Doktor Gődényt már a Facebook is letiltotta, a kaposvári Kisfaludy iskola honlapjának főoldalán mégis ő osztja az észt a koronavírusról

Csak meg ne álljanak a növésben, ha meglátják… – Frissítés!

…ezt a fejet a szegény, ártatlan kisiskolások. Minden azzal volt teli két napja, hogy a legnagyobb közösségi oldal végre letiltotta a legordasabb vírustagadókat, és legalább ezen a felületen nem lehet majd a szólásszabadságnak álcázott cinikus hazudozást pénz- és befolyásszerzésre felhasználni, s ezzel konkrét életveszélybe sodorni jóhiszemű embereket. Nem akarnánk az esetből messzemenő következtetést levonni arra vonatkozóan, hol is tart a magyar közoktatás szellemi és erkölcsi értelemben, de bennünket erősen lesokkolt, hogy az egyik kaposvári iskola honlapjának főoldalán még mindig a vírustagadó, s nem mellesleg kamupártot üzemeltető kétes egzisztencia, „doktor” Gődény mered ránk, s oktatja ki tizenhét perces (!) videóban a gyanútlan felhasználót arról, hogyan is kell ezt a világjárványt félvállról venni. Kérdés, egyáltalán hogyan kerülhetett oda, és mit csinál ilyenkor a Kaposvári Tankerületi Központ?

Frissítés: vasárnap reggelre pánikszerű gyorsasággal letakarították Doktor Gődény videóját az oldalról, de, ha a cikkben lévő hivatkozást bemásoljuk a Google-ba, a “tárolt változatra” kattintva előjön a kis huncut.

Gődény Györgyről meglehetősen színes képet kaphatunk

a közelmúlt híradásaiból. Tudjuk róla például, hogy szeptember 11-ére demonstrációt szervezett „A Normális Életért” Budapestre, a Szabadság térre, és a vidéki városok szabadságról elnevezett tereire. (Kaposváron jobb híján a Kossuth téren gyülekeztek a Gődény-hívők, itt még jelképesen sincs szabadság.)

Azt is tudjuk, hogy ő (volt) a Közös Nevező c. kamupárt prominense

a 2018-as választáson, s az általuk felhasznált 150 millió forintból egy fillér sem térült meg. Igaz ugyan, hogy ebben a hatóságok sem találtak kivetni valót, legalábbis a pénz behajtása érdekében semmit nem tettek. Tehát a legutóbbi napokig úgy nézett ki, hogy doktor Gődény háborítatlanul űzheti kisded játékait, mígnem legalább a Facebook megunta, ha már a magyar hatóságok

szokásuk szerint itt is a kettős mércét alkalmazzák.

Ismeretes, hogy májusban a rendőrség bevitt, rabosított és meghurcolt egy mozgássérült gyulai férfit, aki csupán annyit tett, hogy egy ottani Facebook-csoportban tudósított arról, hogy a gyulai kórházban is kiürítettek 1200 ágyat. Ezt, habár a színtiszta igazság volt, a rendőrség rémhírterjesztésnek vette, és négy órán keresztül benntartották. Kérdés, mi ez ahhoz képest, amit Gődény György és társai művelnek – büntetlenül – (bűn)szövetségben, folytatólagosan, és szerintünk aljas, pénzszerzési indokból, hiszen a videóikon az általuk forgalmazott

vitaminok szedését sugallják, mint hatásos megelőzési módot.

Azt is tudjuk, hogy kaposvári Facebook-csoportokban, pl. az időnként zavaros, beteges nézeteknek is helyt adó „Kapo(c)s közösségben” is feltűntek a Gődényt támogatók: több olyan poszt is napvilágot látott korábban, amely az „Apaszív” c., szintén járványtagadó oldalt népszerűsítette – különösebb következmények nélkül.

Nem tudjuk, hogy a Kisfaludy iskolában, vagy a fenntartónál ki lehet

a nagy „doktor Gődény-rajongó”, aki a fontos, közoktatási és praktikus tudnivalók helyett ezzel az ijesztő fizimiskájú sarlatánnal és a beteg, kártékony nézeteivel riogatja őket. Az viszont biztos, hogy a nyilvános megjelenésért az iskola igazgatója, tágabb értelemben pedig a fenntartó, a Kaposvári Tankerületi Központ, valamint a központi „szerv”,

a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola vezetője a felelős.

Arra viszont nyugodt szívvel feltennénk egy kisebb összeget, hogy a rendőrség nem fog vaskézzel lecsapni a „járványügyi intézkedések akadályozására alkalmas tevékenységre”: ez csak abban az esetben jár együtt kötelező meghurcolással, ha ellenzéki érzelmű az illető.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!