Ilyen volt, ilyen lett: gusztusos békanyál borítja a kaposvári „Okosparkban” lévő tavacska vízfelszínét

Kozmopolita biológiai fegyverrel állunk szemben?

Az érzés, mintha egy kaposvári városháza, ill. Fidesz-közeli propaganda-médiumban merültünk volna el, vagy az új megmondóember(ke), Perlaki József szólna hozzánk: zavaros nyálka, mocsár, halk brekegés. Úgy tűnik, nincs szerencséje Kaposvárnak ezekkel a köztéri vizes objektumokkal: nem elég, hogy országszerte elrettentő példaként emelgetik a kaposvári szökőkutakat, most még az „okostónak” is van képe elposványosodni. Valami lehet a vízben vagy a levegőben. Kattintson további képekért!

Arra korántsem érezzük magunkat illetékesnek, hogy jelen esetben a valódi zöldmoszatok (Chlorophyta) vagy a csillárkamoszatok (Charophyta) törzsébe sorolható 450 nemzetség 16 000 faja közül melyikről lehet szó – talán majd olvasóink kisegítenek – ám a lényeget illetően azért kapunk segítséget a Wikipédiától: tartozzék bármelyik

törzshöz, a lényeg: a zöld lekvár „kozmopolita”!

 

A vízi növényzet feldúsulása vajon oka vagy következménye annak, hogy nem működnek a szökőkutak?

 

Így már minden világos: liberális ármány ütötte fel a sejtfonalait

Kaposvár vizeiben. Tény, hogy a hirtelen jött meleg és főleg a napsütés (világosság) elősegítette a rohamos klorofillszintézist, ám egyben megmutatta az ellenszert is: Perlaki József gammasugárzással egyenértékű, pusztító intellektusa világosság és nemkívánatos sejtosztódás ellen is jó. (Kipróbálás szigorúan saját felelősségre.)

 

“Jóvanazúgy”, kilencszáz millió forintért főleg: ha nem okos, legyen zöld…

Ha netán a két lábon járó ideológiai csodafegyver nem válna be

békanyál ellen, esetleg át lehetne nevezni az Okosparkot Ökoparknak, és pár hét múlva, mikor már a tó helyén egy valódi floridai mocsár virul pelikánnal, moszkitókkal, aligátorral, máris lehet hirdetni Kaposvár legújabb, világra szóló nevezetességét a cseri Kalandpark mellett.

H. I.

Címkép: a tó 2019 őszén és ma. A szerző fotói.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!