Botrányos eset az új kaposvári versenyuszodában: két helyen eltört a vízilabdameccset vezető bíró lába…

…ám a Kapos Tv szerint csupán „a játékvezetői emelvénnyel adódott némi probléma”

Újabb szégyenletes alakítással írta be magát a helyi cselédmédia-söpredék a propaganda fekete könyvébe: a kaposváriaknak a Nők Lapja Caféból kell megtudnia, hogy a pénteki, 27-i vízilabda-mérkőzésen mi történt. Ők nem mérték patikamérlegen a szavaikat: „botrányosan debütált Kaposvár új uszodája az első hivatalos meccsen: beszakadt az 1 méter magasan lévő bírói járda az egyik játékvezető alatt a pénteki OB I. férfi vízilabdameccsen”. Minderről egy vak hang erejéig sem számolt be egyetlen helyi, állítólagos „hírportál” sem…

…a Kapos Tv honlapján mindössze az alcímünkben idézett szöveg olvasható.

Mindez nyilvánvalóan a közelgő választások jegyében érvényes polgármesteri hírzárlattal függ össze: Kaposváron október 13-ig csupán a fokozottan jónak számító, és a Fideszre és Szita Károlyra dicsfényt vető információk láthatnak napvilágot.

 

A Nők Lapja Café címe – Kaposváron mindenki hallgat az esetről

 

Pedig az NLC tudósítása így folytatódik: „a megsérült játékvezető a medenceparton sántikálva vezette végig a mérkőzést. Mint később kiderült, súlyos sérülést szenvedett a baleset következtében: két helyen is eltört a lába, és sérülése miatt várhatóan bepereli a bírói járdát felállító beszállító céget”.

Arról, hogy az uszodával milyen technikai gondok adódtak eddig is, számos információ

kering a közösségi oldalakon. Vízszivárgás, a burkolatok, ill. az energiaellátás hiányosságai. Tudni lehet azt is, hogy több helyen a rozsdamentes acél tartozékok, korlátelemek helyett olcsóbbat használtak, s lám, a bírói járda is olyan silány anyagokból készült, hogy az első használat alkalmával beszakadt, súlyos sérülést okozva.

Az igazán botrányos a sérülésen túl az a hallgatás, amely a helyi sajtóban

– amely nyilvánvalóan tudott az ügyről – megint vezényszóra, vagy már anélkül is megy. Vajon egyetlen ép erkölcsi érzékű ember sincs köztük, aki azt mondaná, „hogy ezt azért már mégsem”? Hogy nekünk szararcú, senkiházi médiakápók ne mondják meg, hogyan gyakoroljuk a szakmánkat?

 

Sehol nem jelent meg tudósítás az ügyről, mindössze a Kapos Tv honlapján ennyi: adódott némi probléma.

 

Önérzet? Méltóság? Szó sincs efféléről: a mocskos-zavaros, hazugságtól bűzlő médiadagonyában úgy tűnik, mindenki borzasztóan jól érzi magát.

Vagy egy boldog városállam Afrika szarván, úgy hívják, Djibouti (Dzsibuti).

Rejtő Jenő légiós regényeiből ismerhetik. Lakosságának döntő többsége az afrikai létminimum alatt tengődik: sokan a köves tengerparton, gépkocsironcsokban élnek családostul. Mégis boldogok, ugyanis minden délben megérkezik Szomáliából a „khat-plane”, a khat nevű növényi kábítószert szállító repülőgép, melyet közvetlenül Djibouti városállam elnöke finanszíroz az alattvalóitól ellopott pénzből. A spenótszerű levelet szétosztják a nép egyszerű fiai közt, akik kora délutánra zöld taknyot-nyálat folyató, kifordult szemű, szédelgő zombikká válnak egytől egyig, s másnap délig nincs velük gond.

Milyen szerencse, hogy azért Magyarországon is akadnak ilyen boldog városállamok.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!