Gálvölgyi mai interjújában Kaposvárról: „azt akarták egyesek bebizonyítani, hogy nem kíváncsi rám senki”

Akkor ki is az álhírgyáros? – ... hát persze, hogy FRISSÍTÉS!

Megpróbáljuk röviden elintézni ezt a nagyon is kifáradt témát, de, mivel tudatos lejáratási szándékot látunk mögötte, hagyni azért sem fogjuk. Annál is inkább, mivel most napnál fényesebben bizonyosodott be, hogy a Kapo(c)s közösség vezérszónoka, Felder Frigyes (LMP) tudatosan és – fogalmazzunk így – aljas indokból meg kívánta téveszteni ez ügyben kissé naiv társaságát és a nagyobb nyilvánosságot. Nem a KAPOS-T itt a hunyó, hanem ő, aki politikai pecsenyéjét sütögeti, ráadásul azoknak a rovására, akikkel – állítólag – össze akar fogni.

A történet részletei az előző cikkekben olvashatók: Felder Frigyes szerint a KAPOS-T egy álhírgyár, mert „kattintásvadászat, szenzációhajhászás” okán mi azt állítottuk, hogy a művész október 24-i önálló estjét politikai okok miatt törölték, holott a művész maga ismerte el, hogy mindez az érdeklődés hiánya miatt volt.

Gálvölgyi János interjújának a kaposvári esetre vonatkozó részletei.

Felder állítását igazolni nem tudta, csupán arra hivatkozott, hogy ez az ő ATV-től származó „személyes információja”. (Le is égett szégyenében szegény intézmény.)

Gálvölgyi János viszont mai, a Hírklikk oldalon megjelent hosszú interjújában

egyértelműen rácáfol erre, amint a képen látható:

Még egyszer – reméljük, utoljára – nyomatékosítanánk: egyrészt mi soha, sehol nem állítottuk, hogy politikai okok miatt történt a lemondás.

Mindössze Gálvölgyi Juditnak, a művész feleségének a Facebook-posztjára hivatkoztunk, amelynek ironikus megfogalmazása, úgy tűnik, csupán egyetlen ember számára nem volt világos.

És erre itt van most a művész nyilatkozata, amelyet már többen, pl. a HVG is átvettek, s amelyből tényleg egyértelműen kiderül, hogy ő is ugyanezt az álláspontot vallja: „azt akarták egyesek bebizonyítani, hogy nekem már olyan rosszul megy, hogy nem is kíváncsi rám senki”.

Ha ebből valaki nem érzi ki a politikai szándékra való utalást, azt őszintén sajnáljuk.

Az is nehezen képzelhető el, hogy Gálvölgyi János néhány héttel ezelőtt

homlokegyenest ellenkező nyilatkozatot tett volna az ATV-nek. Ők, a Népszava és a 24.hu mind ugyanazt tették: simán megkérdezték az Együd igazgatóját, Szalay Lillát, aki az ominózus „tízen vettek jegyet” című nyilatkozatot adta.

Ennyiből megkérdezhették volna Rogán Antalt vagy Németh Szilárdot, hogy van-e jogállam Magyarországon, az azeri baltás gyilkost vagy Gruevszkit, hogy jogosnak érzik-e a szabadon bocsátásukat, illetőleg a világon mindenkit, aki sáros valamiben, hogy van-e mentsége vagy kifogása.

Megismételjük: Felder Frigyes tehát tudatosan, előre megfontolt szándékkal hazudott,

mikor azt állította, hogy „ezt maga Gálvölgyi János erősítette meg”. Ilyet a mostani nyilatkozata fényében biztosan nem tett, s annál is inkább hihetünk ebben, mivel Felder korábban sem tudta semmivel bizonyítani állítását.

Ez persze nem akadályozta meg abban, hogy kéttenyérnyi vörösen izzó logóval dekorálva, harsányan „fake newsnek, álhírgyárnak” bélyegezze a KAPOS-T-t, több alkalommal, és nyilván nem minden célzat és megfontolás nélkül, magát pedig emiatt – valami egészen infantilis észjárásra utaló módon – „középen, a centrumban” állónak kiáltsa ki, aki mellesleg – Chuck Norrishoz méltóan – jószerével egyedül nyerte meg a gumiégető-háborút.

H. I.

A szokásos frissítés: már nem is próbálunk meg jelzőt illeszteni Felder úr erőlködéséhez, amellyel tarthatatlan állításaiba kapaszkodik. Most éppen ott tart, hogy azzal rágalmazza Gálvölgyi Jánost, hogy kifejezett kérésére lefújtak (letiltottak) egy számára kellemetlen témával kapcsolatos riportot az ATV-n.

Ennek – itt és most megígérjük – utána fogunk járni, ezzel ugyanis Felder az eddigieknél is mélyebbre ásta magát.

A másik állítása, hogy korábban Demjén Ferenc koncertje is az Együd trehánysága, ill. pénzhiány miatt maradt el, ahogy más szivárványos programok. Nos, ezzel is van egy kis gond: a Demjén-koncerthez az Együd-Agóra művelődési központnak az égvilágon semmi köze nem volt, azt egy pécsi cég szervezte, és a Sportcsarnokban lett volna a helyszín, amint arról a KAPOS-T beszámolt. Ennyit Felder Frigyes alaposságáról és hitelességéről.

Azt írja még, hogy „továbbra sem bizonyosodott be, hogy lenne bármilyen politikai motivációja az ügynek”. Nem, csupán a művész feleségének Facebook-posztja, Gálvölgyi interjúbéli kijelentése, és több ezres nagyságrendben a közösségi oldalt használók állásfoglalása szól emellett, szemben a művelődési ház igazgatójának egyetlen, magamentegető állításával.

Befejezésül Felder előrántja még a politikai kártyát, csak, hogy kétség se maradjon afelől,

hogy milyen bölcsőben is ringatták:„Kapos-t blog már hosszú ideje folytat ellenzéki pártok és helyi ellenzéki képviselők ellen lejárató hadjáratot, nem csak enyém ez a megtiszteltetés”, s persze mindezt politikai szándékkal teszi.

Emlékezzünk: Szita Károly és a Fidesz pontosan ugyanezt játszották a gumiégetőnél, sőt kezdettől minden vitás ügyben. Politikai haszonszerzéssel vádolták az ellenzéket, hogy ne kelljen az érdemi kérdésekre válaszolni. A KAPOS-T kritikai hangvétele soha nem volt sem titok, sem újdonság: ezért létezünk, s, hogy a hivatásszerűen hazudozókat leleplezzük.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!