Már megint igazunk lett: csak a választások után mertek előhozakodni a Csiky-díszbemutató elhalasztásával

Irodisták védősisakban – Frissítés!

Néhány perce került fel a Sonline weboldalára az a közlemény, amely szerint „November közepére csúszik a Csiky Gergely Színház október 23-ra tervezett díszelőadása”. Azt már korábban, az Együd művelődési központ által kiadott ünnepi műsorból lehetett tudni, hogy az október 23-i gálát sem a színházban rendezik – egyes „jólértesültek” tudni vélték, hogy ott valami lesz – hanem a Szivárványban. Információink szerint még mindig teljes a káosz az épületen belül: Fülöp Péter igazgató ugyan már visszaköltöztette az adminisztráció egy részét, de a hölgyeknek építőipari védősisakban kellett közlekedni a folyosókon. Kérdés, hogy ki fogja kárát látni a rohammunkának.

Valójában megszokhattuk már, hogy a nagy csinnadrattával és borzalmas közpénzmennyiség elherdálásával épülő „fejlesztések” kivétel nélkül csúsznak, és képesek félkész útszakaszokkal „részátadással” életveszélybe sodorni a közlekedőket. A Csiky története annyiban más, hogy itt beígérték a díszbemutatót, ám, miután egyértelművé vált, hogy képtelenség tartani a határidőt, Szita Károly hírzárlatot rendelt el a választásokig. Ebből is látszik, hogy halálosan nem érdekli más, mint, hogy politikai hasznot húzhasson közpénzek felhasználásával.

H. I.

Frissítés, 10. 21. 15.30: Színházi körökben erősen terjed, hogy valójában akár el is készülhetett volna a teátrum, s megtarthatták volna a díszbemutatót, ha nem merül fel egynémely fajsúlyosabb színház- és kormányközeli arcban, hogy október 23-án, a forradalom ünnepén elég nagy hülyeség egy 19. századi komédiát játszani, még ha a szerző a színház névadója is. Ezért (is) döntöttek a halasztás mellett.

A baj – fenét baj, örülünk, hogy ismét segíthettünk – hogy szó szerint ugyanezt a KAPOS-T már júniusban megírta: „hogy Csiky Gergely Buborékok c. vígjátékának mennyi köze van a forradalom évfordulójához, azt nem sikerült kiderítenünk…”


Fontos információ: a Facebook hamarosan megváltoztatja az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük