Védjük meg Nagy Imre emlékét a besúgóktól és a provokátoroktól!

Kaposvár Nagy Imre szülővárosa

Van provokáció, amelyről nem szabad tudomást venni, miután csak az a provokátor szándéka, hogy felhívja magára a figyelmet. És van az, amelyet a Fidesz, az Orbán-kormány és személyesen Orbán Viktor művel politika helyett. Egy percig sem kétséges: a felcsúti dácsa mellé sokmilliárdos stadiont építeni – provokáció volt, ahogy a nyugdíjpénzek elvétele, az azeri baltás gyilkos szabadon engedése, a letelepedési kötvények, és minden más. És a pimaszságok így sorjáznak végig, a Vár elfoglalásáig, „négymilliárd forint per szoba” jeligére, abból az egyáltalán nem titkolt megfontolásból, hogy lépésről lépésre mind képtelenebb szintre emelje az ingerküszöböt.

A Nagy Imre-szobornak a Vértanúk teréről való elvitele pontosan ugyanilyen provokáció. Úgy kell előre megfontolt szándékkal vérig sérteni társadalmi csoportokat, felrúgni konszenzusokat, és felborítani a társadalmi békét, hogy közben a hülyéjének, a gyávájának és a cinikusának legyen egy nagyon is átlátszó magyarázata: „a Kossuth tér Horthy-korszakbeli arculatát akarják helyreállítani”.

A túlóratörvényhez, hogy „a dolgozók érdekeit szolgálja”, a közigazgatási bíróságokhoz, hogy „ezzel teljesül be a jogállamiság”, és így tovább. Közben minden arra irányul, hogy a jelenlegi rezsim az 1989-ben az Ellenzéki Kerekasztalnál jóhiszeműen megkötött kompromisszumokat kihasználva lerombolja a jogállamot, magának és utódainak uralmát, és a köz javaihoz való korlátlan hozzáférést örök időkre biztosítsa.

Ennek eszköze a különböző társadalmi csoportok, hagyományok, jogok (gondoljunk a trafiktörvényre) folyamatos megsértése, a társadalmi béke és közmegegyezés felborítása. Ennek a felszínen, szólamaiban rendpárti rezsimnek valójában a legfontosabb hatalomgyakorlási eszköze a rend és a nyugalom állandó kikezdése.

A lényeg, hogy az „alattvalók” azt higgyék: a hatalom bármit megtehet – velük is.

A közösségi oldalak és a még létező ellenzéki sajtó üzeneteiből úgy tűnik, folytatódnak a tüntetések az új évben is. Az elégedetlenség hullámai Kaposváron is átlépték a fásultság, önbizalomhiány és félelem küszöbét, ezt a december 18-i fáklyás megmozdulás – fényesen – igazolta. A provokációk sora pedig nem ért véget, és nem is fog, ha határozott és kemény ellenállásba nem ütközik – ez a természete.

Kaposvár Nagy Imre szülővárosa. Polgárainak, legyenek bármilyen párt vagy szervezet támogatói, állást kell foglalnia, szembe kell szállnia azzal a méltatlansággal, hazug és aljas provokációval, amely a forradalom mártír miniszterelnökének emlékét érte. Most ismét indokolt lenne pl. gyertyagyújtással a szülőháznál, vagy a demonstráció bármely más formájával élve kinyilvánítani:

Kaposvár polgárai megvédik Nagy Imre emlékét!

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!