Rendkívüli: civil aktivisták a Csiky Gergely Színházat is feldíszítették a szolidaritás jelképével, a színház elhatárolódik

A Polgári Szabadság Platform akciója

Ma délután a Csiky Gergely Színház előtt is feltűnt a kulturális térfoglalás, a színtisztán politikai, sőt, már konkrétan antiszemita felhangoktól sem mentes hatalmi arrogancia, fideszes önkény elleni fellépés, a Színház és Filmművészeti Egyetem autonómiájának védelmére indult társadalmi mozgalom jelképe, a piros-fehér csíkos kordonszalag. A kaposvári civil szervezet, a PSZP aktivistái helyezték ki, s vele együtt a “Free SzFE” feliratokat is. A Csiky Gergely Színház, ahogy az várható volt, közleményben határolódott el az esettől, és, ahogy fogalmaznak, vezetésük “kiáll Vidnyánszky Attila mellett” Mit mondjunk: tőlük nem is vártunk mást.

Hogy még rontsanak egy fokot az összképen – hangsúlyozzuk, nem a színházról,

annak dolgozóiról, vagy közönségéről beszélünk, csupán a vezetésről – belinkelték a drága jó Fülöp Péter igazgató mai, Origóban megjelent “véleménycikkét”, amelynél nyálasabb, csöpögősebb, csúszómászó dumát régen olvastunk. Ettől a szégyenletes produkciótól valószínűleg külön is el kellene határolódnia minden jóérzésű kaposvári polgárnak.

Most csak egyet idézünk a kommentek közül: “Szomorú látni, hogy abból a színházból, ahol egykor Zsámbéki, Babarczy, Ascher, Mohácsi, Gazdag Gyula és még sorolhatnám milyen nagyságok rendeztek és játszottak ez lett végül…..

Úgy tudjuk, a korábban az önkormányzati választáson érdekelt többi ellenzéki

szervezet közül a Szőlősgazdák hordót mosnak, a baloldali pártok most éppen a tisztújítással vannak elfoglalva, a Jobbik Varga Zsolt választókerületi elnök kizárásával, a Momentum egyszemélyes tagsága az egykori Stühmer teraszán kávézik, Felder Frigyes (LMP) a maszkbizniszt élesíti újra, a Kaposváriakért Egyesület prominensei, Fejes István és Horváth Ákos pedig a “gyakorikérdések.hu-n” böngészik, mi fán is terem a színház…

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!