Kínos: halálhírét költötte a megyei önkormányzat az ismert somogyi népzenekutató-karnagynak, miközben a felesége hunyt el

A Kaposvár Most a helyreigazítással együtt nekrológot közöl a nem-elhunytról

Mostos barátaink – mert ott is vannak azért, akik nem szívelik a hisztérika főnökasszonyt és a bugris városházi médiakápókat – hívták fel a figyelmünket arra a csúnya baklövésre, amelyet a Somogy Megyei Közgyűlés, ill. vélhetően annak sajtósa, Kraft Róbert követett el tegnap: szétküldték sajtólistájukra a hírt, hogy id. Tengerdi Győző balatonkeresztúri népzenekutató, a Bárdos Lajos kórus karnagya, a Somogy Polgáraiért Díj kitüntetettje elhunyt. Kisvártatva újabb üzenet érkezett: téves, kéretik törölni, ám ekkor a szenzációra éhes Kaposvár Moston már megjelent.

A Schenk-Szekeres kompánia eredeti módszert választott a baki korrigálására:

otthagyták a nekrológot, és fölé biggyesztették, hogy bocsi, sztornó az egész.

 

Az eredeti email, amelyet Kraft Róbert Bíró Norbert közgyűlési elnök nevében szétküldött a sajtónak, majd később visszavont

 

A kínos lavinát bizonyosan egy, a Somogyiban, ill. a Sonline-n október 5-én megjelent gyászjelentés indította el, amely Tengerdi Győzőné nyugdíjas balatonkeresztúri tanítónő elhunytát adja hírül – e helyről is őszinte részvétünk szeretteinek – ezt sikerült valakinek elnéznie, s persze elmulasztani az ilyenkor sokszorosan kötelező ellenőrzést.

 

Tengerdi Győzőné gyászjelentése a Sonline-on

 

Így lett Tengerdi Győzőné helyett a férje az „elhunyt”, akinek halálhírét egyenesen Bíró Norbert megyei közgyűlési elnök nevében tette közzé a megyei közgyűlés „sajtóosztálya”. Mások a hétfő reggeli kómából még nem ébredtek olyan frissen, mint a Kaposvár Most – bár ők se tették volna.

 

A profizmus csúcsa: úgy igazította helyre a Kaposvár Most a kínos tévedést, hogy otthagyta a nekrológot, s valójában a címből sem lehet tudni: most akkor a halálhír téves, vagy a helyreigazítás?

 

A lustaság, vagy uram bocsá’, az alaposság ez esetben sokakat megóvhatott volna egy szégyenletes baklövéstől, és attól, hogy egy köztiszteletben álló család gyászát még fájdalmasabbá tegyék.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!