Gyermeknap a kertbarát negyedben: péntek délután 17 órakor várnak mindenkit a Vadkörte utcai játszótéren

Nem csak a híressé vált pad miatt érdemes kilátogatni…

…mert dalos-táncos műsort, finomságokat, kézműves játékokat, lufi és buborékfújó versenyt, családi fotózást is ígér a környéken élő önkéntes közösségépítők kis csapata. Az időjárás nem volt kegyes hozzájuk, így a május utolsó vasárnapján szokásos gyermeknapot kénytelenek voltak elhalasztani, most pótolják. A töröcskei kertbarát negyedben lévő Vadkörte utcai játszótér nemrég amiatt került be a KAPOS-T hírfolyamába, mert az egyik környékbeli hölgy – most már áruljuk el a nevét: Kovács Kata – vásárolt egy kültéri padot a játszótérre, miután a város többszöri kérésre sem volt hajlandó kihelyezni egyet. Ám a zord közterület-felügyelet, ahelyett, hogy megköszönték volna a nem kis anyagi terhet jelentő áldozatot, büntetéssel fenyegette. A pad „sorsa” most éppen jobbra fordulni látszik, de a környéken formálódó kis közösség az affértól függetlenül amúgy is csak pozitív hozzáállásban hisz – ezért is vállalták fel az eseményt.

A KAPOS-T játszótéri padról szóló írása a Facebookon közel ötvenezres elérést produkált:

Jótett helyébe retorzió: így hálálja meg Kaposvár a közösségért hozott áldozatot

Kata azóta egyeztetett Csillag Gáborral, Kaposvár jegyzőjével,

aki ígéretet tett számos, a környéken élők életminőségét javító intézkedésre, más ügyekben pedig vizsgálják a lehetőségeket.

 

A gyermeknapi meghívó a Facebookon

 

Úgy tűnik tehát, hogy mégis érdemes időnként kiállni magunkért, civilként megszerveződni, s a nyilvánossághoz fordulni, ha a hatalom megpróbál keresztülnézni rajtunk.

H. I.


Ezt már olvasta?

A közösségi tervezés iskolapéldája: nem kéne feltalálni a spanyolviaszt, elég lenne nyitott szemmel járni – például a Császárréten…