Nagy Kaposvári Pártösszefogás, hatvanegyedik nap: Horváth Ákost kérték fel polgármester-jelöltnek

Az egykori Cégszövetségből a város élére?

Ahogy eddig is, igyekszünk minden, Kaposvár közéletével kapcsolatos, hitelesnek tekinthető értesülést megosztani a KAPOS-T olvasóival. Ilyen a címben felvezetett információ is: a Kaposváriakért Egyesület tudomásunk szerint felkérte Horváth Ákos cégtulajdonos-vállalkozót, hogy legyen a pártösszefogás polgármester-jelöltje, Szita Károly kihívója a 2019 októberi önkormányzati választáson.

Horváth Ákos neve a 2012-es, ún. ingatlanadó-botrány kapcsán lehet ismerős a kaposváriaknak: ő volt a Kaposvári Cégszövetség néven ismert informális társulás képviselője (?), amely fellépett az akkori, Szita vezette önkormányzat durva, négyszáz százalékos ingatlanadó-emelése ellen.

A hírt első kézből tudjuk: az érintett személyesen osztotta meg velünk, így ez esetben

további megerősítésre nem volt szükség. Hozzátette persze azt is, hogy még nem mondott igent, gondolkodási időt kért az őt megkereső egyesülettől.

Horváth Ákos a Somogyország 2020 gazdasági konferencián. Kép: Fidelitas.hu

Így nem biztos, hogy valóban ő lesz Szita kihívója: nyilván lesznek feltételei, amelyek egyelőre nem ismertek, s kérdés az is, hogy a Kaposváriakért Egyesület belső viszonyaiban nem történt, ill. történik-e olyan átrendeződés az EP-választások mindenkit meglepő eredményei kapcsán, amely újragondolásra készteti az eddig LMP-Jobbik uralta pártszövetséget.

Elsietettnek nem neveznénk a lépést, hiszen az egyesület magját alkotó

pártvezetőknek eddig bevallottan az EP-választások adtak munkát, hamarosan pedig kitör a nyár, a szabadságolások ideje, utána pedig alig egy hónap áll rendelkezésre kampányolni.

Horváth Ákosról ezek után nyilván jóval több információ kerül majd nyilvánosságra: annyit tudunk, hogy az ismert 2012-es „balhé” lényegében a Cégszövetség vereségével végződött, s a kb. százhúsz kisebb-nagyobb vállalkozás vezetői kivétel nélkül megkötötték

a maguk külön-külön alkuját a Szita Károly vezette önkormányzattal.

A módszer a Kaposváron jól ismert média-hecckampány, ill. az egység megbontása volt: a nagyobb cégeket ígérgetéssel, fenyegetéssel kivették a szövetségből, a slepp pedig magától széthullott.

Horváth ezek után lemondott a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány kuratóriumi elnöki tisztéről is. Hangsúlyozzuk: 2012-es történetről van szó.

Ettől függetlenül Horváth Ákost ismerői amolyan „hídembernek” tartják, miután

közismerten jó kapcsolatot tart fenn pl. Gelencsér Attilával, Kaposvár országgyűlési képviselőjével, s más fideszes körökkel – kivéve talán Szita Károlyt. Ugyanez igaz a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával ápolt viszonyra is: itt fontos megjegyezni, hogy ettől az igencsak kormány-lojális szervezettől Fejes István, a Kaposváriakért Egyesület elnöke sem áll túl távol – talán innen is eredhet a bizalom.

Egy biztos: miután Horváth nem tagja egyik, a Kaposváriakért Egyesületet alkotó pártnak sem, a pártoktól idegenkedők szimpátiáját is megnyerheti: a többi pedig rajta, a mögötte állókon, ill. a szavazókon múlik.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!