvány Kaposváron sem marad visszhangtalan.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!