Több mint brutális: a Fidesz méregdrága műanyag táblákat használ kampányplakátok helyett!

Akkumulátoros fúróval, facsavarral Brüsszel ellen

Újabb bizonyítékát adta – Kaposváron legalábbis – Magyarország immár az egész világ által elismerten szélsőjobboldali állampártja, a Fidesz, hogy nagyságrendekkel több pénzt tud költeni az EU-kampányra, mint az ellenzéknek nevezett politikai szereplők. Nem tudjuk, más városokban hogyan működik, de Kaposváron a kampány idejére törvény szerint kihelyezett, OSB lemezből készült helyek mindegyikén a szokásos, ragasztott papírplakátok helyett színes, 3 mm-es, ún. habosított akril műanyag lemezek vannak, ún. pozdorjacsavarral gondosan odaerősítve. Mindez nagyjából hússzorosába kerül az adófizetőknek, mint a hagyományos megoldás.

Olvasóink jelzésével egyidőben vettük észre a szokatlan trükköt: egy-két műanyagtáblát olyan erővel sikerült odacsavarozni az OSB-hez, hogy egyből el is pattant. Amúgy csak nagyon közelről észlelhető, hogy valójában milyen anyagból is van a csupán néhány napra szolgáló propagandaeszköz.

Szerte a városban minden plakáthelyen masszív Brüsszel-ellenes propaganda – műanyag lemezen, facsavarral.

Annak is utánanéztünk, hogy mennyibe kerülhet egy-egy ilyen, pl. A2-es méretű tábla,

darabja bruttó két-háromezer forint között mozog.

Nagy tételben nyilván olcsóbb, de a hagyományos papírplakát árát, mely darabonként száz forint alatt van, mindenképp sokszorosan meghaladja.

Olyan ez, ne szépítsük, mintha valaki, ha nem is húszezrest, de minimum ötszázas bankót használna rágyújtani, vagy, uram bocsá’ WC-papír helyett. Utóbbi talán a rányomott tartalom miatt is találóbb hasonlat.

Nyilván a procc mellett praktikus szempontok is közrejátszottak

a pénzkímélőnek nem mondható döntésben: a táblákat nem mossa le az eső, nem tépkedhetők le egyszerűen, s nem lehet felülragasztani sem azokat. Arra persze számos példát láttunk, hogy a Fidesz aktivistái azért dolgoztak: számos letépett ellenzéki plakát nyomait lehetett látni a bombabiztosan feszítő műanyagok mellett.

Nos, az elképesztő, cinikus pénzszórás mellett volna egy jó hírünk is azoknak, akiket irritál az, amit a párt és a kormány művel: a Kúria ítélete szerint kampányban a plakátrongálás

nem számít szabálysértésnek, csupán a véleménynyilvánítás egy törvényes formája.

Így aztán hajrá, magyarok: akkumulátoros fúró-csavarozó eszközökre fel, támadás!

Ideiglenes szemétlapátnak, kitört fáskamra-ablaküveg pótlásnak kiválóan alkalmasak ezek a táblák – ha már a mi adófizetői pénzünkből készültek.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!