Mielőtt az ellenzéki összefogás című pártmutyi és Horváth Ákos szentté avatná Gelencsér Attilát, szólnánk, mert van itt néhány apróság…

… pl. félmilliós bérleti díj egy kaposvári irodáért?

A helyi közéletben bármi történt az elmúlt harminc évben, annak mindig volt valami sajátos, semmivel össze nem téveszthető bukéja, gondoljunk a „besúgóváros” megtisztelő címre. Most éppen az a helyi színezet, hogy a nyögvenyelős és kirekesztő ellenzéki összefogás polgármester-jelöltje a vele készült – cukrozott orrváladékra emlékeztetően geil és giccses – interjú szerint is jó kapcsolatban áll az egymást masszívan gyűlölő két helyi fideszes főember egyikével, Gelencsér Attilával. Így az októberi megmérettetés inkább kettejük összecsapásának tekinthető, amelyből a másik, Szita Károly győztesen ugyan, de alaposan meggyengülve, leamortizálva kerül majd ki, s örülhet, ha csak annyival megússza, mint barátja, Jakó Gergely, akit a megyei közgyűlés elnöki székéből buktatott ki a somogyvári falubikája. Mert, amint az elmúlt évtized bebizonyította, közszeretetnek örvendő képviselőnk használni nem, de ártani annál inkább képes. Akinek ilyen barátai vannak…

Ezért is jó Kaposvárnak, hogy az ő köréből kerül ki az ellenzéki polgármester-jelölt,

akit – minden ellenkező híresztelés ellenére – puccsszerűen, tisztázatlan körülmények közt nyomtak le a pártok többségének torkán.

A KAPOS-T-n és az Átlátszó.hu-n több cikkben alaposan utánajártunk Gelencsér viselt dolgainak, de egy pillanatig sem lepődtünk meg azon, hogy ez a lajstrom sem Horváth Ákost, sem az őt előtérbe toló „fehéringes fiúkat” nemhogy nem zavarja, úgy tűnik, még inspirálja is. Ő most a „jó fideszes”, kinek csupán és összesen annyi a bűne – legalábbis az összefogás szócsöve, a kpsvr.hu szerint – hogy felhívta a figyelmet egy köremailben arra, hogy a Kaposvár Arénát megnyitó Ákos-koncertre kedvezményes jegyek kaphatók.

A lényeg mellett itt is el tudott menni a nagyeszű szerző: Gelencsér, a Makulátlan,

azt hazudta, hogy ahhoz, hogy igénybe lehessen venni a kedvezményt, előbb fel kell iratkozni nála egy címlistára. Erről a jegyirodában kiderült, hogy semmi szükség rá: a koncertszervező akciójáról van szó, nem Gecsa adományáról, ő csak simán – és aljasul – kihasználta a lehetőséget, hogy újabb neveket és emailcímeket gyűjtsön. Ez senkinek nem tűnt fel.

 

Horváth Ákos és a “fehéringesek”. Úgy tűnik, senki nem látta közülük a Die Welle (A Hullám) című német alapfilmet, melyben az autokrácia, az elnyomás, ill. a fasizmus szimbóluma volt az egyenruhaként választott fehér ing. Kínos… Kép: Horváth Ákos Facebook- oldala, Fotó: Röhrig Dániel

 

Az sem zavarja a nagyérdeműt, hogy Gelencsér Attila csak az elmúlt egy-két évben

mit hozott össze, már ami a saját anyagi gyarapodását illeti: ötödáron – s akkor még sokat mondtunk – bevásárolta magát egy olyan céghálóba, amelynek végpontjain egy-egy, összesen 1.4 milliárdos éves árbevételű trafikhálózat van, s még két másik cég résztulajdonát is megszerezte. Utóbbiak 2018-ban közel húszmilliós eredményt értek el: ha volt osztalék, közelít ahhoz az összeghez, amelyet a cégekért adott, más szóval egy év alatt megtérült a befektetése, s

innentől „legálisan” csorog az osztalék a zsebbe az idők végezetéig.

Nem okoz főfájást az sem senkinek, hogy Gelencsérnek ugyanebben az évben sikerült nagy nehezen kiszorítania még egy minimum negyvenmilliós siófoki társasnyaraló haszonélvezetét is a kis parlamenti jegyzői fizuból, tehát gazdagodása láthatóan abba a fázisba lépett, amit már nem a párnacihában szokás őrizgetni, netán spanyol-, vagy horvátországi „szívességi nyaraltatás”, vagy „vitorláztatás” formájában begyűjteni.

De foglalkozzunk a jelennel, mert az is tartogat érdekességet, melyek nem érnek fel

kiskutyákkal, rendőri hírekkel, buszmegálló törött üvegével, de nekünk azért szemet szúrtak: tetszenek ismerni a Costruttivo Kft.-t? Nem? Nos, ezen nem csodálkozunk: szerényen, csendesen dolgozgató építőipari kft.-ről van szó, székhelye a kies Liszt Ferenc utca. Nem a ZÁÉV, s nem is a Szemeco súlycsoportja. (Nekünk máshonnan ismerős, de erről később.)

Nemrég kiszúrtuk a Közbeszerzési Értesítőben, hogy nettó közel tizenegymillió

forintért végeznek bontási és alagsor-felújítási munkákat a Zita (lánykori nevén Zója) gyermekotthonban, a Kanizsai utcában. Nem túl vaskos összeg, de nem is ez a lényeg: közismert, hogy az intézmény a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) alá tartozik, amelynek nemrég még az a Bátori Zsolt volt az országos igazgatója, aki a Somogy Megyei Közgyűlésben főosztályvezető volt abban az időben, mikor Gelencsér elnök.

Talán ezzel lehet némi összefüggésben az a tény, hogy a Costruttivo az elmúlt években – 2015 óta – összesen tíz esetben nyert el az SZGYF által kiírt tendereken nettó tíz és 191 millió közti összegeket, összesen 630 milliós nagyságrendben Somogy és Baranya megyei nevelő-, ill. szociális otthonok felújítására, energetikai korszerűsítésére.

De van itt sokkal súlyosabb összefüggés: mit gondolnak, kitől bérli Gelencsér Attila

a kaposvári, Noszlopy utcai képviselői irodáját? Milyen kicsi a világ: hát a Costruttivo Kft.-től! Mégpedig – tessék jó erősen megkapaszkodni – az Országgyűlés Hivatalának nyilvános adatai szerint 2018. július 31-ig 370.001 forintért, azóta pedig

527.050 forint közpénzt csengetnek havonta a cégnek bérleti díj fejében.

 

Egy szerény irodabérleti szerződés, melyet az Országgyűlés Hivatala szerint tavaly július elsejével módosítottak: félmillió forintnál több csusszan a kedvezményezett zsebébe havonta.

 

Jól látják: félmilliónál többet havonta, Kaposváron, egy 156 négyzetméteres irodáért.

Feltesszük, ennél a pontnál kaposvári ingatlanközvetítők seregei kaptak nevetőgörcsöt, pedig inkább rendőr, ügyész után kéne kiáltani. A KAPOS-T sajnos hiába tárta fel mindezeket, az ellenzéki pártok környékbeli országgyűlési képviselőinek eszébe sem jutott pl. egy vagyongyarapodási eljárást indítványozni az Országgyűlésben. Kábé ugyanezt csinálják ők is, párttársaik pedig itt, helyben mutyiznak.

És van még tovább is: a Közbeszerzési Értesítőből az is kiderül, hogy a fent említett

nyertes pályázatokon általában szintén helyi, ráadásul Gelencsér-közeli cégek adtak be ajánlatot – ahogy szokás, nyilván kamuból, s máshol pedig ők nyertek, és a Costruttivo volt az „untermann”.

És honnan lehet tudni, hogy a többi ajánlattevő közt is van Gelencsér-közeli cég?

Nos, onnan, hogy pl. az említett Zita otthoni munkánál a PR Investing nevű vállalkozás volt az egyik „vesztes” ajánlattevő, és mit ad isten: Gelencsér Attila – szintén az Országgyűlés nyilvános szerződése szerint – 213 ezer közforintért tőlük bérli

azt a budapesti lakást, amelyben meghúzza magát a parlamenti ülésnapokon.

A PR Investingről és tulajdonosáról, Papp Norbertről pedig majd egy következő cikkben mesélünk hosszabban.

Valószínűtlen egybeesések, ugye? Nos, ezzel az adatsorral csupán emlékeztetni kívántunk arra, hogy sejthetően ki áll valójában a híres ellenzéki összefogás mögött, ki is ez a híres barát, akivel olyan „jó a kapcsolat”. Madarat tolláról. Bár, ha a Kaposváriakért Egyesület – kpsvr kombó elmúlt időszakban tanúsított agresszív-provokatív, fenyegető, hazug, ezzel együtt rémisztően amatőr és béna megnyilvánulásait vesszük alapul, tényfeltáró cikkek nélkül sem nehéz rájönni ugyanerre.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!