A kaposvári Pannon Mentő igazgatója nyílt levelet írt Orbán Viktornak a betegszállítók sanyarú helyzetéről, a levél néhány óra múlva eltűnt a közösségi oldalról – Frissítve!

„Ígéreteket, hitegetést már kaptunk…

…de védőfelszerelést még nem! Bődör Józsefnek, a Pannon Mentő Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének nyílt leveléből idéztünk, melyet az Országos Betegszállító Szolgálat tagszervezetei nevében írt, s a saját Facebook-oldalán tett nyilvánossá. A levél, mely kattintás után teljes terjedelmében olvasható, már csak utánközlésben érhető el a világhálón, ugyanis közreadója – bár a körülményeket ismerve semmi okunk feltételezni, hogy alaptalan állítások volnának benne – másnap reggelre levette oldaláról. Természetesen megkerestük Bődör Józsefet, aki az Országos Betegszállító Szolgálat igazgatósági tagja, amint válaszol, frissítjük cikkünket.


Frissítés, 2020. 4. 27. 10.00 Bődör József válaszolt kérdésünkre: a bejegyzést azért vette le saját oldaláról, mert, ahogy fogalmazott,  tagszervezeteink vezetésében nem mindenki osztotta az én valós gondolataimat, segítségkérésem ily módon való kinyilvánítását”. Olvasóink döntő többsége tiszteletre méltó, egyenes fellépésnek tekinti a nyílt levelet: politikai felhangoktól mentesen rögzített egy tényt, amely – függetlenül attól, hogy a szerző szándéka megváltozott – kiemelkedően fontos közérdekből született.


Frissítés, 2020. 4. 28. 19.00 Az Országos Betegszállító Szolgálat Egyesülés elnök-vezérigazgatója, Tóth István ma levélben értesítette a KAPOS-T-t, hogy a Bődör József által írt nyílt levél tartalmától, “annak teljes terjedelmében” elhatárolódnak.


A Pannon Mentő a Dél-Dunántúl egyik jelentős magán-betegszállító szolgálata, térítésmentes betegszállítást végeznek területi ellátási kötelezettség alapján, melyet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszíroz. A szolgálat az egész országban azon kívül, hogy művese-, ill. a sugárterápiás és más kezelésekre szállítják a betegeket, részt vesz a járványügyi ellátásban is:

vírus-fertőzött vagy fertőzésgyanús személyeket és mintavételezést végeznek.

 

A bejegyzés már csak az Orbán lapjáról kitiltottak társaságának Facebook-oldalán olvasható, az eredeti és az annak alapján megosztott poszt néhány óra múlva eltűnt.

 

Ennek ellenére, amint a levélben olvasható, az államtól sem védőfelszerelést,

sem az autók fertőtlenítéséhez használatos ózongenerátorokat nem kaptak, mindez a saját költségvetésüket terheli, mely amúgy a nem életmentő, és krónikus betegellátás leállítása miatt nyilván egyre szűkebb.

Kérdés, ha az egyes sajtóösszesítések alapján az országba – főleg Kínából – már beérkezett pl. 40 millió maszk, vajon kinek és milyen megfontolás alapján jut ebből, ha a szerződött betegszállítóknak, akik mintavételezést és fertőzésgyanús személyeket (is) szállítanak, maguknak kell beszerezni a védőfelszerelést? És persze az is, hogy egy ilyen segélykiáltást, kinek a nyomására,

miért kell néhány óra múlva eltüntetni a közösségi oldalról?

Kérdéseinket feltettük Bődör Józsefnek, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük! Ja, és mindehhez #maradjotthon!