Virágtartó a Fidesz atomfegyvere: erre számítsunk, ha illiberálisék zavart éreznek az erőben

Óvodás hisztéria és primitív agresszió

Épp ezekben a pillanatokban azon szórakozik az Internet népe, hogy Szombathelyen, ahol a Fidesz elveszítette a közgyűlési többségét, a frakciótagok egy tujával (valójában szobafenyővel és fikusszal) torlaszolták el az ülésterem ajtaját, hogy megakadályozzák a szavazást, amíg Hende Csaba képviselő Budapestről odaér. Minderről a Nyugat.hu számolt be. Egy imbecillis kisóvodás toporzékolása ehhez képest akadémiai székfoglaló. Mi halkan emlékeztetnénk rá, hogy a tehetetlen düh és a taplóság nemcsak Szombathelyen mutatta meg magát: Kaposváron ez bevett, ellenzék és a hatalom által egyaránt támogatott „normális gyakorlat”. Mondhatnánk, ez ma a „Kaposvár-modell”.

Szombathelyen tehát áll a bál: a vékonyka fideszes többség, amely eddig is csak egy civil alpolgármester támogatásán múlt, elfogyott. Ettől el is szakadt a cérna: leolvadtak az agyak, lehullott a maradék civilizációs máz, obstrukció van, míg Mr. Wolf, a problémamegoldó odaér. Ugyanezért pár nappal ezelőtt Kövér László ronggyá büntette a parlamentben az ellenzék képviselőit, de az persze teljesen más. Egy másik klasszikussal élve: „… itt én b…ok, nem engem b…nak”.

Kaspósvár. A Centrál kávézó virágtartói köszönik, jól vannak, ahogy a jogállamiság is, csak a növények sorvadtak el.

Amire az ország normálisnak számító közvéleménye felhördül,

a rutinos kaposvári csak legyint: itt évek óta így intézik az ügyeket. Ha valaki valakijének valamije nem tetszik, csak odakúrunk két méretes virágkaspót a teraszára, hogy a vendégei ne tudjanak kiülni. A bérleti kérelmét nem fogadjuk be, mindenféle hazugsággal kitérünk előle, és szerintünk ez az ügyintézési mód legnagyobb rendben van.

Ha valaki nem ismerné, az ügy részletei itt olvashatók, a kaspók pedig ugyanott vannak, ahol voltak.

Nem hivatali vagy joggal való visszaélés, nem önbíráskodás, á, dehogy. Birtokvédelemről ki hallott? Ja, hogy azt a jegyzőnél kéne kérni, annak pedig jogilag helytálló módon indokolni? Hát nem egyszerűbb a kaspó? A jogállamiság nevében eltorlaszoljuk, oszt’ jónapot.

Mindez persze nemcsak a helyi hatalom gyakorlóinak szégyene,

hanem a közgyűlési ellenzéké is: nemhogy egyszer nem tették szóvá a nyilvánvaló jogsértést, de Kováts Imre DK-s képviselő dühödt filippikában rohant ki akkori cikkünk ellen, mondván, hogy a Centrál kávézót, melynek a teraszán a kaspók vannak, „ugyanaz az üzleti kör” működteti, amely korábban a tetemes adósságot hátrahagyó, Szicília éttermet üzemeltető céget, ettől aztán már jogos is az önkormányzat önbíráskodása. Ki mint él, ugyebár.

Ám az univerzum legtárgyilagosabb kaposvári képviselője örökös címre pályázó

városatya nemrég rúgott ez ügyben egy méretes öngólt: Facebook-hozzászólásában megjegyezte, hogy a vállalkozóbarát önkormányzatok engedményt szoktak adni a bérleti díjból, ha pl. építkezés akadályozza a bejutást.

Kováts Imre Facebook-kommentje

Javasoljuk Kováts képviselő úrnak: a legközelebbi közgyűlésen kérdezze meg Szita Károlyt, mekkora árengedményt kapott az érintett cég a havi több mint négyszázezer forintos bérleti díjból, mikor a Noszlopy utca teljes átépítése zajlott másfél éven át? És mennyit fizet most a helyén működő Erzsébet söröző üzemeltetője?

Szombathely persze már az ókorban is civilizált hely volt Savaria néven, Pannonia tartomány székhelye – ott az ilyen viselkedés kiveri a biztosítékot. Habár csak huszonhét százalékkal népesebb, mint Kaposvár, az iparűzési adóbevétele kilenc milliárd forint, háromszorosa az itteninek. És van egy potens, nem kaspópárti ellenzéke, mely nemcsak az öt listás bejutó helyre gyúr.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!