A baloldali összefogás kaposvári önkormányzati képviselőjelöltjei

Ma hivatalosan is megindult az önkormányzati kampány, s mára az is kiderült, hogy milyen médiatámogatásra számíthatnak Kaposváron a baloldali demokratikus pártok polgármester- és képviselőjelöltjei: konkrétan semmilyenre, vagy arra, hogy minden lépésük nyomában ott lesz az ügyeletes dértamás” vagy a fejtámasztásban verhetetlen Návai Zoltán, hogy frissiben kommentáljon. Ennek a totális médiablokádnak már most is jól látható a következménye: az országos médiumok számára (Népszabadság, Index) úgy tűnik, mintha a helyi baloldal teljesen passzív lenne. Ezért a KAPOS-T is megteszi, ami erejéből telik: ahogy elsőként közöltük azt, hogy Kováts Imre lesz a polgármester-jelölt, úgy most az egyes körzetek közös jelöltjeinek személyét is nyilvánosságra hozzuk.

Az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt helyi szervezeteinek megállapodása alapján a közös kompenzációs lista sorrendje: Kováts Imre polgármester-jelölt, Pintér Attila MSZP, Pintér Lóránt Együtt-PM. A lista további helyeit és a létrejövő frakció vezetői tisztségét az együttműködők ún. „rotációs” alapon változtatják, tehát 20-20 havonta másik jelölő szervezet töltheti be.

A jelöltek kerületenként:

1. választókerület Kaposfüred: Szekeres János

2. választókerület Toldi lakótelep és környéke: Máté Zsolt

3. választókerület Toponár: Kende Zsolt

4. választókerület Honvéd utca és környéke: Jurmann Béla

5. választókerület Donner: Gerhardt Attila

6. választókerület Kaposszentjakab: Kukuly Sándor

7. választókerület Pázmány Péter utca és környéke: dr. Molnár Péter

8. választókerület Kisfaludy utca és környéke: Nagy Sándorné

9. választókerület Belváros: Varga Tamás

10. választókerület Cseri út és környéke: Bunovácz György

11. választókerület Kecelhegy és környéke: Kiss Tamás

12. választókerület Fő utca és környéke: Pintér Attila

Csak, hogy egyértelmű legyen, amit a „médiablokádról” mondtunk: Kováts Imrének, a kaposvári polgármester-jelöltnek a bemutatkozó sajtótájékoztatójára a Somogyi Hírlap el sem jött, arról egy sort hírt nem adott. Ehhez képest Pécsen a Dunántúli Napló, mely ugyanúgy Axel-Springer tulajdonú napilap, a jelölés nyilvánosságra kerülését követően néhány nappal már nagyinterjút közölt Dr. Kovács Ágnessel, a baloldali, MSZP-Együtt-PM támogatásával induló pécsi polgármester-jelölttel. Nyilván más jelöltekkel is hasonlóan tesz – így tisztességes.

Két fideszes város, két Axel-Springer napilap. Az egyikben van némi tartás – amit közismerten a gerinc ad –, a másik Kaposvár.

H. I.