Hétpróbás hazudozók: a Deseda katasztrofális vízminősége miatt maradt el az Extreme Man kaposvári fordulójának úszószáma, a helyi média szokás szerint elhallgatta az esetet

Dagonya a langyos mocsokban az idők végezetéig

A hét végén került sor az Extreme Man triatlonverseny kaposvári fordulójára, amelyet a Kaposvári Szabadidő Egyesület, az eXtremeMan Kft. és az Attidas Kft. a Nemzetközi Quadrathlon Szövetséggel karöltve szervezett, s amely két kiírás szerint 113 és 135 km távon úszásból, futásból és kerékpározásból állt volna, ám, mint az a verseny honlapján megjelenő közleményből kiderült, az utolsó pillanatban duatlon viadallá változtatták a Deseda tó vízminősége miatt, és úszás helyett is futottak (még). A tó ugyanis olyan mértékben fertőzött kék algától, hogy abban fürödni, ahogy írják, „allergiát, irritációt vagy hasmenést okoz”.

Erre még, bár szerintünk egyáltalán nem természetes, mondhatná bárki,

hogy „előfordul”, ahogy a halpusztulás is, ám az, hogy a helyi sajtó, bár tudósított a „jeles” sporteseményről, éppen a lényeget hallgatta el: egy szóval sem beszéltek arról, hogy pontosan miért is maradt el az úszás. A Somogyiban annyi szerepel, hogy „Idén a szervezők döntése alapján a versenykiírástól eltérően 750 méter úszás helyett két és fél kilométer futással kezdődött az erőpróba, majd a versenyzők kerékpárra pattantak…”

…a Kaposvár Moston szinte szó szerint ugyanez, a többi „hírportál” pedig meg sem említette, mi történt annak ellenére, hogy a szervezők

honlapján tényszerűen szerepel, hogy miért maradt el a verseny.

 

Közlemény az eXtreme Man verseny honlapjáról. Pontosan közölték, hogy miért maradt el a verseny, ám ez érdekes módon nem tudott bekerülni a helyi, közpénzből fenntartott sajtótermékekbe.

 

Mondhatni megszokhattuk már: a Somogyi egykori kommunista pártfunkcionárius

főszerkesztőjétől, Lengyel Jánostól vagy a Kaposvár Mostétól, Szekeres-Marno Alántól nem is várhatunk mást: ha tömény kénsav bugyborogna a Deseda tó medrében, akkor is letagadnák a csillagos eget. És nem süllyednek el a szégyentől, minden elfér azbeszttel bélelt arcukon.

Szégyellnivalója egyébként sem nekik van, hanem azoknak, akik lelkesen

olvassák, kommentelik, lájkolák őket (pl. Lengyel Facebookon megjelenő hígfos életbölcsességeit), azoknak, akik valahol ellenzékinek, kormánykritikusnak tartják magukat, de a „lengyeljani” nekik még mindig a faszagyerek, s persze alánkával is előszeretettel smúzolnak. Ők – köztük jó néhányan maguk is egykori MSZMP pártapparatcsikok – s nem mellesleg gyakorló futóbolondok, lelki sérültek – előszeretettel értekeznek arról, hogy a KAPOS-T „féknyúzgyár”, közben pedig beteges hazugságaikat összeszámolni is képtelenség volna.

Már kis klubot is alakítottak, élén az eszelős, antiszemita némberrel,

aki élethivatásának tekinti, hogy mindenhová odapiszkítson rólunk Facebookon, ahonnan még nem tiltották ki, miközben évekig könyörgött, hogy írjuk szépeket tehetségtelen, idült alkoholista férjéről, akit nem mellesleg ő üldözött a halálba: megérdemlik egymás társaságát.

Nos ennek a szép kompániának tagja Sz-M. Alán, akinek ez a szenny részben a nevéhez fűződik: a triatlonisták közleményük szerint „laborvizsgálatok alapján” döntöttek amellett, hogy nem úsznak, a kaposváriakat azonban a súlyos közpénzeken fenntartott „hírportálok” nem tájékoztatták arról,

hogy a súlyos algafertőzés miatt fürdésre alkalmatlan a Deseda vize.

Szerintük a szervezők egyszerűen csak így döntöttek, haha. Ezek a médiumok megtévesztő magatartásukkal véleményünk szerint súlyos kárt okoztak Kaposvár lakosságának, amiért akár jogi felelősség – de erkölcsi mindenképpen – terhelheti őket.

De van rá egy fogadásunk, hogy ezek után sem fogja megkérdezni

senki egyik főszerkesztőt sem, miért is kussoltak egy Kaposvár közéletét, közvéleményét, lakosságát igencsak komolyan érintő esetről: az előválasztás kiváló ellenzéki jelöltjei pedig pótcselekvésen, fényképezőgép előtti „van kalapja, nincs kalapja” pózolgatáson kívül láthatóan totálisan alkalmatlanok bármire,

szintúgy az egyik pártjelölt hivatásos felszopójává avanzsált kpsvr is.

Alkalmatlanok, akárcsak a Deseda nevű mesterséges szenny- és algatároló vize arra, hogy bárki a közelébe menjen. Nekünk viszont nagyjából itt lett elegünk ebből: mostantól dagonyázzon csak boldogan a langyos mocsokban, aki akar.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!