Feljelentést tesz az Együtt tiltott pártfinanszírozásért és hűtlen kezelésért a kaposvári önkormányzat és a Fidesz ellen a gyanúsan olcsó irodabérlet miatt

Sajtótájékoztató Budapesten

A KAPOS-T írta meg egy hónapja, hogyan diktálja a Fidesz Kaposváron az önkormányzati ingatlanok bérleti díjait. Ma, ennek kapcsán az Együtt kaposvári képviselőjelöltje, Kerepesi Tibor és Szigetvári Viktor, a párt országos politikai tanácsának elnöke sajtótájékoztatót tartott Budapesten, az Állami Számvevőszék előtt. A történet a kaposváriak számára a főbb mozzanataiban közismert: a Pártok Házának nevezett Szent Imre utcai épületet, ahol a pártok, társadalmi és civil szervezetek irodái voltak, a városvezetés átadta a Készenléti Rendőrségnek, amely emellett még egy brutális méretű laktanyát is épít a Cseri parkban. A szervezetek legnagyobb része ment, amerre tudott, a Fidesz viszont meghökkentően olcsón, az eredeti ár negyedrészéért kapott önkormányzati elhelyezést – nem is akármilyet.

Kerepesi Tibor elmondta, hogy a Pártok Háza átadásakor Csillag Gábor, a város jegyzője úgy tájékoztatott mindenkit, hogy kedvezményes bérleti rendszer a továbbiakban nem lesz a városban. Ezzel egyidőben meghirdette tartós bérletre a Füredi utca 45-47. számú társasház földszintjén lévő helyiségcsoportot 170 ezer forint plusz ÁFÁ-ért,  a piaci árnál magasabban.

Kerepesi Tibor és Szigetvéri Viktor az Együtt sajtótájékoztatóján Budapesten, az Állami Számvevőszék előtt.

Ezért az árért nem volt jelentkező az ingatlanra, amelyet második körben ajánlati áron hirdettek meg, vagyis annyiért, amennyit a jelentkező ajánlott. Erre egyetlen ajánlat érkezett, a Fideszé, nettó kevesebb, mint negyvenezer forintért. Ezt – jelentette ki Kerepesi Tibor – az önkormányzat annak ellenére elfogadta, hogy látható anyagi nehézségekkel küzd: tavaly pl. a Belügyminisztérium rendkívüli szociális segélyben részesítette a várost, hogy ki tudják fizetni a rászorulókat.

A Fidesz rendkívül jutányos áron kapta az ingatlant, más pártnak nincs ilyen szerencséje Kaposváron.

Szigetvári Viktor: ennek alapján ma az Együtt feljelentést tesz az Állami Számvevőszéknél. Azok után, hogy hónapokon át vegzáltak tisztességes pártokat és próbáltak méltánytalan módon lejáratni, hazug módon gyanúba keverve éppen ingatlanbérlet kapcsán,

most el kell járniuk, hiszen a kaposvári önkormányzat tiltott párttámogatást követ el.

Néhány aktuális, országos politikai sajtókérdés után, mely Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatára, ill. a többi ellenzéki párttal való együttműködésre vonatkozott, Kerepesi Tibor és Szigetvári Viktor a bejelentést írásban átadták a Számvevőszék illetékesének.

H. I.

Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!