Kilátás a teraszról, avagy hogyan leplezi le magát és közpénzpusztító cimboráit Kaposvár fideszes képviselője

Gelencsér Attila öngóljai, sokadik fejezet

Hősünkhöz semmiképp sem éles esze, minden bizonnyal inkább orbáni definíció szerint férfias megjelenése okán ragaszkodik a Fidesz, ezt számos, közösségi oldalon elkövetett megnyilvánulásával sikerült már bizonyítania. Most – vélhetően siófoki rezidenciájának teraszáról – lőtt egy képet „Én úgy látom, a Balaton mindenkié!” címmel – a helyesírási hibát nekünk kellett javítani – s ezzel megint, immár sokadszor irgalmatlanul tökönlőtte magát: a kép szándékával szemben pont annak ékes bizonyítéka, hogyan foglalta el, zabrálta-vásárolta fel a NER-siserahad a Balaton-partot, és szorította egyre szűkebb korlátok közé a kispénzű, kifosztott többséget.

Nyilván arra az általános közvélekedésre akart reflektálni,

mely szerint a Fidesz-elit egyre mohóbban, agresszívebben sajátítja ki Európa és a magyar föld egyik kivételes természeti értékét, a Balatont és környékét – ennek bizonyítékaival már nem Dunát, de Amazonast lehetne rekeszteni.

De íme, a sokatmondó fénykép:

 

Kilátás – vélhetően egy siófoki társasnyaraló teraszáról. Egy ilyen – hetvenkét négyzetméteres – véletlenül éppen szerepel Gelencsér Attila vagyonnyilatkozatában. Jól látszik, hogy az ingatlanhoz tartozó – kerítéssel védett – partszakasz és a vízfelület kevesek kiváltsága, míg a szomszédos strandon hatalmas a zsúfoltság. Kép forrása: Gelencsér Attila Facebook-oldala

 

Ha valakinek esetleg kimaradtak azok a KAPOS-T-írások, amelyekben

Gelencsér Attila csodálatos vagyongyarapodásáról van szó, a lényeget átismételjük: az elmúlt években felvásárolt három cég mellé sikerült még szerény országgyűlési jegyzői jövedelméből szert tennie egy 72 négyzetméteres siófoki társasnyaraló-rész haszonélvezetére is, vásárlás útján. A 2020-as vagyonnyilatkozata alapján pedig tavaly már csak az ingatlan felén volt meg vásárlás útján szerzett haszonélvezet, a másik fele örökléssel a tulajdona lett: ebből nagyjából a konstrukció is látszik.

Hogy a haszonélvezet mögött meghúzódó, vélhetően „családtag(ok)nak” honnan volt öt-hat-hét tízmilliója a vásárlásra, kérdés, legfeljebb egy

NAV, vagy parlamenti bizottsági vagyongyarapodási vizsgálat adhat rá választ.

Nos, a képen, amely épp Siófokon, láthatóan egy társasnyaraló emeleti teraszáról készülhetett, az látszik, hogy tartozik hozzá egy kerítéssel gondosan lezárt partszakasz, ahol a harsányan üdezöld pázsiton csupán néhány kiválasztott lézeng, míg a szomszédos strandterületen heringmódra sűrűsödik a tömeg a vízben és nyilvánvalóan a parton is.

A kontraszt kiáltó: nemzeti kincsünknek, egyik legértékesebb természeti

értékünknek egyre nagyobb hányadát foglalják el, hasítják ki maguknak a NER ilyen-olyan rendű hűbéresei, és szorítják ki onnan az egyszerű polgárokat, akiknek egyre kevesebb jut a partból és a vízből is. Szálloda, társasnyaraló, vitorláskikötő, minden jöhet, s a felvásárlás nyomán az egekbe szöktek az árak, így már azokon kívül, akik kedvük szerint nyúlkálhatnak a közösbe, senki nem tudja sem az ingatlanokat, sem a bérleti díjakat megfizetni.

Még szerencse, ha egy pillanatra is elfelejtenénk, milyen mérhetetlenül ostoba és primitív pillérekre épülő rendszer is ez, Gelencsér Attila briliáns alakításaira mindig számíthatunk.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!