Előválasztási vita: Lesz? Nem lesz? Nem várunk tovább: felteszünk egy sor kérdést a jelölteknek, aki akar, válaszolhat

Valami kis jelölti programot, ha kérhetnénk…

Ahogyan az ellenzéki jelölés folyamatáról korábban, úgy az állítólagos kaposvári jelölti vita meg-, vagy meg nem tartásáról is zavarosnál zavarosabb hírek szivárognak. Azt biztosan tudjuk, hogy a Partizán 32 választókerületben tervezett élő előválasztási vitahelyszínei közé Kaposvár nem került be – milyen meglepő – az aHang állítólagos vitakezdeményezéseiről pedig semmit. Tisztázatlan az is, hogy egyáltalán hajlandók lennének-e leülni vitázni egymással: eddig azon kívül, hogy ők személyükben milyen f@sza gyerekek, nem sok mondanivalójuk volt körzetük ellenzéki választópolgárai számára. Ám a KAPOS-T – mint már annyiszor – ebben is segítő kezet nyújt, bár nincs túl pozitív véleménye a jelöltek eddigi teljesítményéről: több körben feltesszük kérdéseinket, aki akar, válaszolhat.

Természetesen nem fogjuk elküldeni nekik a kérdéseket, pontosan tudjuk, hogy olvasnak bennünket, és, ha derogálna nekik kapcsolatba lépni velünk, válaszaikat akár saját Facebook-oldalukon is közzétehetik. Első körben olyan kérdéseket teszünk fel, amelyeket már vagy ők vagy az őket ajánlgató pártvezetők érintettek mostanában.

Kaposvári Egyetem:

A három jelölt közül kettő (Bereczki Dávid és dr. Varga István) már említette egy-egy mondat erejéig, hogy „vissza kívánják állítani a Kaposvári Egyetem önállóságát”. Ennél most, ha lehet, kicsit részletesebben: milyen konstrukcióban képzelik el a dolgot? Maradna-e pl. az agrárkar a MATE-nál, és a többi (pedagógiai, gazdaságtudományi, művészeti) képezne önálló egységet? Életképes lenne-e egy ilyen utód a pécsi egyetem árnyékában?

Mit gondolnak Szita Károly polgármester korábbi elképzeléséről, mely szerint a református egyháznak kellene átvennie az egyetemet? Mi lenne a sorsa a Vidnyánszky Attila felséges ülepe alatt sínylődő kaposvári színészképzésnek?

Mutassák be, hogy Önök képviselőként, személyesen milyen politikai, jogi, és lobbitevékenységet kívánnak folytatni az egyetem újra-önállítása érdekében!

Bereczki Dávid: …

Horváth Ákos: …

Varga István: …

Elszámoltatások:

Soroljanak fel öt olyan helyi (!) korrupciógyanús ügyet az elmúlt évekből, amelyben biztosan feljelentést tennének, vagy képviselőként vagyongyarapodási, ill. NAV-ellenőrzést kezdeményeznének! (Mi tizenötnél abbahagytuk a fejszámolást.)

Bereczki Dávid: …

Horváth Ákos: …

Varga István: …

Kaposvári gazdaságfejlesztés:

Békéscsabának high-tech Airbus légijármű-alkatrész gyár, Zalaegerszegnek önvezető autó-tesztpálya, Rheinmetall harcijármű-fejlesztő üzem, Kaposvárnak török befőttesüveg-gyár.

Elégedettek-e a kaposvári gazdaságfejlesztés jelenlegi irányaival, ha nem, konkrétan mit csinálnának másképp e téren, mint Kaposvár jelenlegi képviselői? Önök által hogyan fog a város gazdasága érdemben felzárkózni?

Bereczki Dávid: …

Horváth Ákos: …

Varga István: …

És ez még csak az első kérdéssor volt. Ha lehet, 100-120 szónál ne legyen több a válasz egy-egy kérdésre, és kerüljék a semmitmondó, üres párt-frázisokat! Tudjuk persze, hogy sokkal könnyebb „megnézzük, mennyi van a kasszában” típusú baromságokat harsogni program helyett, de a képviselőség pont nem ebből áll, hanem jogi, gazdasági, politikai, kommunikációs aprómunkából, ahol naponta minisztériumokban, bizottságokban és plenáris üléseken kell bizonyítani, hogy a Kaposvár iránti elkötelezettség hozzáértéssel, alapossággal – uram bocsá’ – profizmussal párosul.

Egyelőre – nálunk legalábbis – e téren mindhárman nulláról indulnak, tehát egyenlők az esélyek. Győzzék meg reménybeli választóikat arról, hogy rendelkeznek a képviselőséghez szükséges képességekkel és ismeretekkel!

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!