Előválasztás, visszaléptetés: az LMP-s Szendefy Mária még gőzerővel hirdet a Facebookon, de a közvélemény-kutató már nem is méri

És mi lesz a Momentummal?

Ahogy arra számítani lehetett, az előválasztási alkuk előrehaladtával sor kerül a két nagyobb támogatottságú párt, ill. tömb mellett a kisebbek visszalép(tet)ésére, s arra is, hogy a gyanútlan polgárokat már szinte folyamatosan bombázzák a telefonos kérdezőbiztosok. Most is zajlik egy kutatás Kaposváron, amelynek részleteiről többen is beszámoltak a KAPOS-T-nek. A 82-es körzetszámról indított hívásban csupán az előválasztási jelöltekkel kapcsolatos preferenciákra voltak kíváncsiak, ám az igazán feltűnő az volt, hogy hivatalosan ugyan még négy álló jelöltről tudunk, ám az LMP-s Szabóné Szendefy Mária neve már nem szerepelt a kérdésekben. Ebből sejthető, hogy a visszaléptetése eldöntött dolog – kérdés, hogy kinek a javára.

Csupán Bereczki Dávid (Momentum), Horváth Ákos (Jobbik) és dr. Varga István (DK) szerepeltek a „kire szavazna?” összevetésekben, s őket kellett pontozni a viszonylag egyszerű kérdéssorban. Információink szerint Szendefy Mária visszaléptetése tény, a kérdés az, hogy pártja, az LMP neve ott lesz-e pl. Horváth Ákos neve mögött, vagy, ahogy mondani szokás, „a választók szimpátiájára bízzák”,

hogy a két nagyobb támogatottságú jelölt közül kire szavaznak.

A kérdés, ha lehet, Kaposváron még a szokásosnál is nyitottabb, ugyanis itt szinte követhetetlen játszmába kezdett a magát „zöld pártnak” nevező együttes. Habár több pártvezetői nyilatkozatból is az derült ki, hogy országosan szorosabbra fűzik a kapcsolatot a baloldali MSZP-P pártszövetséggel, a párt itteni önkormányzati képviselője, Felder Frigyes nyíltan a Jobbik támogatású, magát civil jelöltnek kikiáltó Horváth Ákos mellé állt, a kampányfőnöke lett.

Kérdés, hogy mikor, kinek a szava számít: pl. a Jobbik helyi szervezetét és tagjait ugyanis információink szerint nem kérdezte meg az országos pártvezetés arról, hogy helyben kit is tartanának méltónak a támogatásra – ugyanígy járt el az MSZP Pintér Attila visszaléptetésekor – de könnyen elképzelhető, hogy

a két kisebb támogatottságú jelölt esetében ez már nem érdekli őket túlzottan.

Így nem kizárt, hogy Horváth Ákos ismét begyűjt egy, meglehetősen kétes értékű LMP-s „skalpot” az MMM, az Új Világ és az Új Kezdet (ezek megint kik? hallott róluk valaki?) mellé, míg ugyanezt a momentumos Bereczki Dávid esetében kicsit nehezebb elképzelni, sőt, az sem biztos, hogy őt egyáltalán visszaléptetik majd.

H. I.

Címkép forrása: Szendefy Mária Facebook-videós hirdetése. Groteszk kissé, hogy éppen ő követel sajtószabadságot Kaposváron, ahol a pártjának egyik prominense, Ungár Péter tart fenn kézből etetett, sajátos színvonalú és hangvételű online „hírportált”.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!