A Kaposváriakért Egyesület jelöltje, Bokányi László visszalépett Kaposfüreden: folyik a casting, érdekes mellékzöngékkel

Már mindegy, csak valaki legyen?

Támadó ék alakban sorakozott fel Horváth Ákos polgármester-jelölt mögött a Kaposváriakért Egyesület „csapata”, a „fehéringes fiúk” (plusz egy hölgy, szerencsére nem fehérben). A kép bal szélén látható férfiú, Bokányi László közgazdász stabil, meghatározó tagnak számított a társaságban, ám nemrég arról kaptunk hírt, hogy érdemi indok nélkül visszalépett a jelöltségtől, magyarul meggondolta magát. Ez még nem volna tragédia: van ilyen. Ami ennél kissé baljósabb: az egyesület, miután igencsak szorítja őket az idő, gőzerővel castingol Kaposfüreden, és a merítés információink szerint meglepően széles és mély.

Nem tudjuk tehát, hogy miért is lépett vissza az egyébként Momentum-színekben

induló Bokányi: nekünk ehhez egészen biztosan elég lett volna egy is az egyesület elnökének, és polgármester-jelöltjének temérdek hajmeresztő húzása közül.

*Pontosítás, 2019. 8. 12. 19.26: Bereczki Dávid, a Momentum ifjúsági tagozata, a TizenX elnökségi tagja, aki helyi szervezet híján a pártot képviseli Kaposváron, kérte, hogy pontosítsuk: Bokányi László nem a Momentum jelöltjeként indult volna. Ezzel szemben mi több forrásból is erről értesültünk, és a cikk megjelenése után az érintett, bár erősen nehezményezte a cikkben foglaltakat, a Momentumos kapcsolatot valamiért nem cáfolta.

Fejes István nemrég pl. egy, a DK-s Kováts Imre szerepét firtató kérdésre

a Facebookon így válaszolt: „De mindig elmondom, hogy mi egy csapatot építettünk a jelöltekből. És így a tagok esetében a legfontosabb az, hogy képesek legyenek összhangban csapatként együttműködni. … Az ellenzéki munka sokkal inkább sztárokat, míg a többségi munka pedig a polgármester mögött felsorakozni tudó (!) csapatjátékosokat kíván.”

Hagyjuk is, hogy ez a szöveg egy alapfokú, gyorstalpaló HR-es tanfolyam

háromoldalas brosúrájában is szánalmasan mutatna ezzel a vérgáz „csapatjátékos-csapatmunka” dumával, amely ugyanaz, mint amiről ma is szól a közgyűlés: kussolsz, nyakadat behúzod, engedelmesen szavazol-csinovnyikok, mint Mihalecz András, Gíber Vilmos, Csutor Ferenc és a többiek. Akik hó elején megkapják a maguk kis apanázsát, és nincs más dolguk, mint vakon végrehajtani a polgármesteri utasítást.

 

A Kaposváriakért Egyesület rohamcsapata, támadó ék alakzatban. Balszélen a most távozó Bokányi László. Át is ikszelhettük volna, de nem tettük, mert ismerői szerint szuper jó arc. Most már szerintünk is. Kép: Röhrig Dániel

 

Nos, lehet, hogy Bokányi László ebből sejtett meg valamit, és köszöni, nem kéri.

Megértjük: hol van itt az alkotó munka, a közösség képviselete, a demokrácia, szólásszabadság, a mandátum szabadsága? Engedelmesen megszavazni mindent, ahogyan a Fideszben szokás? Lenyomni a torkán a városlakóknak bármit? Erről szólna a nagy összefogás?

A visszalépés nyomán azonnal kisebb pánik tört ki az egyesületben: az „egyes körzet”, Kaposfüred és a Búzavirág-Pipacs lakótelepek egy része szimbolikus jelentőséggel bír. Ezt mindenki nagyon meg akarja nyerni.

A Kaposváriakért Egyesület most gőzerővel keresi a jelöltet Bokányi helyett:

megkerestek több, Kaposfüreden jól ismert személyt, köztük olyanokat is, akik – fogalmazzunk így – párthovatartozásuk, ill. képviselt nézeteik alapján szóba sem jöhettek volna egy baloldali-liberális pártokat, ill. a Jobbikot soraiban tudó szövetségnél.

Nevekre egyelőre nem kaptunk felhatalmazást az érintettektől, bár a helyi viszonyokat jobban ismerőknek nem lesz nehéz a rejtvény.

Nézetek, múlt nem számít: fő, hogy fegyelmezett katona legyen. Pártkatona.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!