Belef…újt a nulláslisztbe a Kaposváron üres irodát fenntartó LMP-s Demeter Márta: pártja meg is vonta tőle a támogatást

És mi lesz Szendefy Máriával? Köszi: már tudjuk…

A 444.hu már – stílszerűen – a Grand Slamért szurkol: sikerül-e Demeter Márta képviselőasszonynak az, ami még soha senkinek a sok mélypontot megért magyar parlamentarizmus történetében, vagyis, hogy három különböző párt frakciójának is tagja legyen gyors egymásutánban (majd nyilván a negyedikre is ráhajt, az lesz a Fidesz) Történt ugyanis, hogy a budapesti VIII-IX. kerületi előválasztásra készülődő politikus bejelentette: a Jobbik frakciójába fog beülni, ha nyer. Bár Budapesten Jobbik-színekben indulni olyan, mintha valaki lila pólóban ülne be a Fradi B-középbe, azért ezen rendesen bedühödött a magát ezúttal is átjáróháznak érző LMP, s lapátra tette a szépasszonyt. Az újabb LMP-Jobbik konfliktus lehet, hogy nyomot hagy a kaposvári előválasztási helyzeten, és még inkább kérdésessé teszi, kinek a javára léptessék vissza Szendefy Máriát.

Demeter Márta nem attól lett híres Kaposváron, hogy sokszor

járt volna errefelé, vagy bármilyen említhető hatást gyakorolt volna a város közéletére. A „hírnevét” annak köszönheti, hogy (sajnos) törvényadta képviselői jogainál fogva bérel egy irodát a belvárosban, a Teleki utcában, ahol érdemi, emberi tevékenység nyomai egy percre sem voltak felfedezhetők. Ennek ellenére az Országgyűlés Hivatala gavallérosan kifizet a bérbeadónak havi bruttó 203 ezer forintot (megnéztük: e pillanatban is élő szerződés) kvázi a semmiért.

Kíváncsiak lennénk, hogy mit szól majd ehhez a legalja

fideszes mércével mérve is arcpirító közpénz-zabráláshoz a félig megrágott parizerszeletekből magának néptribuni emelvényt ácsoló (micsoda briliáns képzavar!) Jakab Péter Jobbik-elnök. Az iroda ugyanis nem szolgálhatna egyébre, csakis az országgyűlési képviselői munka színteréül. Nem lehet sem LMP-s, sem Jobbikos pártiroda, gyülekezőhely, melegedő, találkahely, sem üres reklámkirakat.

Az ilyenek miatt mondja joggal az utca embere – a választópolgár – hogy „ezek sem különbek”. Hiába ágál pár méterrel odébb, az üres Kossuth térnek egy jobb világról, igazságról, szabadságról Szendefy ifiasszony, ennyi, ablakon kihányt közpénzből egy közepes óvodáscsoportra való

szegény gyerek étkeztetése kijönne – talán még téliszalámival is.

Kérdés, bevállalja-e ezt a Jobbik, s az is, kezd-e valamit az egyre inkább szembekerülő két pártból legalább az egyik a Felder Frigyes nevű problémahalmazzal. Összefogás ide vagy oda, az ugyanis felettébb szórakoztató lesz, ha Felder, mint Horváth Ákos kampányfőnöke kiáll az utcai kitelepülő pulthoz, és a kezében egyszerre lesznek ott a Horváthot támogató Jobbik miniszterelnök-jelöltjének, Jakab Péternek és Karácsony Gergelynek, az LMP hivatalos támogatottjának aláírásgyűjtő ívei.

Pillanatnyilag ugyanis ez a helyzet, tudathasadás a maximumon.

„Nem baj mama, írjon alá mind a kettőnek, az a biztos!” Egyetlen személy lesz, aki biztosan nem csinál majd sem erkölcsi, sem praktikus problémát ebből, Felder Frigyes. A Demeter-balhé után – súlyosbítva ezzel a kínos kaposvári iroda-üggyel – kétszeres intenzitással kellene elgondolkodnia az LMP-nek, hogy van-e még hitelesnek, „nem megélhetésinek” nevezhető képviselete Kaposváron. Segítünk: nincs.

Cikkünk elkészülte után kaptuk az emailt arról,

hogy holnap, 17-én 11.00-kor „Ungár Péter (LMP) Szendefy Mária (LMP) Horváth Ákos (MMM, Jobbik) Ander Balázs (Jobbik) Előválasztási bejelentés címmel sajtótájékoztatót tartanak Kaposváron, a Petőfi téren”. Ezzel választ is kaptunk a kérdéseinkre: az LMP, legalábbis Kaposváron, behódolt – nem a Jobbiknak! – a Felder-Horváth duónak, és visszaléptetik Horváth javára Szendefy Máriát. Ezt fogják bejelenteni.

Mintha már beleléptünk volna néhányszor ebbe a folyóba: érzéketlen, arrogáns budapesti pártvezérek követhetetlen mutyijai döntik el, ki legyen Kaposváron „a követ”, köpve nagy ívben arra, mit akarnak a helyiek. Nyugi: az eredmény ezúttal is garantált.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!