Újabb, perdöntő bizonyíték Felder-ügyben: banki kivonat és tanú igazolja, hogy valóban „Frici” volt a kpsvr.hu mindenese…

…emiatt nem is juthatott volna közgyűlési mandátumhoz

Miután erről az összeférhetetlenségről nem tájékoztatta a közgyűlést, a méltatlanság „bűnébe” esett, így az önkormányzat utólag is megfoszthatja a mandátumától. Hogy megteszik-e ezt szerdán a közgyűlésen – mert végül kétnapos maratoni lesz – kétséges, bár a bizonyítékok eddig is egyértelműek voltak, amint ezt korábbi cikkünkben leírtuk. Most, úgy tűnik, másnak a zsebében is kinyílt a bicska, s ahogy mondani szokás, „befújt a szél” hozzánk egy bankszámla-kivonatot, amely bizonyítja: Felder a kpsvr számára médiatartalmat rendelt, és megbízást adott a kifizetésre. Magyarul szerkesztői és kiadói munkát végzett, amit a törvény tilt, ha valaki önkormányzati képviselő.

Egy bankszámla-kivonatot természetesen csak nagyon-nagyon kitakarva tehetünk közzé, hiszen mind a banktitokra, mind a személyiségi jogokra tekintettel kell lennünk. A kivonat „közlemény” rovatában viszont ott van az árulkodó név: Felder Frigyes.

A kedvezményezett elmondta a KAPOS-T-nek,

hogy a megrendelt médiatartalom (nem mondhatjuk meg, konkrétan mi volt ez) ellenértékét utalták át, és a megrendelő és az átvevő is Felder Frigyes volt. Ebből és a korábban nyilvánosságra került információkból világos, hogy egy bizonyos, jól behatárolható, és nem is rövid ideig már ebben a közgyűlési ciklusban is Felder volt a kpsvr.hu nevű médiatartalom-szolgáltató

személyes közreműködője, egyszemélyi képviselője.

 

A bizonyító erejű átutalás képernyőprintje Felder Frigyes megbízásából. A banktitok és a személyiségi jogok miatt a részleteket ki kell takarnunk, de állunk bármilyen jogi eljárás elé, ha valaki kétségbe vonja az okirat hitelességét.

 

2020 decemberében írtuk meg az Átlátszóban, hogy Ungár Péter

a LMP parlamenti képviselője kibővítette az ingatlanmágnás édesapjától örökölt milliárdokból felépített „médiabirodalmát” a kpsvr-hu-val, s ettől az időponttól változott meg a lap impresszuma, a korábbi fiktív személy helyett a Kő a Mezőn szombathelyi székhelyű kft. lett a kiadó. Ez viszont továbbra sem jelentette azt, hogy Felder Frigyes kiszállt volna a közreműködésből.

Hogy van egy kis pánik a kpsvr háza táján, az is bizonyítja,

hogy nemrég, már az összeférhetetlenségi eljárás megindulása után az Ungár-féle kiadónál kicsit lef@sták a bokájukat, és villámsebesen kivették az impresszumból a pár hónapig „felelős szerkesztőként” tündöklő Kadlec „nemvagyokénstróman” Pétert, Horváth Ákos egykori alkalmazottját. Most – ha jól számoltuk, kilencedszer – megváltozott a kpsvr impresszuma, és egy az egyben becopyzták a szombathelyi „ugytudjuk.hu” impresszumát az eddigi helyett. Össze lehet vetni.

Kadlec nyilván megírja majd az emlékiratait „Négy hónapig a kpsvr felelős szerkesztője voltam…” címmel, hat kötetben, aranyrozettás bőrkötésben – a magyar sajtótörténet és -etika

megkerülhetetlen alapműve lesz, újságíró-generációk fognak felnőni rajta.

Tegyük hozzá: ahogy informátorunkat, úgy minket is csupán az igazságérzet motivál: ha Felder „újságíró” akar lenni, lapot csinálni, csináljon, legyen, sok sikert hozzá. Az azonban, hogy sunyiskodással, strómanok mögé bújva, képviselőként – hamis impresszummal – próbál fenntartani egy politikai propagandaeszközt saját maga és az LMP, no meg Horváth Ákos számára, törvénybe ütközik, és mérgezi a kaposvári közéletet. Ezt azért jó lenne, ha Szita Károly is belátná.

Nehéz elképzelni, hogy ennél a tényállásnál valami tisztább és világosabb

legyen. Egy esetleges pertől sem kellene félnie az önkormányzatnak, mert a bíróságon sokkal felkészültebb jogászok tárgyalnák az ügyet, és egy perben a bizonyításnak is sokrétűbbek a lehetőségei. Ám Szita Károlyt éppen úgy nem érdekli sem az igazság, sem a törvények, mint Felder Frigyest. Talán még bólogatott is egy kicsit egyik-másik magányos pillanatában: „ej-ej, ez a Frici gyerek…” És tudjuk: a fideszeseknek épp a saját törvényeik semmibe vétele a kedvenc sportjuk.

H. I.


Ezt már olvasta?

Változatlan szemérmetlenséggel nyúlja a közpénzt az LMP Kaposváron: töküres irodára fizettet az állammal havi kétszázezret, minden látható ok nélkül