Ilyen kis palotában lakhat Kaposváron, akinek bejött az élet: luxuskomfort egy híján százhetven millióért…

…örökpanorámával a kies Wass Albert utcát övező mezőkre

Jó ideje hirdeti egy ingatlanügynökség weboldala ezt a Wass Albert – naná, majd Móricz Zsigmond! – utcai ikerház-felet, amely ugyan már három éve épült, ám nehéz lenne olyan építészeti, energiahatékonysági kritériumot találni, amelynek ne felelne meg játszi könnyedséggel. Mi szem-szájnak ingere: négy hálószoba, három fürdő, ötven négyzetméteres terasz, napelemes-hőszivattyús padlófűtés – elsorolni is fárasztó. A környéket ugyan a gonosz népnyelv régóta Csalóköznek nevezi, de oda se neki: manapság már nem kell szégyenkezni amiatt…

…ha az ember fia-lánya történetesen magas haszonkulccsal

tudja értékesíteni termékeit, netán szaktudását vagy kapcsolati tőkéjét. Akkor sem, ha esetleg tisztelt felmenői seperték előtte tisztára – néha szó szerint – az érvényesülés útját. A leírásban „minimál” stílusúként jellemzett ikerház déli felét kínálja eladásra az ügynökség. A hirdetés sok-sok hónapja él, tehát azt nem lehet állítani, hogy eme ár- és minőségi kategória – fogalmazzunk így – helyi tömegigénynek menne elébe.

Hét éve, 2016 elején jelent meg írásunk egy kaposvári, Róma-hegyi

ingatlanról, amelyet – akkor! – közel egymilliárd forintért vesztegettek, s ezen azért egy ország kapta fel a fejét. Nem tudjuk, mi lett a sorsa, elkelt-e már, s ha igen, megtalálta-e a vevő és az ingatlanos a számítását. A két, igencsak kiugró áron kínált vagyontárgy között viszont annyi különbség biztosan van, hogy a Róma-hegyi már 2016-ban is elavultnak számított, s legfeljebb a múlt század nyolcvanas-kilencvenes éveinek műszaki színvonalán állt, ez a

Wass Albi utcai csodapalota viszont még tíz-tizenöt év múlva is korszerű lesz.

A lehetőségek városa: családi ház egymilliárdért Kaposváron!

A 775 ezer forintos négyzetméterár sem tűnik a felszereltséghez képest

soknak, már, ha valakinek lapul otthon a széfben vagy a párnacihában ennyi. Azzal is számolhat a szerencsés, hogy ilyen környéken nem minden halandónak jut férőhely: nem kell tartania attól, hogy népes-lármás ócskavas-gyűjtő família költözik a közelbe, akik aztán a járdára kitett műanyag székeken élik az életüket. A kaposvári piac alapszintű ismeretének birtokában is tudható, hogy akad a városban és a környéken ennél jóval drágább ingatlan: köztük olyanok, amelyért jó ízlésű vevő egy forintot sem adna, meg persze abból a fajtából is akad, amelyet csak a tulajdonosa értékel ötszáz millióra, senki más. A szóban forgó ház viszont nem ez a kategória.

Ezért is szorítunk, hogy minél előbb lelje meg méltó gazdáját

ez az igazán impozáns, „élhető, szerethető”, hangulatos családi életteret nyújtó ingatlan – még ennyiért is. Habár nagyon-nagyon nem számítunk bennfentesnek sem városházi, sem városüzemeltetési körökben, egy pozitívummal szolgálnánk a reménybeli vásárlónak: télvíz idején hóeltakarítási, síkosságmentesítési hiányosságokra a környéken nem kell számítani.

H. I.

Tisztelt olvasóink! A visszhangokból úgy tűnik, cikkünk néhány megfogalmazása szándékunk ellenére félreértésekre adhatott okot: természetesen sem az esetleges vevőket, az ingatlan eladóját, vagy a környéken élőket nem kívántuk olyan színben feltüntetni, hogy jövedelmüket vagy vagyonukat nem becsületes úton szerezték, sőt hangsúlyoztuk, hogy tehetősnek lenni a legkevésbé sem szégyen. Mindezzel együtt ismeretlenül is elnézést kérünk az érintettektől – nem állt szándékunkban megbántani senkit.


Ezt olvasta már?

Százmillióval kevesebb lett, maradhat? Valaki nagyon jól járt a Dési Huber utcai telekeladásnál…