XXX, hazugság, videó: Gelencsér Attila a hozzá intézett Facebook-kommentekre válaszol – első rész

Tizennyolcezer állítólagos követő, huszonöt megtekintés

„Kommentek és válaszok” címmel közölt videót Youtube-csatornáján Gelencsér Attila, már nem először. Így próbálják – meglehetősen gyermeteg módon – cáfolni azt a közösségi oldalakon magát masszívan tartó nézetet, hogy a kormány és a Fidesz politikusai elzárkóznak a párbeszédtől, egyoldalú deklarációkban próbálnak kommunikálni, s lapítanak, ha hazugságon kapják őket. Gyakorló mazochistaként végignéztünk egy Gelencsér-mesterművet, és nem csalódtunk: csúsztatások, direkt hazugságok váltogatták egymást, némi mellébeszéléssel színesítve.

Ami először feltűnik, az, hogy a képviselő meglepően népes

Facebook-tábora – 18 ezer fő – három nap alatt mindössze huszonöt megtekintést hozott össze, s abból mi magunk legalább ötről tehetünk, ugyanis egy-egy nekifutás után a ránk zúduló, konkrétan sokkoló élmény miatt rendszeresen ki kellett szellőztetnünk a fejünket, vagy épp inni valamit.

Az ellentmondásra pedig van magyarázat: általában akkor fordul elő egy Facebook-oldalon, hogy a népes követői tábor feltűnően passzív, ha ún. „kamulájkokról”, lájkfarmokról pénzért vásárolt követőkről van szó, vagy pl. olyan Fidesz-aktivistákról, akik mindegyike huszonöt-harminc kamuprofilt kezel, s így biztosítják a népes követőtábor látszatát. Ám arra, hogy áldásos tevékenységük

közben még hülye videókat is nézzenek, már nem futja az órabérből.

Az első kérdés az volt, hogy miért nem támogatja Magyarország az egységes európai minimálbérre vonatkozó EU-bizottsági javaslatot? A képviselő azt válaszolta, hogy „nincs ilyen terv”, és hosszasan magyarázott arról, hogy megvalósíthatatlan lenne a különböző fejlettségi szinten lévő országokban ugyanazt a minimálbért adni.

Csakhogy valójában ilyet senki nem akar:

az Európai Bizottság javaslata egészen másra, egy keretrendszer megteremtésére vonatkozik, amely a minimálbér meghatározásánál kiszámítható és méltányos feltételeket biztosít a munkavállalóknak, vagyis a terhek, a megélhetési költségek méltányos beszámítását egységes normarendszer szerint, és ez nagyon nem ugyanaz. Nos, ezt a javaslatot nem támogatja Magyarország, és ezt beismerni már kínos lett volna. Kényelmesebb volt helyette egy ócska,

a somogyvári alsótagozatot is megszégyenítő szintű mellébeszélés.

A második: „a COVID-halálozásról miért hallgatnak?” A képviselő úr szerint „egy amerikai felmérés szerint nagyjából mindenki csal” (ezt csak úgy hasból állítja, hivatkozás nélkül), s ebből vezette le brilliáns módon a szokásos propaganda-panelt, hogy nálunk mindenkit COVID-elhunytként tartanak számon, ha fertőzött volt, máshol pedig az alapbetegségét jelölik meg halálokként. Ez is hanta: a világ országaiban van eltérés ugyan, de pl. az OECD-országok többségében azt a gyakorlatot követik, mint Magyarországon. A hülye is tudja, hogy a COVID

arra a legveszélyesebb, akinek súlyos krónikus alapbetegsége van.

Ráadásul a KSH által közölt adatok még rosszabb képet festenek a tavalyi és az idei első negyedéves többlethalálozásokról. Gelencsér Szlovákiával próbál példálózni, hogy a katasztrofális magyar halálozási adatokat relativizálja, kevés sikerrel: az Eurostat szerint a 2020-as lakosságarányos többlethalálozási adataink rosszabbak, mint északi szomszédunké.

Azt is elfelejtette megmagyarázni Gelencsér Attila, hogy miért perrel kellett kicsikarni az Operatív Törzsből a településekre vonatkozó adatokat, s azokat miért hónapokkal később adták csak ki? Ebből derült ki pl., hogy Kaposvár a megyei jogú városok közül a legrosszabb halálozási adatokat produkálta:

talán inkább erről kellett volna valamit mondani, kedves képviselő úr.

„A Kaleta a legnagyobb fideszes pedofil!” Mintha csak kérdésről kérdésre fokozná a sunyi csúsztatást Gelencsér: szerinte Kaleta „karrierdiplomata”, aki a szocialista kormányok idején „építette ki kapcsolatrendszerét”, s akit „a Fidesz átvett”. Hazugság: Kaleta 2001-ben, az első Orbán-kormány idején került a Külügyminisztériumba,

tehát épp fordítva volt: a baloldali kormány vette át a Fidesztől.

Amiről viszont hallgatni méltóztatott a képviselő úrnak: az aberrált díszpintyet 2019 márciusában hozták haza a titkosszolgálat bevetésével, s az ügyet a Fidesz-kormány titkosította. Csak 2020 februárjában szivárgott ki, s, ha Gelencséren és bandáján múlik, még ma sem tudunk róla. Az is csak az ügy lezárulta után derült ki, hogy bicskanyitogatóan enyhe büntetést kapott – köszönhetően fideszes káder voltának, mert akkor még úgy gondolták, hogy titokban lehet tartani az egészet.

Most futnak a pénzük után, megjátsszák a jófiút, s persze

megcsinálják Európa legocsmányabb, homofób pedofil-törvényét, amely Kaletára már nem is vonatkozik majd. Jól mondta a kérdező: a Kaleta-ügy bizony úgy ráégett a Fideszre, mint Szájer József anális tréningje az ereszcsatornán. Először éppen az ellenzéki pártok tettek javaslatot a pedofil bűncselekményeket szankcionáló törvények szigorítására, amelyet persze a kormánypártok lesöpörtek az asztalról azért, hogy kisvártatva benyújthassák ezt az ázsiai förmedvényt.

„Hagyják már a szemkilövetést! Kit érdekel?” – szólt a következő kérdés. A képviselő úr szerint azért kell erről beszélni, mert „csak a baloldal veri a saját népét, tizennyolcban is, ötvenhatban és 2006-ban is. Jobboldallal kapcsolatban ilyen eseményről az elmúlt száz évben bizonyosan nem tudunk.”

Akkor egy kis történelmi lecke a sokdiplomás Gelencsér Attilának:

bemelegítésnek hallott már a „vérvörös csütörtökről?” Az 1912. május 23-i nagy budapesti tömegtüntetést a Tisza István vezette jobboldali kormány parancsára verték le, hat halott és sokszáz sebesült áldozata lett a rendőri brutalitásnak. 1930. május elsején másfél százezres tömegmegmozdulás volt a fővárosban, több ezer csendőr, rendőr és katona állt szemben a tüntetőkel, az összecsapások során egy ember meghalt, csaknem 100 tüntető és rendőr súlyosan megsebesült. 1935. márciusa, csendőrsortűz Endrődön, hét halott? Hallottál róla Attila? És a felelőst, Gömbös Gyula miniszterelnököt melyik oldalhoz szokás sorolni? (Tudjuk ám, hogy 1912 több mint száz éve volt, de 1918 is, hehe.)

És az, hogy első vagy második világháború, mond valamit?

Melyik oldali kormányok hajtották a vágóhídra, haláltáborba több százezernyi honfitársunkat, s kik okoztak sok millió magyarnak mérhetetlen szenvedést, jobboldalikám? Az említett Trump-Gyurcsány párhuzam pedig akkora ökörség, hogy szinte fáj: Trump jobboldali csőcseléket heccelő, lázító szónoklata csak pár hónapja volt, az őszödi beszédet pedig

tizenöt éve tartja napirenden a jobboldali propaganda.

Tudjuk, hogy Gelencsér Attiláért egy karaktert leütni is hiábavalóság, nemhogy hosszú érvelő szöveget létrehozni – és szörnyű, hogy a hét percnek még csak a felénél tartunk. Folytatás hamarosan.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!