Felder Frigyes egy pénzért maszkot áruló uzsorás, aki a rászorulókon nyerészkedik – már, ha hihetünk Szita Károly közgyűlésen tett kijelentésének

Ki kutyával fekszik, bolhával kel, avagy…

… igencsak meghökkentő riposzttal vágott vissza Szita Károly a koronavírus utáni első rendes közgyűlésen, mikor a terjengős, leginkább semmitmondó lózungokkal megtűzdelt polgármesteri beszámoló végén a fideszes hála-köszönetrebegéseket és kölcsönös önünneplést néhány halk ellenzéki kérdés merészelte megzavarni. Ez úgy felbőszítette a derék városvezetőt, hogy – láthatóan elveszítve önuralmát – dadogva, remegő hangon ugyan, de rondán megvádolta a kérdező Felder Frigyest, idézzük:

„Önt is megkérdeztem képviselő úr, aki egyébként a válság idején pénzért maszkot árult…

… szóval az ön válaszát is vártam … ami nem egy tisztességes dolog egyébként … ezt szeretném hozzátenni … ráadásul uzsorakamattal … nem egy tisztességes dolog.” (a fent linkelt videóban a 49. perc körül)

Felder csupán arra volt kíváncsi, hogy mi szükség volt a rendes közgyűlés előtt pár nappal polgármesteri rendeletben módosítani a költségvetést, mikor erre sor kerülhetett volna az ülésen is. Erre vágott vissza abszolúte oda nem illően, alpári, személyeskedő, primitív stílusban Szita, természetesen úgy, hogy a megtámadott képviselőnek esélye sem volt válaszolni, megvédeni magát.

Ezt jelenti Kaposváron a demokrácia, személyiségi jog és a szólásszabadság.

Volt már számos hasonló akciója: egyről anno mi is megemlékeztünk. Akkor a Kaposvári Egyetem vezetését, rektort, dékánt, gazdasági igazgatót mocskolta azzal, hogy az egykori „Latinka” színháztermét a felújításakor „szétlopták”. Az érintett vezetők akkor is gyáván hallgattak.

Felder Frigyes amúgy soha nem volt a szívünk csücske, de attól, hogy égbekiáltó aljasság árán csempészte be magát a közgyűlésbe, és milyen károkat okozott és okoz az ellenzéknek, egy kérdés feltevésekor ugyanolyan elbánást érdemel, mint bármelyik képviselő. Demokratikus alapjoga, ha uzsorázással, veszélyhelyzeten, mások kiszolgáltatottságán való nyerészkedéssel vádolják, megvédhesse magát.

Persze jó lenne értelmezni, hogyan lehet uzsorakamatra szájmaszkot árusítani,

szerintünk ez már Szita Károly józan ésszel nehezen átlátható téveszméinek sűrű erdejébe vezetne. Az is kérdés, ha konkrét információja van az ügyről, miért nem ugrasztotta neki a tényfeltáró-oknyomozó csicskakommandót a Kaposvár Mosttól vagy a többiektől: leszámolhatott volna egy veszélyes ellenféllel.

Ami viszont meglepő a történetben, hogy a Felder Frigyeshez „feltűnően közel álló”, lopott nevű, hamis impresszummal operáló, jellemzően Kaposváriakért Egyesület-közeli hazudozással foglalatoskodó kpsvr nevű oldal minden további nélkül megtehette volna, hogy Felder Frigyesről dicshimnuszokat zeng, vagy legalábbis tisztázza őt (magát) Szita rágalmaival szemben.

 

Szita Károly kirohanása közben Felder Frigyesre néz teljes átéléssel, vádlóan. Valószínűleg hisz is abban, amit összehord.

 

Ez viszont nem történt meg: a jó nevű izé Felder Frigyessel,

barátaival és üzletfeleivel egyetemben fülét-farkát behúzva hallgat, ahogy nincs nyoma az LMP elnökség-tagság országos tiltakozásának sem. Annyit tudunk, hogy a kaposvári közgyűlésbe magát nem a legtisztább eszközökkel bejátszó képviselő a hangzatos nevű Gold Consulting Szociális Szövetkezet „accountant, financial consultant, leader of financial”-ja (a kies Donner egykori vegyesboltjában megváltozott munkaképességűeknek megnyitott varrodáról van szó), s ők valóban árulnak pl. az Emag.hu-n egészségügyi maszkokat, most ugyan már árleszállításban.

Megjegyeznénk, a cég is tiltakozhatott volna az inszinuáció miatt.

A polgármestert feltehetőleg az dühítette fel – a videón látszik: szinte nincs is magánál – hogy Felder, aki az ő kegyéből, s persze a magyar jogszolgáltatás nemtörődömségéből és gusztustalan részrehajlásából lett képviselő, s valójában már régen meg kellett volna indítani ellene a méltatlansági eljárást a kpsvr miatt, egyáltalán meg merészelt szólalni.

Azt is sejtjük ugyanakkor, hogy miért marad az eset csupán egyszerű

és hamar feledhető közjáték. Szita Károlynak pontosan ilyen ellenzékre van szüksége: többségük felkészületlen, szakmailag súlytalan, nincs köztük, aki össze tudná-akarná fogni őket. Ha Feldert utolérné a jól megérdemelt kipenderítés, akár pozitív fordulatot is vehetne a szomorú történet, de az az érzésünk, hogy a zsák és a foltja, a kutya és bolhája közt szorosabb a kapcsolat ennél.

H. I.

Címkép: Valentin de Boulogne: Christ Driving the Money Changers out of the Temple (részlet)


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!