A Birodalom visszavág: tényleg elhittétek, hogy Kaposváron győzhet a jó szándék és a tenni akarás?

A játszótéri pad története, immár heppiend nélkül – Frissítés!

Szomorú poszt látott napvilágot nemrég a KAPOS-T által is közzétett Vadkörte utcai játszótéri pad ügyében. Úgy tűnik, mégsem vezetett sikerre az a kezdeményezés, melynek során egy környékbeli lakos – Kata – egy, saját pénzén vásárolt padot helyezett ki a töröcskei zártkerti városrész egyik játszóterére, miután a város többszöri kérésre sem volt hajlandó erre. A közterület-felügyelet ugyan először felszólította, hogy távolítsa el, de cikkünk megjelenése és némi egyeztetés után úgy tűnt, megoldódik a helyzet. Ám a Közterületek Fura Ura nem nyugodott: most írásban szólították fel Katát, vagy mutasson fel mindenféle hivatalos műbizonylatokat, vagy távolítsa el a padot a játszótérről. Ő, megelégelve a „hivatalnak packázásait”, úgy döntött, elviszi, s egyúttal a fűnyírást, a játszótér gondozását is befejezték.

A levelet az a Kaposvári Városüzemeltetési Nkft. küldte,

amelyről nemrég írtuk meg, hogy nem kevesebb, mint 770, azaz hétszázhetven millió forintos mínusszal zárta a 2021-es üzleti évet. Szép teljesítmény egy 3.4 milliós alaptőkéjű társaságtól. Mondhatnánk, nem csoda, hogy frusztráltak, s igyekeznek olyan ellenfelet találni, aki ellen biztosan győzhetnek.

 

A Városüzemeltetési Kft. levele

 

Szita Károly bosszúálló kicsinyessége mindent és mindenkit áthat

ebben a városban. Számtalan példát tudunk őkelme eme nemes lélekre valló tulajdonságára, a Kétfarkú Kutya Pért járdafestésétől és az egykori Centrál Kávéház teraszára bepasszírozott óriáskaspóktól a Toldi Gimnázium bezárásán, vagy a Pécsi utcai iskola ügyében nyolc évig folytatott pereskedésen át a kaposmérői szeméttelep ügyéig. Csodálkoztunk volna, ha ez a dolog annyiban marad.

Csupán egy tizenöt-húsz perces séta kell ahhoz Kaposvár bármely

részén, hogy akár percenként találjunk olyan elképesztő szakszerűtlenséget, nemtörődömséget, olykor szándékos rosszindulatot, amelynek mindegyike egy jó városgondnok után kiáltana. Látta már valaki a Noszlopy utcai szökőkutak állapotát a benne kavargó mocskos vízzel? Vagy azokat a korlátokat, amelyek a gyalogosokat hivatottak megvédeni, s amelyeket háztartási műanyag tiplivel „rögzítettek”?

Gányolás tizenhét milliárdért: háztartási műanyag tiplikkel vannak rögzítve a Közlekedési Központ területén a védőkorlátok!

Járt már valaki a Somssich utcai volt egyetemi kollégium környékén,

amelybe a város „luxus-munkásszállót” tervez? Mocsok, bűz, szemét, az elhanyagoltság megannyi jele. Amíg nem kezdődik az átépítés, kinek kéne rendben tartani? Látták már esténként hová világítanak az Ezredév, a Kossuth Lajos vagy a Kontrássy utcai lámpák? Hogy nem a járdára, az biztos.

Vagy beszéljünk az egyre gyakoribb zivatarok idején örvénylő folyammá változó Ady Endre, Budai Nagy Antal, Berzsenyi utcákról? Esetleg a fűtési szezonban egyre elviselhetetlenebb levegőszennyezésről? A Berzsenyi utcai buszmegálló állapotát rendben lévőnek tartják?

Bunkók az emberek, avagy a túltelített Berzsenyi utcai szemetesedény esete a túlcsorduló osztályöntudattal

Nem csodálkoznánk, ha a Vadkörte utcai játszótéri pad története

afféle tankönyvi példává válna: a hivatali nemtörődömség, arrogancia, pökhendiség és kicsinyes bosszúállás példájává. Ha most volna egy csepp eszük, ezek után szélsebesen vinnének oda egy padot a városi „készletből”, de hangsúlyozzuk: a kezdeményezőkészséget, közösségépítést, tenni akarást már így is „sikerült” kiölni a környékbeliekből – köszönet érte.

Katának pedig igazi köszönet, mert legalább megpróbálta.

H. I.

Frissítés: cikkünk megjelenése után üzent Kata, hogy keresték a Városüzemeltetéstől: valóban szándékukban áll egy „városi” padot kihelyezni. Nos, erre csak annyit: dicsérjük egyrészt nyugtával a napot, másrészt pedig akkor mi szükség volt erre a cirkuszra? Miért nem tették ki a padjukat már másfél éve, mikor az itt lakók kérték?


Ezt olvasta már?

Jótett helyébe retorzió: így hálálja meg Kaposvár a közösségért hozott áldozatot