Csókosok bálja: a Fidesz megmondja, hogy mennyit akar fizetni egy önkormányzati ingatlanért…

… és annyit fizet

A NER lovagjainak és a nyomukban lihegő csőcseléknek számos visszataszító tulajdonsága közül talán a leginkább az, ahogy a „felperzselt föld” háborús taktikáját alkalmazzák. A EU százmilliárdjaiban enyves kézzel három műszakban vájkálók nem vetik meg az aprópénzt, nekik minden kell, sőt „minden is”, ahogy Chuck Norris mondaná. Néhány száz, vagy tízezer forintért is képesek térdre ereszkedni, nyilván azért, nehogy más is részesülhessen az országban eluralkodott jólétből. Mert nemcsak az számít, amit összeharácsolnak maguknak, hanem az is, amit vélt vagy valós ellenfeleiktől elvesznek, így gyengítve őket. Ebben persze aktívan segítségükre van az önkormányzat, amelynek nem egy párt, hanem egy egész közösség érdekeit kellene képviselni. Ám ők most egy közel kétszáz négyzetméteres irodakomplexumot játszottak át a kormánypártnak – az eredeti árhoz képest fillérekért.

A történet egy Füredi utcai ingatlanról szól, a 45-47. szám alatti földszinti helyiségcsoportról, mely összesen 167 négyzetméter alapterületű, a kiírás szerinti ára 170.952 Ft per hó plusz ÁFA – volt. Az adott ingatlan esetében – ehhez még csak szakembernek sem kell lenni – Kaposváron ez irreális ár, miután a Margit-templomhoz közeli lakóház aljában lévő iroda nem kimondottan belváros. Ezen az áron persze senkinek sem kellett,

A földszinten a jövő Fidesz-irodája: jön a kampány, kell a hely az aktivistáknak, Kubatov-listáknak, s a többieknek.

de nyilván éppen ez volt a lényeg: először meghirdetni annyiért, hogy még véletlenül se legyen rá jelentkező.

A folytatást akár le sem kéne írnunk, rutinos olvasóink kitalálják: Szita Károly polgármester a közgyűlés január 25-i ülésére bevitt egy javaslatot, mely szerint, miután a meghirdetett árért nem jött bérlő, ismét meghirdették – persze szabad szemmel alig észlelhető formában – ún. ajánlati áron,

ami azt jelenti, hogy annyiért adják, alsó határt sem szabva, amit az ajánlattevő bemond.

Erre már – micsoda meglepetés – lett jelentkező: egy Fidesz-Magyar Polgári Szövetség nevű képződmény vetett rá szemet. Az ár pedig, amit ajánlani bírtak, kevesebb, mint a negyedrésze az eredetinek: 39.370 HUF, meg persze az ÁFA.

Ennyiért persze valószínűleg más is kivette volna a tágas irodákat, kiszolgáló helyiségeket magában foglaló ingatlant, de „saaaajnos” az egyetlen ajánlattevő futott be.

Fürdenek az összeharácsolt pénzben, és ennek fényében még szégyenletesebb ez a kisstílűség, ez pitiáner, anyab@szó kapzsiság. Eljátsszák azt, hogy nincs pénzük 170 ezerért kibérelni egy irodát, mert ők a tisztakezűség és becsület Grál-lovagjai, a közpénzek őrzői (ez, mondjuk igaz).

Tegyük még hozzá, hogy ugyanennek az előterjesztésnek a mellékleteként megjelent az is, hogy a Noszlopy utcai Erzsébet söröző, amely közismerten a helyi Fidesz-élősdiek törzshelye, kialakított az alatta lévő, 45 négyzetméteres pincehelyiségben egy sörfőzdét, amelyért írd és mondd öt, azaz ötezer forint bérleti díjat fizet havonta.

A polgármesteri előterjesztés, amit persze betű szerint elfogadott a közgyűlés, hiszen Kaposváron demokrácia van.

El sem tudjuk képzelni, hogyan fogják kigazdálkodni…

Azt viszont tudjuk: Kaposvár nem a magas bérleti díjak és a virágzó ingatlan-biznisz városa. Csak a Bethlen téri körforgalom ötven méteres sugarú körzetében négy kudarcba fulladt társasházépítés szégyenkezik évtizednél hosszabb ideje, nem beszélve a Ruhagyár épületéről, s sorolhatnánk napestig. A volt Domus áruházat ismét kiürítették, a Fő utcán egymást érik a turkálók.

Elon Musk valószínűleg előbb visz embert a Marsra, mint, hogy a Corsónál lévő Ady Endre utca foghíjat valaki beépíti, nem beszélve a Mező utcai torzóról.

És ezért van az, hogy a városvezetés minden sikerpropagandája ellenére kézzel fogható hanyatlásban a magukat nagy üzletembernek képzelő tányérnyalók és fullajtárok most mazsoláznak:

Szita Károly minden ilyen ellenvetésre pimasz cinizmussal azt mondja: „tessék bérlőket hozni”, s a pangásra való hivatkozással – tudják: „erős város” – nagyvonalúan osztogat: pár ezer forintokért minden eladó-kiadó, amiért néhány éve még félmilliókat kértek.

Csak abban tévednek irtózatosan nagyot mindannyian, hogy Kaposváron érdemes jobb időkre spekulálni. Éppen miattuk.

H. I.

Fontos információ: a Facebook hamarosan megváltoztatja az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha nem akar lemaradni arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!