Belvárosi romhalmaz: a jegyző ígérete ellenére tovább pusztul a Dózsa György utcai félbehagyott társasház-torzó

„Önök értik a kaposvári városvezetést?”

Idestova egy éve lesz, hogy a környéken lakók jelzései alapján szóvá tettük a Dózsa György utca 7. szám alatti „romkert” tarthatatlan, egészségre, közbiztonságra veszélyes állapotát. Még szép számú ellenségeink leg-elvetemültebbje sem állíthatja, hogy ez esetben süket fülekre találtunk volna, ugyanis azt az utcafronti falmaradványt, amelynek megtartása még valószínűleg a kettővel ezelőtti főépítész rögeszméje volt, szélsebesen lebontották. Másrészt ugyan Kaposvár jegyzője, Csillag Gábor válaszolt az ingatlan sorsát firtató kérdésünkre, biztató információkat közölt, ám egy év alatt még az építkezést a közterülettől elválasztó kerítés is ledőlt, nemhogy bármi érdemleges történt volna.

Korábbi cikkünkben idéztük a jegyzői választ:

A Kaposvár, Dózsa György u. 7. számú ingatlannal kapcsolatos megkeresésre az alábbi választ adom:

Az ingatlan jelenlegi állapota miatt a tulajdonosokkal szemben hatósági eljárás van folyamatban, amelynek során az első fokú határozat a napokban közlésre került.

Ennél azonban fontosabb, hogy a telekre jelenleg egy gazdasági társaság megbízásával 14 lakásos lakóépület engedélyezési tervezése van folyamatban. A terv a júliusi tervtanácson bemutatásra és kikötésekkel, ill. annak főépítészi konzultációjával elfogadásra került.

Tisztelettel: dr. Csillag Gábor

Hangsúlyoznánk, 2020 júliusáról van szó, s a jegyző úr levelében

múlt időben beszél az elfogadásról. Ehhez képest a tíz éve magában álló (imbolygó?) utcafronti falmaradvány ugyan eltűnt, de építkezésnek, vagy bármiféle változásnak semmi nyoma azon kívül, hogy az építési területet a bontás után törvény szerint a közterülettől elválasztó kerítés

hónapokkal ezelőtt ledőlt, s élő lélek nem volt, aki helyrehozza.

 

Az elhagyatott építési terület a város szívében: a kerítés ledőlve, emberi tevékenységnek semmi nyoma

 

Ma is ott fekszik bedőlve, s a telken látszik: habár a burjánzó gaztenger a fallal együtt eltűnt, emberi tevékenységnek nagyon régóta semmi nyoma. Az építési területről pedig nem véletlenül mondja ki a jogszabály, hogy elkerítéséről, őrzéséről gondoskodni kell: bárki betévedhet oda, akinek a testi épségéért, biztonságáért a beruházó (volna) a felelős.

Nos, mindennek nyoma sincs Kaposvár egyik legforgalmasabb utcáján:

hatósági eljárás, jegyzői ígéret ide vagy oda, a lassan muzeális korúvá érett torzó ügyében Kaposvár városvezetése totálisan impotensnek bizonyult. Ha el is indult a jegyző úr által emlegetett „hatósági eljárás”, hogy érvényt szerezni nem tudtak neki, az messziről látszik.

Szívesen meghallgatnánk ez ügyben – ebben is – az itteni Fidesz Rumcájszát, az ügyeletes megmondóembert, aki kivételesen a helyi „baloldal” dolgai helyett értetlenkedhetne egy sort a 12. választókerület képviselőjén, Gíber Vilmoson, hogy vadászgatás és egyre terebélyesedő földbirtokainak igazgatása helyett ugyan

miért nem foglalkozik olykor azzal, amivel a választói megbízták?

Költői kérdés volt: Kaposváron csak szép és jó dolgok történnek, bár, tegyük hozzá, meséiknek „a valósággal való mindennemű egyezése csupán a véletlen műve…”

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!