Jogerősen helyreigazításra és kártérítés fizetésére kötelezte a Kaposvár Most kiadóját a Pécsi Táblabíróság – Frissítés

Pernyertes: Kiss Tamás és Takács Richárd

Maratoni hosszúságú perfolyam végére tett pontot nemrég a Pécsi Táblabíróság: másodfokon, jogerősen elmarasztalták a Zselici Forrás Kft.-t, a Kaposvár Most kiadóját abban a perben, amelyet a két jobbikos kaposvári politikus indított ellenük. Az ügy – anélkül, hogy az elmúlt évek minden bonyodalmát végigvennénk – az egykori, ma már lebontott Club Chrome discóban 2015 szeptemberében lezajlott hatósági eljárás és annak utóélete körül zajlott, s ezúttal csont nélkül, teljes egészében elbukták Szita Károly talpnyaló házikedvencei. A pénz meg ugyebár nem számít, azt a kaposvári adófizetők állják.

A kaposvári önkormányzat és a Jobbik helyi politikusai közt folyó

jogi háborúságról már sokszor beszámoltunk: a történetnek volt egy szála, amelyet a közvélemény az ún. „sétálóutcai parkolás” címen ismer, s arról szólt, hogy a városháza – hatalmával otrombán visszaélve – hadjáratot indított Takács Richárd és családja ellen, parkolási szabálysértések ürügyén. Később kiderült, hogy minden, ez ügyben indított eljárásuk törvénytelen volt, s vagy a rendőrség, vagy a bíróság rendre érvénytelenítette azokat.

Erről azonban az első fokú eljárást bő nyállal, látható élvezettel tárgyaló

helyi cselédmédia – élen a Kaposvár Mosttal – már szisztematikusan „elfelejtett” beszámolni. Csak az volt a lényeg, hogy minél több sár fröccsenjen a politikai ellenfelekre, a későbbi fejleményekről mélyen hallgattak.

 

A Pécs Ítélőtábla határozatának érdemi része. A helyreigazítás mellett 300-300 ezer forint sérelemdíjat is elbuktak a sompolygáson Mosték.

 

Hasonlóan zajlott egy másik ügy, a Club Chrome discóé is: 2015 szeptemberében

a katasztrófavédelem és a járási hivatal kiszállt egy rendezvényükre, és megállapította, hogy ott a lehetséges 219 fő helyett 305 fő tartózkodott. Ezért Kéki Zoltán Kaposvár akkori jegyzője kilencven napra bezáratta a helyet, amely – hasonlóan a sétálóutcai parkolások ügyében hozott „ítéletekkel” – ránézésre, laikus szemmel is eltúlzottnak, önkényesnek tűnt.

Mondanunk sem kell, hogy a helyi cselédmédia erre ismét orgazmusközeli

állapotba került: szaftosnál szaftosabb részletekbe menően taglalta az esetet, kidomborítva annak elképesztő társadalmi veszélyességét. Arról viszont, hogy a jegyző 90 napos bezárási határozatát a Kaposvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hatályon kívül helyezte, és a jegyzőt új eljárásra kötelezte – s ő másodjára már simán meg is szüntette az eljárást – egy árva szót sem voltak hajlandók leírni, holott ezt az érintettek több alkalommal, írásban kérték. Erre viszont most a Pécsi Táblabíróság jogerős ítélete kötelezi őket,

s személyenként 300 ezer forint sérelemdíjat is ki kell köhögniük.

A Kaposvár Most már korábban is mindent megtett azért, hogy kibújjon a törvények alól, ha a bíróság előtt elbukott, pedig ez többször előfordult már. Most 15 napjuk van arra, hogy leközöljék a helyreigazítást – kérdés, hogy képesek lesznek-e egyszer az életben emelt fővel, tisztességesen veszíteni, vagy folytatják imádott főnöküktől, a „Papától” elsajátított gyáva sunnyogást.

H. I.

Frissítés: Január 14-én éjfél előtt egy perccel felkerült a főoldalukra egy „Közlemény”, mely csupán az említett tényt tartalmazza. Ezt az ítélet szerint 30 napig fenntartaniuk, vagy, amíg a sérelmezett cikkek elérhetőek. Ugyanakkor nem szerepel a közleményben a „…hamis színben tüntettük fel a valóságot…” kifejezés, pedig a határozat előírja.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!