Nem csillapodik az ötvenes évekre emlékeztető, dühödt árulózás: ezek tényleg ebből akarnak megélni a következő öt évben?

Mesél a Rozsdatemető*

Arról beszél a KE és a drága kpsvr – jegyezzük meg, immár Bogdán Erik szerzőségi megjelölése nélkül – hogy, úgymond mi, tehát a KAPOS-T nyertük meg a Fidesznek és Szita Károlynak a választást. Itt akár meg is állhatnánk: az ötpárti (plusz civil), hatalmas erejű, állítólag több tízmilliós választási költség felett diszponáló szövetséges haderőt letérdeltette az egy fős, általában háromnaponta frissülő hírblog? Akkor talán mégis indokolt volt a rettegés, amely már korán, júniusban testet öltött abban, hogy a KAPOS-T cenzúrázásában látták sikerük zálogát: elég egyértelmű szegénységi bizonyítvány.

Zseniálisan oldották meg a kör négyszögesítését, népiesebb megfogalmazásban

a fából vaskarikát: szerintük egy „mikroblog”, egyedül elvégezte azt, amire ők, öt párt plusz egy gigaegyesület, sok pénzzel és meggyőző szellemi teljesítménnyel – na, jó, utóbbi csak vicc – nem voltak képesek.

Láthatóan némi fogalomzavarral küzdenek: a „mikroblog” faszikáim, nem egy kisméretű, netán kevesek által olvasott blogocskát jelent. A mikroblog, mint a Tumblr vagy a Twitter, „rövid bejegyzéseket engedélyező blog”, melynek akár sok millió látogatója is lehet. A KAPOS-T viszont éppen nem arról híres, hogy rövidek a bejegyzései. Szóval megint szimplán hülyét csináltatok magatokból a saját pályátokon, mint már annyiszor.

Valójában egy vak hang erejéig sem kellene válaszra méltatni őket, ugyanis

szánalmasan sivár szókészletükben a KAPOS-T vel kapcsolatban folyvást emlegetett „lejáratás, lejárató, lejáratott, lejárat…” címszó valós tényeket, vagy kézenfekvő következtetéseket takar, melyeknek közös jellemzője, hogy meglehetősen kellemetlenek, ill. kínosak a Kaposváriakért Egyesületre nézve – viszont tények.

 

Derűs kampánypillanatok: ezzel a humorosnak szánt Facebook-borítóképpel reklámozták Horváth Ákost – és Szita Károlyt.

 

A „hazugság”, ill. „hamis tényállítás” kifejezést viszont nem merik használni,

akkor ugyanis elő kellene állni egy-egy konkrét cáfolattal, az pedig nem megy – nagyon nem. Ezért használják helyette a „lejáratás” szót lépten-nyomon.

Kezdődött azzal, hogy még meg sem alakult jóformán az egyesület,

valaki – nem nehéz kitalálni, ki – már meg is hackelte a Facebookon: a kamu Kaposváriakért FB-oldal több kedvelőt ért el, mint a „valódi” (570-539) egészen a választások végéig – és azért ez nagyon-nagyon gáz. És volt olyan hozzászóló, aki még ma sincs tisztában azzal, hogy ez a fideszes propagandagépezet által fenntartott kamuoldal. Ez egy cáfolhatatlan tény, s a következtetés, mennyit ártottak az ügynek azzal, hogy nem voltak képesek azonnal lefoglalni három egérkattintással a nevet a Facebookon, szerintük „lejáratás”. Erről is mi tehetünk.

A szektás, elvakult vagdalkozás (Pintér Judit) mellett elvétve találkoztunk mértéktartó, felnőtt, épeszű kommentekkel is, pl. az egyik induló, Varga Zsolt részéről. A választások után készült elemzésünk kimutatta, hogy hamis a KE-nek és Horváth Ákosnak az a magyarázata, midőn azt feltételezi, hogy Szőlősgazdák szavazatai is hozzájuk mentek volna. A Pojtner-ügy világosan megmutatta, hogy nem profitált az összefogás a visszalépésből.

Az is a mi hibánk, hogy a KE bemutatkozó sajtótájékoztatóról szóló beszámolóhoz fűztünk néhány megjegyzést arról, hogy attól, aki a gumiégetős győzelem alapján képzeli el az összefogást – ez hangzott el ott többször – nem túl elegáns gesztus, hogy az egyik szervezetet, amely ott és akkor egyenrangú partner volt, kihagyták az alapításból mindenféle magyarázat nélkül.

Természetesen erről sem lett volna

szabad írnunk, sőt, amint utóbb kiderült, semmiről sem. Teljes cenzúra, szájkosár: ez a Kaposváriakért Egyesület és a pártok demokrácia- és sajtószabadság-felfogása.

Összekapartak maguknak egy csicskaújságot egy Csicskaországban kiképzett „szerkesztővel”, aki persze tudta a dolgát. Ekkor, júniusban vált világossá, hogy a KE-nek esze ágában sincs megállapodni senkivel, hisz akkor nem szabott volna ilyen feltételeket.

Vagy az volt a probléma, hogy

megírtuk: Horváth Ákos lesz a polgármester-jelölt? Ő maga jött oda hozzánk, és mondta tollba a történetet, anélkül, hogy kérdeztünk volna tőle bármit. Vagy hallgatnunk kellett volna arról, ahogyan a kpsvr propagandistája nekirongyol Kováts Imrének a Rákosi-korszak Szabad Népének stílusában? Ez volna a lejáratás? Szó sincs róla: ezek kizárólag tények, s nem véletlen, hogy sohasem fordult elő, hogy bárki a KE trolljai vagy szimpatizánsai közül konkrét állításokkal foglalkozott volna. Maradtak a szájtépésnél.

És persze arra sem kellett volna felhívni a figyelmet, hogy mennyire kettős a mérce

a Fidesz helyi hatalmasságainak megítélésében: Horváth Ákos úgy akarja megtisztítani a kaposvári közéletet, hogy közben Gelencsér Attilával bevallottan jó viszonyt ápol?

Vagy talán az verte ki a biztosítékot, hogy kicsit kielemeztük az összefogás kpsvr nevű propagandaoldalát, annak olykor sunyin manipulatív, máshol a Fejestől megszokott agresszív, fenyegető hangnemét? Vagy nem kellett volna megírnunk, hogy jelöltjeik közül Bokányi László és Szabó Dénes visszalépett?

Netán azzal volt a baj, hogy a NVI honlapja és adatai alapján tájékoztattuk Kaposvár polgárait – miután rajtunk kívül sem a Fidesz, sem a KE- csicskasajtó nem tette meg – hogy

egyáltalán kik indulnak az önkormányzati választáson, s mit lehet tudni róluk?

Vagy azzal, hogy kiderült: belső harc folyik a KE-ben a kompenzációs lista helyeiért? A viszályt átmenetileg a szőnyeg alá söpörték, Horváth és Fejes foglalták el az első két helyet azzal, hogy majd lemondanak: esetleg feltűnt valakinek, hogy ebben is teljesen igazunk lett, ellentétben Fejes István és a kpsvr hazugságaival?

Megjegyeznénk: annál gusztustalanabb, cinikusabb kísérőszöveggel,

mint amit Fejes István a mandátumáról való lemondásához mellékelt a Facebookon, ritkán találkoztunk. Mélyen megsérti saját harcostársait, mikor azt mondja, hogy ezekért a posztokért senki nem dolgozott meg, mindenkit csak „odaraktak”. Ő persze ellenállt az „Egy Gyűrű vonzásának”, és lemondott. Sírni tudnánk, annyira gagyi, ízléstelen és primitív.

 

Idézet a KAPOS-T-ból, augusztus 27-éről. Megírtuk, mi fog történni: Fejes István és Horváth Ákos csupán alibiből vállalták a listás szereplést, s láss csodát, habár Fejes ezt “hazugságnak” nevezte, a visszalépés megtörtént. Most akkor ki is hazudott?

 

Ráadásul igaz rá Hadházy Ákos – nyilván állatorvosként tett – kijelentése, hogy „a lónak a f@szát”: Fejes csupán azért mondott le, mert ez volt a pártok közti megállapodás, amint ezt korábbi cikkünkben megírtuk. Ha nem teszi, a tisztán párttagokból álló egyesület összehív egy rendkívüli taggyűlést, és kivágja, mint a macskát, aztán üldögélhet

egyedül a közgyűlésben „árulóként”, a hűdenagy hatalmával zsebtivolizva.

Szó nélkül kellett volna hagynunk azt az égbekiáltó, barom hazugságot, hogy Bogdán Erik kpsvr-szerkesztőt valaki a városházáról arról tájékoztatta, hogy Szita Károly a választások után újra meg akarja valósítani a gumiégetőt? Erről egyébként Horváth Ákos elismerte, hogy „háborúban vannak ilyen kommandósakciók … a Fidesz ellen másképp nem lehet győzni”.

Nos, sokadszor mondjuk: éppen a jó ügyet nem lehet hazugságokkal, aljas, ráadásul primitív eszközökkel szolgálni. A többiről itt részletesen megírtunk mindent: ajánljuk

azoknak, akik nem akarják továbbra is a homokba dugva tartani a fejüket.

A kpsvr című, láthatóan funkcióját vesztett propagandafelület, amely kb. fél éves működése során egyetlen önálló, értelmes, épkézláb gondolatot, valós tényt sem volt képes közölni, már ott tart, hogy az „összefogás elárulóinak” nevez mindenkit, aki nem állt be az önjelölt messiás mögé. Persze ezt sem saját forrásból, hanem a segglyuk-szakértő Meggyes értelmetlen című blogjának zavaros-panaszos vinnyogására hivatkozva.

Apró fogalomzavar: áruló kívülálló nem lehet, csak az, akit bevettek a buliba

– ott kéne keresgélni. A rosszul gombolt mellényt pedig újra kell gombolni. A félúton lecserélt, amúgy vitatható alkalmasságú polgármester-jelölt, a szervezetlen, drága és rosszul fókuszált kampány, a tárgyalóképtelen, intoleráns, agresszív Fejes-Felder duó, a botrányos média-reprezentáció, a vereség utáni szembenézés képtelensége nem az ellenfelek hibája. És nem is az ötvenes évekre, vagy a Fidesz-sajtóra emlékeztető „árulózás” a fő baj, hanem az, hogy tényleg képtelenek felérni ésszel, mi történt.

H. I.

*Az alcímhez egy kis segítség: a Kaposváriakért Egyesület és kapcsolt részei szívesen szórakoznak mások nevével. Most kaptak egy kis fricskát a Somogyitól, akiknek Fejes István neve érthetetlen módon nem csengett ismerősen: helyette Fejes Endrét írtak, aki a múlt század hatvanas éveiből való Rozsdatemető című, ismert regény szerzője.

Forrás: KAPOS-T


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!