Most tényleg túltolták a 74nullanullás fiúk: kétszáz fölött táncolt a kölcsön Merci sebességmérő mutatója

És mit szól ehhez a rendőrség?

Foglalkoztunk már néhányszor a nullanulla viselt dolgaival – mindenképp többet a megérdemeltnél, különösen, hogy mostanra sikerült szinte csak reklámcikkeket közölni: jól jön egy potya vacsora, ingyenes furikázás. Ám egy levélírónk, érezhető felháborodással arra hívta fel a figyelmünket, hogy a weboldal egyik videóján látszik: a Pappas cégtől kölcsönkapott Mercedessel a Kaposvárt elkerülő úton nem kevesebb, mint kétszázkilenc kilométer per órás sebességgel sikerült veszélyeztetniük az arra közlekedők életét. Nem vagyunk kresznácik, de a rendőrség véleményére azért kíváncsiak lennénk.

A 74nullanulla legutóbb azzal tudott bekerülni az országos hírfolyamba, hogy a végrehajtók zár alá vették a szerkesztőség berendezési tárgyait, miután nem voltak képesek kifizetni egy elvesztett sajtóper után járó harmincezer forintnyi perköltséget. Tegyük hozzá: a jogerősen megítélt helyreigazítást és bocsánatkérést azóta sem teljesítették.

Ennek a látszólagos „keménycsávóságnak” a hamvas bájából sokat elvesz,

hogy a szerkesztőség finoman szólva is megragad minden alkalmat, hogy a helyi fideszes hatalomhoz dörgölőzhessen. Vagy a pénzhez: mekkora poén már egy ötvenmilliós Mercedes AMG Gt-vel zúzni, mikor egy rongyos ügyvédi díj kifizetésére sem futja…

 

Jól látható a videón, hogy 209-et mutat a kijelző, az út pedig nem a mogyoródi versenypálya…

 

Kivételesen idetesszük a linket, hogy aki akar, meggyőződhessen róla: itt bizony súlyos, akár bűncselekménynek tekinthető eset történt. A rend kedvéért a videót is lementettük.

Egy biztos: a videón jól látszik, pl. 1.34-nél, hogy a sebességmérő 209 kilométert mutat,

s a kísérteties sebességgel elsuhanó tájból pedig a Kaposvárt elkerülő út sejlik fel, amely láthatóan nem tesztpálya – mivel az Zalaegerszegen épül. Ott, a zárt, nem közútnak minősülő terepen elvileg lehet majd száguldozni, ám a gyanútlan közlekedőket: emberéleteket, családokat veszélyeztetni a megengedett sebesség jóval több mint kétszeresével, minden, csak nem normakövetés.

Ha valakinek e történetről Fidesz-közeli nyálas ficsúrok önelégültsége, gátlástalansága

ugrik be elsőre, ne érezze rosszul magát. Különösen azért ne, mert ők ez esetben odáig merészkedtek, hogy mindezzel kérkedni is lehet: fel lehet rakni a videót az oldalra, hiszen „úgyis mindent megúszunk”: Kalánka és a polgármester bácsi majd elintézi.

Nekünk viszont egy próbát megér, miután a netre felrakott videók már számos esetben szolgáltak bizonyítékul szabálysértési eljáráshoz: első körben egy emailben jelezzük a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóosztályának az esetet, s meglátjuk, ez mit ér. Ha semmit, akkor hivatalos feljelentés következik.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!