Fény derült a Kaposváron „szerelendő” Gidrán páncélozott szállítójármű utolsó titkára: nomen est omen!

…avagy a név előjel: árulkodik valamiről

Frissítés: a fórum-harcosok elvéreztek a szövegértés frontján

Úgy tűnik, az illetékesek semmiképp sem szeretnék elkapkodni a magyar harcjármű-gyártás kaposvári fellegvárának hadrendbe állítását: eddig ugyanis csupán a flancos logókat és feliratokat sikerült felrakni a levitézlett BM Heros busz-tűzoltóautó-satöbbi-összeszerelő egykori üzemcsarnokára. Most már tudjuk, hogy a munkát, amely egyelőre azért távolról sem „összeszerelés”, a HT Division nevű cég fogja végezni, amelyről azért jó tudni, hogy a NER – a fideszes tolvajrezsim – legarcátlanabb tempóban meggazdagodott anyaszomorítójának, a „jachtos” Szíjj Lászlónak a résztulajdonában van.

Apropó: feltűnt már valakinek, hogy Kaposvárra úgy szivárognak be

a törökök, mint 1541. augusztus 29-én Budára? Kezdte a Metyx a megbukott NABI helyén, épül a Sisecam befőttesüveg-gyára, és most jönnek a Nurol Makina járműgyár Ejder Yalcin márka helyett Gidrán fedőnéven futó török harci szekerei, honvédségi zsargonban a „kebabos kocsik”.

Szíjj László megtollasodásának első számú garanciája

a Duna Aszfalt nevű autópálya-építő gigavállalkozás volt, melyről a Heti Válasz cikke jegyzi meg, hogy nemrég érte el az „1500-dik milliárdot, melyet bevételként biztosított neki a 2010 óta regnáló kormányzat – és közben ötször akkora eredményt produkált az ő Duna Aszfaltja, mint korábban Simicska Lajos Közgép Zrt.-je”. Ő is betette tehát a lábát a törökök mellett Kaposvárra – egyelőre egy szerény lépésben – pedig hát megvehetné kilóra az egész várost.

Nagyjából nyolcvanezer olvasóhoz jutott el két héttel ezelőtt

megjelent, alábbi írásunk, melyben időrendbe szedtük, ki, mikor mit mondott a Kaposvárra telepítendő hadiüzemek kérdésében, hogyan énekelte ki Palkovics László – most már ex-miniszter – az ötszáz főnek munkát adó Rheinmetall gyártócsarnok sajtját a kaposvári városvezetés szájából, s lett az Zalaegerszegen, s hogyan próbálta a csillagokat is lehazudni az égről ez ügyben (is) a Kaposvár Most.

Nagy a feje, búsuljon a… Gidrán, avagy hogyan lettek egészen szerények a kaposvári hadiipari álmok…

Azt is tudjuk már, hogy egyelőre csupán bizonyos elektronikát szerelnek be a Törökországból készen érkező Gidránokba, elsősorban kommunikációs eszközöket, és azt sem árt tudni, hogy a világ nagy fegyver- és harcieszköz-gyártói előszeretettel alkalmazzák a módszert, hogy egy-egy nagyobb állami vásárlás esetén a gyártás egyik-másik fázisát a megrendelő országba telepítik, legalábbis addig, míg  megrendelés nem teljesül.

Szóval csak óvatosan azokkal a fellegvárakkal.

Volna végül egy megfejtésünk arra, hogy miért éppen a HT Division és a török harcjármű lett a vigaszdíjas befutó a Rheinmetall helyett Kaposváron: Szíjj László tulajdonostársát,

a HT Division Zrt. vezérigazgatóját úgy hívják, Suat Gökhan Karakus.

Habár a névazonosság minden bizonnyal a véletlen műve, azért így már sok minden világos. Akinek nem, ajánljuk figyelmébe az alább olvasható KAPOS-T írást:

H. I.

Frissítés: Ahogy az első, a második „Gidrános” írásunk is meglepően intenzív

érdeklődésnek örvend, nyilván ennek köszönhető a sok szokatlan, pl. fórumokról jövő forgalom. Bele is olvastunk egybe: a vélhetően honvédség-közeli HTKA Fórum c. felületen idézik és kommentálják erősen az írásokat, persze az ilyen helyen szokásos keresetlen stílusban, jó katonaként felbátorodva a névtelenség álcájától, s persze látható, hogy a többség sikeresen ellenállt minden edukációs támadásnak, melyet valaha olvasás-szövegértés frontján indítottak ellenük. Úgy tűnik, mintha nem tetszene nekik, hogy más is meg merészelt szólalni rajtuk kívül Gidrán-témában.

A többség némi vagdalkozáson túl nem bíbelődik indoklással:

az egyik főokos, a „SilvioD” fedőnevű pl. csak úgy ex-cathedra odavágja, hogy „Kaposvári Lynx összeszerelésről szó nem volt.” Bizony jó lett volna, ha ezt időben közli Maróth Gáspár akkori, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztossal, még mielőtt szegény 2021. április 15-én a Napi.hu-ban és legalább tizenöt másik helyen „le nem nyilatkozza” a következőt:

 

Maróth Gáspár saját pici, csókos szájával rebegte el Kaposváron, hogy itt fogják összeszerelni a Lynxeket – aztán mégis másként alakult minden. A fórumos okostojásnak vigasztalásul: nem ő az első, aki nekifutásból rúgja magát tökön e témában.

 

Kb. húsz másodperc utána nézni – Google alapfok, nulladik óra.

De, bizony nagyon is volt róla szó, olyannyira, hogy a kaposvári városvezetés ezt harsogta „kelettől nyugatig” egy évig. A két cikkünk döntően erről, és a „hadiüzem” kaposvári fogadtatásáról szól, a körülötte kavart propaganda-hadjáratról. Mellesleg mi is pontosan azt hangsúlyoztuk, hogy a Gidránokba rádiót szerelni csupán „barkácsmeló”. Értjük, persze: szegény HTKA-s csókáknak most még ilyen helyeken is célszerű fideszes hűségesküt tenni, nehogy Szalay-Bobrovniczky miniszter lapátján végezzék.

 


Ezt olvasta már?

Júdáspénz: a besúgóként töltött éveket is beszámították Szita Károly ötmillió forintos jubileumi jutalmához