A cenzúra-rend lovagjai: a Kaposváriakért Egyesület első számú célkitűzése az volt, hogy megfojtsa Kaposváron a sajtószabadságot

Ráadásnak egy kis zsidózás a Kapo(c)s FB-oldalon

Nyilván sokakat megdöbbent az az eldurvuló kommentháború, amely az ellenzék számára nem sok babért hozó kaposvári helyhatósági választások után kitört. A KE-pártösszefogás saját, ill. szimpatizánsi (?) fórumain nem csitul a szitokáradat, amely mostanra a Kapo(c)s „közösség” nevű Facebook-oldalon simán és gyorsan eljutott – az antiszemita mocskolódásig. Horváth Ákos polgármesterjelölt még a legteljesebb sajtószabadságért szállt síkra – legalábbis szóban – ugyanakkor a hozzánk eljutott dokumentum szerint a PSzP-vel való együttműködés feltételéül szabták – írásban! – hogy a KAPOS-T-t el kell hallgattatni.

Hiszik, vagy nem, szó szerint ez szerepel a KE által a PSzP-nek június 16-án küldött

A Kaposváriakért Egyesület által küldött együttműködési ajánlat email-fejléce, a mellékelt pdf-ben szerepel az inkriminált mondat. Az ajánlat többi része pontosan azt igazolja, amit az együttműködési alkudozásról korábban állítottunk.

„együttműködési megállapodásban”. Ez egyébként arról szól, hogy a KE egy, azaz egy darab külső bizottsági helyet (a többség megszerzése esetén plusz egyet és egy polgármesteri referensi posztot) ajánl fel a PSzP teljes visszalépéséért, és azért – figyelem –, hogy

„a Kapos-T.hu oldalon a KE-ről magáról, annak tagjairól és jelöltjeiről, a vele együttműködő szervezetekről és azok tagjairól nem jelenik meg egyetlen pejoratív, kritikai megjegyzés sem”.

Felemelő érzés, ha az embertől ennyire rettegnek.

Mindjárt el is képzeltük: feláll egy, a pártok tagjaiból álló cenzúrabizottság – elnöke természetesen Fejes István – s eléjük kell terjeszteni megjelenés előtt a cikkeket, s azán ők egy nagy, vörös pecséttel ellátják: mehet, vagy tűzbe vele.

Hát így. Mondanom sem kell, totálisan

hidegen hagy az a sztereotípiáktól a nevemmel való infantilis szórakozásig terjedő primitív erőlködés-sorozat, amellyel érvek és alapvető verbális intelligencia híján egyes közösségi oldalakon tenyésző véglények próbálkoznak, s az is, hogy egybe akarnak mosni bármilyen helyi politizáló civil szervezettel, miközben az „összefogás független hírportáljának”

a kpsvr-nek agyzsibbasztó, hazug baromságait rendjén valónak tekintik.

A KAPOS-T-től eddig sem rendelt soha senki cikket – hiába is tenné – és ilyen ezután sem fog előfordulni, tépje a száját bármely írástudatlan futóbolond, kilóra megvett subernyák, semmiből feltűnt, önjelölt Messiás.

Ezek? Ezek teremtettek volna demokráciát, sajtószabadságot és élhető, európai

viszonyokat Kaposváron, mikor szinte még meg sem alakultak, már azon törték a fejüket, hogyan hallgattassák el a kritikus, nem az irányításuk alatt álló sajtót? Mindeközben a Fideszről harsogják, hogy minden eszközt képes bevetni a hatalomért?

És persze abban sincs semmi meglepő, hogy az önámító, szembenézésre képtelen,

Ez a Kovács János álnéven, álarc mögül gyalázkodó surmó a Kaposváriakért Egyesület és a Kapo(c)s közösség nevű Facebook-oldal nagy becsben tartott trollja: Felder, Fejes és Csizmadia moderátor urak kényelmét szolgálja. A “ferengi” a náci kódnyelv szerint zsidót jelent.

fals magyarázkodás szinte perceken belül eljutott a nettó antiszemita őrjöngésig: a Kapo(c)s nagy becsben tartott házitrollja már „ferengiekről” vartyog.

A kifejezésről köztudomású, hogy a Star Trek c. filmeposz egyik galaktikus népét hívják így, akik szokásaikban állítólag hasonlítanak –

legalábbis a náci-szélsőjobbos kódnyelvben – a zsidókhoz. Helyben is volnánk.

Amúgy egészen halkan hozzátennénk: friss hír, hogy a Magyar Újságírók Szövetsége felkarolta a Nyomtass Te Is! Mozgalom kezdeményezését. Közösen javasolni fogják az október 13-án győztes ellenzéki önkormányzatoknak: egy létrehozandó pénzalappal támogassák, hogy

minden megyeszékhelyen működjön egy, a helyi hatalomtól független hírportál.

A támogatásra javasolt médiumok közt Somogy megyénél a KAPOS-T neve található. Álljon azért ez is itt, ha már a Fidesztől és a tőlük – legalábbis a sajtószabadsághoz való viszonyában – semmiben nem különböző „KE-pártösszefogástól” egyaránt megkaptuk a „rettegett és gyűlölt ellenség” bélyeget. Valamit biztosan jól csinálunk.

H. I.


Fontos információ: a Facebook hamarosan megváltoztatja az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük