Fekete Ádám marad a kaposvári kosárlabdacsapat edzője! Kérdés van? Nincs? Lelépni!

Lesapkázták Puska Zoltánt?

Végül is hol van az megírva, hogy nem lehet olykor szívből, jót röhögni a mostanában eufemisztikusan NER-nek nevezett, leplezetlen önkény által előidézett helyzeteken? Még sehol, de már nem sokáig. Majd jól hoznak egy törvényt, amiben megtiltják a nevetgélést – használjuk ki ezt a kis időt, amíg lehet. Orbán Viktorról fogalmazott úgy a napokban Bod Péter Ákos, az Antall-kormány minisztere, hogy ő egy „mikromenedzser”: minden apróságban ő dönt, nincs víziója, csak a holnapi csaták érdeklik. Ilyenek persze vannak szerte az országban: most éppen a gyengélkedő kaposvári kosárlabdacsapat „rázódott gatyába” eképpen – kérdés, lesz-e benne köszönet.

Kaposvár egy olyan város, ahol a kosárlabdaklub totemállata „Delfin”, a vízilabdázóké pedig „Turul”

ez is azt mutatja, hogy tudunk egyedit, különlegeset nyújtani. Ám a sportszerető kaposváriak előtt az sem titok, hogy a kosárlabdacsapat keményen padlót fogott a szezon eddigi szakaszában, s így most a tabellán a tizenkettedik, a korábbi évek szép teljesítményeihez képest lehangoló helyen.

Ilyenkor szoktak a tulajdonosok és a szponzorok összeülni, és, ahogy mondani szokás, „személyi változásokat eszközölni” a csapat vezetésében. Ez nemrég – december 20-i hír – meg is történt. A tulajdonos Kaposvári Kosárlabdázók Köre Egyesület visszahívta a Kaposvári Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetőjét, Monok Tibort, és Puska Zoltánt bízta meg a feladattal.

Puska Zoltán – „civilben” a Zrínyi általános iskola igazgatója – kissé talán komolyabban vette a magát a kelleténél, mert újabb három vereség után információink szerint menesztette Fekete Ádám vezetőedzőt, és Filipovics Gordan másodedzőt állította a helyébe, aki – néhány, a kosárlabda klub rajongói oldalán olvasható hozzászólás szerint – már így is a tényleges edzője volt a csapatnak.

Hozzászólás a kosárcsapat Facebook-oldalán

Fekete Ádám amúgy testnevelő tanár a Munkácsy Gimnáziumban, ahol Szita Károly nevét is majdan, mint a nagyemberek alma materében szokás, emléktábla, ne adj’ isten, szobor őrzi. Azt is jegyezzük meg halkan, hogy a testvére annak, akiről még 2014-ben írtunk: talán emlékeznek rá, hogy Rátóti Zoltán egy korábban fodrászként dolgozó hölgyet nevezett ki „stratégiai igazgatónak” – akkori, a Csiky Gergely Színház környékéről eredő hírek szerint nem függetlenül Szita Károly óhajától.

Most is valami hasonlót dobott a gép: hiába nevezte ki Puska Filipovicsot,

jött felülről a kosárlabda-zsargonban „sapkázásnak” nevezett szerelés: ácsi, banda, Fekete Ádám marad, Gordan Filipovics marad – a helyén, másodedzőként –, és az ügyvezető, sőt a stáb többi tagja is marad – ők a változatosság kedvéért nagyon csendben.

Puska Zoltán jól is teszi, ha nem lázadozik, hiszen akár az iskolaigazgatói pozíciója is veszélybe kerülhet: közismert, hogy Szita Károly első számú pártfogoltja és kliense Stickel Péter, a kaposvári tankerület vezetője. Stickel egykori NBI.-es kosárlabdázó, korábban a kaposvári önkormányzat oktatási és kulturális igazgatója.

Kisváros: mindenki szem a láncban. Kérdés, hogy mennyire lehet villogni a parketten leláncolva.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!