Rendkívüli: indoklás nélkül lemondta Gálvölgyi János estjét az Együd Árpád „kulturális központ”!

Cenzúra kettő pont nulla? – Frissítés, frissítés, frissítés!

Röviddel ezelőtt Gálvölgyi Judit, a művész felesége a Facebookon tette közzé, hogy a holnapra, 24-ére tervezett „A Gálvölgyi” című, „szokatlan este” műfajú önálló estjét az anyaszínház, a Budapesti Játékszín közlése szerint a „megrendelő művelődési ház”, amely a műsorközlés szerint az Együd-Agora, indoklás nélkül lemondta. Az előadás a Szivárvány Kultúrpalotában lett volna.

A lemondásnak egyelőre sem az Együd honlapján, vagy közösségi oldalán, sem a helyi médiumokban nincs nyoma. Amint az közismert, Gálvölgyi János a Heti Hetes egykori alapembere semmiképp nem nevezhető a jelenlegi rezsim barátjának – ennek számos tanújelét adta nyilatkozataiban, kiállásában.

 

Gálvölgyi Judit Facebook-bejegyzése

 

Az eset kísértetiesen emlékeztet arra, ami Alföldi Róberttel történt Zalaegerszegen.

Frissítés 1.: Gálvölgyi Judit egy hozzászólásra válaszolva azt írta: “indoklás nincs. De természetesen nincs mögötte politikai megfontolás.”

Frissítés 2.: Az index.hu példás gyorsasággal reblogolta cikkünket. Miután kaposvári ügyekben nyilván nem olyan rutinosak, mint mi, megpróbálták megkérdezni az illetékeseket, persze választ nem kaptak. Az viszont feltűnt nekik, hogy sem az Együd, sem a Szivárvány más eseményekkel ellentétben nem reklámozta az eseményt – ezt már mi tesszük hozzá – mintha tervezték volna a “váratlan lemondást”.

Frissítés 3. A Népszava 19.29-kor arról számolt be, hogy Szalay Lilla, az Együd igazgatója szerint összesen tíz jegy fogyott el elővételben, és a lemondásról tíz napja egyeztek meg közösen a Játékszínnel. (Tíz-tíz, tetszenek érteni.) Így szerinte a Játékszín hibázott, ha nem értesítették a művész(eket).

Ehhez képest az Együd és a szivárvány honlapján még most is fent van a műsorszám, így Szalay Lilla állítása meglehetősen gyenge lábakon áll.

 

Az Együd honlapja 2018. október 23. 20.30 perc. Még mindig fent van a Gálvölgyi-est, pedig az igazgató állítása szerint tíz napja lemondták. Akkor miért hirdetik?

 

Frissítés 4.: Ma délelőtt a “Sivárvány” honlapján már közlik az előadás elmaradásának tényét, ráadásul indoklással: “érdeklődés hiányában”. Nem volt olyan régen, hogy ne emlékeznénk rá: Rátóti Zoltánnak, aki akkor a Csiky igazgatója volt, szintén elmaradt itt egy lemezbemutató előadása, amire azt írták, hogy “technikai okok miatt”. Persze nem adtak helyette más időpontot, ebből lehet tudni, hogy a “technikai ok” csak porhintés volt.

Frissítés 5.: A 24.hu ma azt közölte, hogy a Játékszín megerősítette a művelődési ház által mondottakat, miszerint valóban érdeklődés hiánya miatt maradt el az előadás. Arra viszont nem adtak választ, hogy erről mikor értesítették a művészt, és arra sem, hogy miért volt még tegnap este is olvasható az intézmény mindkét honlapján, hogy 24-én megtartják az előadást, ha már tíz nappal korábban közösen elálltak ettől.

Arra sincs válasz, hogy – más műsorokkal ellentétben – miért maradt el az ilyenkor szokásos promóciós kampány: a műsor szimpla közlésén kívül élő ember nem tudott arról, hogy Kaposváron Gálvölgyi-est lesz.

Amint további részleteket megtudunk az esetről, ismét frissítjük cikkünket!

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!