Egy átlagos decemberi nap hordaléka: Gelencsér, a szellemóriás jó pénzért híveket toboroz, Szita az övéi közt forog

… a Somogy Tv pedig végleg elhagyja Kaposvárt

És még dél sincs. A helyi cselédsajtóból múlhatatlanul fontos dolgokat tudhatunk meg az időjárásról, a rendőrségi traffipaxok helyzetéről, arról, hogy az advent alkalmából még több fantasztikus kis villanykörtével sikerült álcázni a kaposvári belváros számos, tempósan rohadó épületét. Persze az aktuális kampányról sem maradunk le, melynek során most éppen a döntően Simicska-tulajdonban lévő hirdetőoszlopokról és óriásplakátokról derült ki, hogy rontják a városképet. Ám azt, hogy Gelencsér Attila diákmunkában toboroz magának fizetett bértapsolókat, vagy, hogy megint mekkora ordító nagy baromságot írt ki a Facebook-oldalára, jótékony homály fedné, ha nem vettünk volna erőt ma reggel is a hányingeren, mely vele foglalkozván környékez bennünket. Hogy legyen hab is a reggeli kávén: a másik anyaszomorítóról, Szita Károlyról fantasztikus képet közöl a 444, mely a hozzá leginkább illő társaságban ábrázolja.

Az Alfahír című lapban találtuk azt a hírt, mely szerint az egyik diákmunka-közvetítő keres Kaposvárra, mint kiderült, Gelencsér Attila képviselő politikai rendezvényére diákmunkásokat, nyilván pénzért. A közölt hangfelvételen ott van, hogy a munkával kapcsolatban a Fidelitas-irodában Gelencsér Attila fog eligazítást tartani.

Az Alfahír híre. A felvételen elhangzik Gelencsér Attila neve. Kérdés, hogy ki fizeti a bértapsolókat: ja, nem is: az adófizetők.

Eddig csupán arról tudtunk, hogy a Fidesz rendezvényeire sms-ben vagy emailen értesítést küldenek a vonatkozó Kubatov-listán szereplő egyéneknek, akiknek regisztrálniuk kell, s a „nyilvános” eseményekre listát szorongató beengedőembereken át lehetett bejutni. Most, úgy tűnik, kiegészült a repertoár, bár arról eddig is szóltak hírek, hogy pl. a március 15-i hivatalos ünnepségeken diákok szolgáltatták a bértapsot,

most már a Fidesz-rendezvényeken is fizetett megjelenőkre van szükség.

Ehhez várnánk a büdös szájú, amúgy szintén fizetett Fidesz-trollok hozzászólását, akik előszeretettel élcelődnek azon, hogy milyen kevesen vesznek részt az ellenzék rendezvényein… Szerintünk óránként kétezerért bármelyik ellenzéki párt eseményét zsúfolásig megtöltenék – ugyanazok.

Szegény József Attila, szegény Kaposújlak, szegény gyerekek, ez jutott nekik. Ja meg egy kis hordalék az ivóvizükbe a Csiky Gergely Színház romjaiból.

No meg ahhoz is hozzászólhatnak, hogy milyen képességekkel is rendelkezhet az öt-hatdiplomás (és milyen diplomák azok!) Gelencsér Attila, s milyen szellemi holdudvarral, ha ez Facebook-bejegyzés bírt kikerekedni a kezük alól:

Nos, közzétesszük a megfejtést:

a szóban forgó idézet messze-messze nem József Attilától származik, ő ilyen – bocsánat – közhelyeket nem követett volna el. Kalkuttai Teréz anyáról van szó, amint azt a Google egyetlen szempillantás alatt elárulja.

Nem ez az első katasztrofális mellényúlása Gelencsérnek:

nemrég, a 67-es út kivitelezési szerződésének aláírásakor egy kamu Széchenyi-idézettel örvendeztette meg hallgatóságát, mely után a fideszes résztvevők sem tudtak komolyak maradni. A Kaposvár Most, amely teljes terjedelmében közölte az aláíró ceremóniáról szóló videót, csak egy ponton eszközölt vágást: még hallatszik, hogy Gecsa azt mondja, “Széchenyi”, aztán egészen másként folytatódik a szöveg.

Más érdekességet is találtunk kora reggel: a 444.hu közöl egy cikket arról, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet, melynek most indult el a szokásos országos adventi pénzgyűjtő akciója, nem cserélte le az elnökét, Lehel Lászlót, akiről nemrég kiderült, hogy ügynök volt: „Filozófus” fedőnéven jelentett a kommunista állambiztonságnak az evangélikus egyházról. Ez, úgy tűnik a fotó alapján, a legkevésbé sem zavarja a fővédnököt, Lévai Anikót. Családi rutin lehet: sajtóhírek szerint 1956 táján Lévai Anikó apja is jelentett az ÁVH-nak.

Régi kollégák egymást közt: Lehel László, Lévai Anikó és Szita Károly. A besúgók és a tartótiszt (felesége), már csak a fedett lakás hiányzik.

A cikk – talán nem véletlenül – lejjebb közöl egy idén márciusban készült képet, melyen Lehel László, aki nem is tagadja, hogy besúgó volt, együtt látható Lévai Anikóval és – na kivel? –

hát persze, hogy Szita Károllyal.

Épületes társasági hírek, és a napnak még messze nincs vége: információink szerint

radikálisan megváltozik a balsorsú, lehangoló színvonalú Somogy Tv státusza,

mondhatnánk, nagyjából úgy, ahogy egy éve beszámoltunk róla, pedig hát egyesek szerint mi, a KAPOS-T „nem vagyunk objektívek”: bizonyos Facebook-mikiegerek állandóan egy „objektív” kaposvári újság után sóvárognak. Csak tessék.

Mert bizony a Somogy Tv esetében (is) pontosan az történt, amit előre jeleztünk a háttérinformációk alapján: elmennek Kaposvárról, a székhelyük hamarosan Siófokra kerül. Kresz László (ismét) távozik, a főnök Witzmann Mihály fideszes képviselő sajtósa lesz, s más alapemberek is buknak híreink szerint.

Egy éve, a változások nyomán azt írtuk: látszatműködés következik, s a tevékenység fókuszában a Balaton-part fog állni. És, ha elfogy az a harminckétmillió forint, amelyre kezességet vállalt a Somogy Megyei Önkormányzat, midőn átadta a Media Solutions Kft.-nek a tulajdonjogot, vagy találnak egy másik gazdatestet, vagy megszűnnek.

Most úgy tűnik – legalábbis a választásokig – az előbbire tesznek kísérletet, viszont Kaposvárról eltűnnek: óriási veszteség érte ezzel a megyeszékhely kulturális, politikai és közéletét.

Nekünk különösen az ufótekintetű távhipnotizőr hírolvasó hölgy fog rettentően hiányozni.

H. I.

Nyilvánítson véleményt (lájk, komment, megosztás, ilyenek) a KAPOS-T Facebook-oldalán!