A gödör legalján: Felder Frigyes előkapta az antiszemita kártyát, és megpróbálja leszalámizni az ellenzéki együttműködést

Van, aki azért van, mert elhiszik…

Amikor már azt hinné az ember, hogy tényleg nincs hová süllyednie a kaposvári ellenzéki térfelet mételyező, Horváth Ákos körül csoportosuló klikknek, akkor jön a kampányfőnöke, és megvádolja antiszemitizmussal azokat, akiknek csupán annyi a bűnük, hogy nem vették be nyomorúságos, primitív hazugságaikat. Felder egy Facebook-csoportban megjelent posztjában a Momentum helyi jelöltjét, Bereczki Dávidot támadja azzal, hogy „antiszemitákkal árul egy gyékényen” – minden konkrétum nélkül – miközben saját korábbi tevékenysége a bizonyíték: nemhogy egy gyékényen árul velük, egész áruházat üzemeltet ordas eszmékből, számos saját gyártású termékkel.

Felder gyáva ahhoz, hogy megnevezze, kire gondol,

a közösségi oldalon csupán famulusa, M. József, a fékezhetetlen elméjű blogger ígérgeti az értetlenkedőknek, hogy „privátban” szívesen elmondja, kire is gondolt főnöke, a költő. Horváth sikert sikerre halmozó kampányguruja Bereczkit ezúttal azért vonja felelősségre, mert a Momentum kaposvári elnökeként– a DK, a Jobbik és az MSZP helyi vezetőinek társaságában aláírta azt a Horváth Ákos kampánymódszereitől elhatárolódó nyilatkozatot, mely ezen a linken, a KAPOS-T cikkében olvasható.

Az első kérdés, hogy miért csak Bereczki Dávidot szólítja meg:

Felder sunyi számítása szerint nyilván ő a leggyengébb láncszem, őt lehet leginkább támadni. Elvégre a DK elnöke, Molnár Tiborné ugyanúgy aláírta a nyilatkozatot, de nekik most épp nyalizni kell, fotózkodni a győztes jelöttel, Varga Istvánnal, őket antiszemitizmussal bélyegezni most taktikailag épp nem kifizetődő.

Tegyük hozzá: Varga pontosan akkora marhaságot csinált

a Horváth Ákossal való fotózkodással, béna hüvelykujj-mutogatással, mint amekkorának látszik: egy hete még bőszen hazugozták egymást amiatt, hogy ki nem akart a másikkal kiállni vitára, s csak Varga helyi közéletben való totális tájékozatlanságának tudható be, hogy – sokak megütközésétől kísérve – ráállt erre.

Nem szívesen hasonlítjuk Feldert ilyen nemes vadhoz, de úgy viselkedik, mint a birkákat kerülgető farkas: azt nézi, hogy melyik a leggyengébb, kit tud kiszakítani nyájból, hogy megbontsa az egységet. Vagy ha nem, hát némi zavaros célozgatással

rá lehessen sütni a bélyeget az illetőre: antiszemita.

Pedig éppen Felder az, akinek nagyon nem kéne feszegetnie ezt a kérdést,

és antiszemitákkal való együttműködéssel másokat stigmatizálni: 2019-ben ő, mint a Kapo(c)s közösség nevű Facebook-csoport felelős adminja szemet hunyt kis kedvence, a „Kovács János” álnéven kommentelő alkoholista neonáci véglény „ferengiző” antiszemita kijelentésén, mellyel önkormányzati választási kampányban akkori politikai céltáblájukat, a PSZP-t támadta. Felder alapállása akkor – hasonlóan a mostani esethez – az volt, hogy aki az ő aktuális politikai ellenfelüket gyalázza, annak mindent szabad, beleértve az antiszemita fröcsögést is. Most épp fordított a helyzet: antiszemita az, aki nem velük van.

A Jobbik országos vezetése esetében is tetten érhető a kettős mérce:

elő lehetne venni számos korai Jakab Péter-gyöngyszemet a múltból, pl. amikor azt válaszolta Köves Slomónak, hogy „a magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak, se bűnbánattal, se jóvátétellel”, máskor a „kiválasztott népből származó bűnözőkről” beszélt. Ám, miután Jakab most Horváth Ákos támogatója, a korábban szintén érdekes kijelentéseket tevő Z. Kárpát Dániellel együtt, nekik „minden meg van bocsátva”, visszamenőleg, hetedíziglen

– őket nem citálják Felder egyszemélyes ítélőszéke elé.

Ellenségeknek bezzeg nincs pardon, de még azoknak sincs, akik csupán úgy kerültek velük egy platformra, hogy elegük lett a Horváth-Felder-Fejes trió minden képzeletet alulmúló, cinikus, hazug kampánytempójából.

Amúgy talán arra is illene emlékezni, hogy volt idő,

nem is olyan régen, mikor Felder Frigyes durván szélsőjobboldali, cigányellenes szövegeket tolt, rálicitálva a régi Jobbik bármelyik közszereplőjére, olyannyira, hogy ország-világ előtt lejáratta a kaposvári ellenzéket a Pécsi utcai iskola ügyében.

Felderék a kaposvári közéletet fertőző téveszméket használják ki,

s láttatják magukat tényezőként: 2019 októberében a DK, a Jobbik, a Momentum, és az MSZP egységesen, testületileg szakított a Kaposváriakért Egyesülettel, a másik térfélen csupán Felder Frigyes, Horváth Ákos és Fejes István maradt. Az egyesület életképességét, törvényességhez való viszonyát jól jellemzi, hogy felszámolás alatt van. Fejes István ugyan igyekezett a nyomokat eltüntetni, ám úgy tudjuk,

rendőrségi nyomozás folyik az egyesület pénzügyeivel kapcsolatban.

Az előválasztáson Horváthot egyetlen számottevő, Kaposváron tényleges politikai szerepet játszó szervezet sem támogatta, csupán az egyszemélyes LMP, melynek csalással, szószegéssel közgyűlési mandátumhoz jutott embere, Felder Frigyes Horváth alkalmazottja, kampányfőnöke, valamint a kaposvári viszonyokról mit sem tudó, Fejesék által megtévesztett Mindenki Magyarországa Mozgalom és a hasonló cipőben járó Jobbik országos vezetése, utóbbi semmibe véve a helyi jobbikosok aggályait.

A Fidesz-propagandisták persze boldogan csámcsognak a vitán,

s megpróbálják „az ellenzék marakodásának”, beállítani, ami éppolyan hazugság, mint bármelyik Felder-állítás az elmúlt tíz évből. Nincs semmiféle „marakodás”, csupán az ellenzéki pártok kaposvári szervezetei elutasítják Horváth Ákos és csatlósai vállalhatatlan módszereit, melynek sok egyéb mellett előválasztási kudarcuk volt köszönhető.

Most megpróbálnak egyrészt hozzádörgölőzni a győzteshez,

másrészt a Bereczki Dávid ellen indított zavaros hecckampánnyal konfliktust szítani a valódi ellenzéki együttműködésben. Súlyos politikai rövidlátásra vallana besétálni a csapdájukba, tényezőnek tekinteni őket.

H. I.

Apropó: Horváth Ákos tizenkét napja ígérte meg közösségi oldalán, hogy az Interspar parkolóban megtartott, a Füredi úti illegális gyorsulási verseny előtt elhangzott „beszédemről készült felvétel is hamarosan látható lesz”. A mai napig sehol nem találtuk nyomát.

Címkép: Felder Frigyes és Horváth Ákos örülnek. Forrás: Horváth Ákos Facebook-oldala


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!