A Fidelitas-Komszomol-Ifjú Gárda akcióban: felhívás mószerolásra

Kaposvárnak példát kell mutatnia: a „besúgók városa” cím kötelez!

Előre a feljelentők munkaversenyében! Tegnap felhívást tett közzé a Fidesz ifjúsági rohamcsapata, a Fidelitas a magyar polgárság öntudatra ébredt része számára, hogy tartanák szemmel azokat, akik nemes és nemzetes vezéreinket nem átallják kifütyülni, megszentelt gyűléseinket jelenlétükkel meggyalázni, vagy más, ördögi módon a NER egységét bomlasztani. Jelszavaink valának: éberség, könyörtelenség, harci szellem! Provokátorfigyelő szolgálatot indít a Fidelitas nyilván a március 15-i múzeumkerti „eseményekre” reagálva.

Ez persze a százas szög szintjén gondolkodó ifjúkommunistáknak nem más, mint egy internetes szégyentábla, melyre kiteszik az „elkövető” nevét és elérhetőségét úgy, ahogy ezt pl. a k.infón szokás. Így volt ez a Szovjetunióban, a sztálini és brezsnyevi időben is, ha valaki a szovjet erkölcshöz méltatlanul cselekedett, azt kopaszra nyírták, és egy hatalmasra kinagyított képpel együtt kiszerkesztették a kerületi szégyentáblára. Ivan Ivanovics lopott az állami krumpliföldről…

Nyilván a Fidelitasnak a „provokátorok” (szélső)jobbon jól ismert technikák alkalmazásával való terrorizálásához: a fenyegető emailek, telefonok, megfélemlítés, a személyes lejáratás megvalósításához lenne szükségük a személyes adatokra. A személyeskedés a legfőbb fegyvere az érvek híján lévőknek: azok szoktak a KAPOS-T cikkeire is hasonlóképpen reagálni, minket „bukott tanárnak” titulálni, akik pl. hosszú évekig még egy főiskolai diplomát sem voltak képesek megszerezni nyelvvizsga híján.

fidelitas_parkol

A mozgásában korlátozott új nemzedék: matricában és logóban is jók vagyunk, feljelentésben meg különösen

Ők a Fidelitas legjobb alanyai, bár a cikkünk írásakor már közismert, hogy a nyomorúságos kis kezdeményezés hamvába holt, apuci nyilván letiltotta a közfelháborodás miatt. Egyben biztosak lehetünk: nem a Fidesz és Orbán, Rogán vagy Kövér erkölcsi vészjelzője szólalt meg. Nyilván nem, éppen ezért legfeljebb a továbbiakban titokban fogják majd építeni a rendszert, vagy épp integrálják a Kubatov-listákba – a lényeg, hogy működni fog.

Éppen ezért mi az átmeneti kudarctól a legkevésbé sem letörve, tekintetünket a fényes horizontra vetve, a tettek mezejére is léptünk: a besúgás komoly dolog, Kaposváron óriási hagyományai vannak. Egy élő legenda, bizonyos Krakus Péter, a nagy idők szorgalmasan jegyzetelő tanúja a bizonyság erre. Szerintünk nem kell sokat várnia a Fidelitas tiszta arcú ifjainak arra, hogy a Búvópatak-díjas, az MTVA-blogján írói erényeit csillogtató, két lábon járó tisztesség egyetemi katedrát kapjon a témához. Be lehet majd iratkozni hozzá egy kurzusra. Krakus-kurzus, mint az elmúlt húsz év.

De mindenki teszi a dolgát a maga helyén – játsszunk feljelentősdit mi is. Ha provokátort nem is sikerült fognunk, de olyat, aki pimasz arroganciájában a közösség elemi normáit felrúgva a mozgássérültek helyére parkol, vagy a zöldterületre, olyat igen. Az egyik képen a művelődési központ melletti, mozgássérülteknek fenntartott parkolóban épp az Új Nemzedék programiroda autója pihen, amely véletlenül az Agorában székel, és melynek vezetője az az ifj. Olsovszky Árpád, aki nemrég még a Fidelitas helyi alelnöke volt, és az egyetemi HÖK-ben viselt dolgairól a Magyar Narancs számolt be részletesen. Ifj. Olsovszky ma már komoly állami alkalmazott.

gecsa_parkol

És így parkol egy igazi magyar úr, tökön-babon keresztül: a rendszámot majd a bírósági tárgyaláson bemutatjuk

A másik képen látható Skoda Superb tulajdonosa ismeretlen, használója viszont egészen biztosan Gelencsér Attila, a Fidesz képviselője és választókerületi elnöke. Ha nem is olyan főben járó két kerékkel a füvön parkolni, és elzárni mások elől a rakodási bejárót, mint mozgássérült helyen, azért mindkét eset messziről bűzlik: „mi vagyunk a királyok, b@sszátokmeg, és mindenki bekaphatja”.

A képeket pár napja, ill. két-három hete kaptuk, de ez talán nem is lényeges. Az viszont igen, hogy az arcátlanságnak, az arroganciának olvasóink szerint sincs határa. Az ellenfél bármi áron való levadászásában hatalmas fantáziát és kreativitást tanúsítók, a legkisebb gátlást sem ismerők magukat minden norma és szabály felett állónak érzik, lásd Orbán emlékezetes kordonbontása.

Nem túloznánk el a fenti esetek jelentőségét, s talán közre sem adtuk volna a fotókat, ha nem jön ez a Fidelitas-akció: a mérhetetlen pimaszság és aránytévesztés, az önmérséklet és a demokratikus érzék teljes hiánya. Nekünk szabad gyurcsányozni, bajnaizni, a forradalom ötvenedik évfordulóját tönkretenni, tojást dobálni, kordont bontani, hidat lezárni, fél várost felgyújtani, nekünk mindent szabad nagyban és kicsiben egyaránt.

Kedves Fidelitas, reméljük, tudtunk használni a mindenhová befurakodó ármány elleni harcukban. Miután a hagyományőrzés a jobboldal legfontosabb értéke, megígérjük, hogy továbbra is oda fogunk figyelni, akárcsak Krakus ügynök a rendszerváltás után.

H. I.