Ember a markolókanálban: primitív hazugságokkal próbálja kimosni magát Horváth Ákos az illegális közúti versenyzés botrányából

…képzeljék, még randigurunak is beállt!

Elérte az országos médiát is az a botrány, melynek főszereplője Horváth Ákos, akit az előválasztást szervező pártok kaposvári szervezetei közül csupán az egyszemélyes LMP támogat. Kikerült a nyilvánosság elé az a felhívás, amelyet az LMP kivételével minden, az előválasztásban résztvevő párt helyi képviselője – többségük az országos szervezetek egyetértésével – aláírt, s melyben „felszólítják a jelöltet, valamint a jelölő és támogató szervezeteit … hogy hagyjanak fel a tisztességtelen kampánymódszerekkel”. (Cikkünk végén teljes terjedelmében olvasható.) Horváthot megkérdezte a Telex c. online lap, és ő „nettó hazugságnak” nevezi a nyilatkozatban foglaltakat, s azt állítja, hogy „nem volt illegális verseny”. A valóság ezzel szemben az, hogy éppen Horváth Ákos hazudik, de mindenben.

Azzal próbálta mentegetni magát, hogy az Interspar parkolóban,

ahol a beszédet mondta, semmiféle illegális verseny nem volt. Hogyan is lehetett volna egy parkolóban? Kaposváron hosszú idő óta nyílt titok, hogy ezekre a versenyekre a Füredi út négysávos, városba vezető szakaszán kerül sor, ám a gyülekező az onnan négy kilométerre lévő Interspar (fantázianevén „S-Park”) McDonald’s előtti parkolójában van.

Fogalmazhatunk úgy is, hogy mindezt Kaposváron a hülye is tudja, csak egy felületes Telex-ügyeletes újságírónak nincs fogalma róla, mert még életében nem járt itt.

Horváth tehát egyrészt azt állítja, hogy „nem volt illegális verseny”,

és ez egészen biztosan hazugság, erről a 74nullanullán közölt SEAT-baleset, és a Kaposvár Moston leadott videó is tanúskodik. Arról nem beszélve, hogy az elmúlt napokban ennek tényét több száz, különböző helyen megjelent Facebook-komment – közte sok résztvevőé – igazolja, s ahogy a közleményt jegyző pártokhoz, úgy a KAPOS-T-hez is eljutott azokból a videókból kettő, amelyből egyértelműen kiderül, hogy Horváth Ákos a Interspar-parkolóban is a versenyzésről beszél. (A videókat és a hozzánk eljutott beszélgetések szövegét nem tesszük közzé, mert következtetni lehetne belőlük az informátor személyére, de egy bírósági eljárásban bizonyító erejűek lehetnek.)

„Nem szoktak versenyezni?” Akkor ez mi volt, Ákoska?

 

A szeptember 11-i illegális közúti verseny a Kaposvár Mosthoz eljutott videón. Jól látszik a középső képmezőben a száguldó autó és a szurkolók, az alsó-felsőben pedig a rommá tört SEAT. Ezt próbálta letagadni Horváth Ákos.

 

Horváth azt állítja továbbá, hogy „…azt sem ígérte, hogy törvényessé teszi

a gyorsulási versenyeket, csupán arról beszélt nekik, hogy megválasztása esetén segít nekik abban, hogy szervezett formában találkozhassanak, Kaposvároson ugyanis erre nincs lehetőség”. Mi van? Hogy „szervezett formában találkozhassanak”? Miért kéne parlamenti képviselőként segíteni azt, hogy húsz-ötven-száz fiatal „szervezett formában” találkozzon? Nem erre való a Cserkészszövetség, a Katolikus Legényegylet, a Nőszövetség, a Falusi F@szomöccsék Hurkatöltő Egyesülete?

Vagy csak egyszerűen a McDonald’s előtti parkoló? Kaposvároson ugyanis erre nincs lehetőség” – „Kaposvároson, értik? Így írják ott fenn, a nagyvárosban a nagymenők. Arra, hogy ezek a fiatalok „találkozzanak”, még „Kaposvároson is számtalan lehetőség van. Sörözők, éttermek – gyorsak és lassúbbak – kávézók és persze hétvégi, nagy befogadóterű zenés helyből is akad pár. Sport- és kulturális egyesületek, énekkarok, népitánc, modellező szakkör – soroljam? És miért kell ehhez, hogy Ákoskát megválasszák? Vállalkozóként nem tudna segíteni?

Találkozni? „Szervezett formában”? Fészbúkról hallott már valaki a köreitekben?

Horváth válaszából arra lehet következtetni, mintha afféle randigurunak ajánlkozott volna, hogy fiataloknak találkahelyet és -lehetőséget biztosítson. Csodaszép magyarázat, s persze egy telexesnek, a Nagykörút által határolt szubkultúrában lehet, hogy elég, de azon kívül már igencsak szánalmas. Ez már tényleg művészet, ennyire hülyének nézni mindenkit.

Az illegális verseny körüli botrány, Horváthék hazudozása kapcsán

ma már világos, hogy miért is menekült sikítva 2019 októberében, az önkormányzati választási vereség után az ellenzéki pártok döntő többsége – köztük a kaposvári Jobbik is – tőlük, toxikus társaságuktól, jellemtelenségüktől, s persze az is, hogy – 2019 októbere óta biztosan – ez a klikk nem része semmiféle ellenzéki összefogásnak.

H. I.


Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a valódi ellenzéki összefogás pártjainak közleményét az illegális közúti versenyzés ügyéről:

 

Közlemény Horváth Ákos Ervin tisztességtelen kampánymódszereivel kapcsolatban

Őrizzük meg az előválasztás tisztaságát!

Az ellenzéki pártok azért állapodtak meg az előválasztás megrendezésében, hogy a választók tiszta, fair versenyben dönthessenek a fideszes jelöltek közös kihívójáról. Mi az elejétől kezdve hatalmas lehetőségként tekintünk az ellenzéki pártok korábban soha nem látott együttműködésére. Lehetőség, hogy végre rendszert váltsunk. Hogy eltöröljük a megfélemlítésre és megosztásra épülő NER-t, visszaállítsuk a békét és a párbeszédet Magyarországon. Az előválasztás ennek első állomása, komoly szabályokkal, minden jelölt által elfogadott etikai kódexszel, alapvetésekkel. Most mégis azt érezzük, Kaposváron veszélybe került ez az egység.

A napokban birtokunkba jutott több hangfelvétel, fénykép, írásos és szóbeli beszámoló arról, ahogy Horváth Ákos Ervin, a Jobbik, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az LMP közös kaposvári jelöltje egy illegális gyorsulási verseny előtt a parkolóban gyülekező fiataloknak szónokol, kihasználja a törvénytelen, a kaposváriak testi épségét veszélyeztető, nyugalmát sértő, be nem jelentett „rendezvény” kínálta „lehetőségeket”. A híradásokból tudjuk, hogy az est későbbi részén az egyik gyorsuló autó súlyos balesetet szenvedett, miután a megengedett sebességhatár többszörösével hajtott bele egy körforgalom felépítményébe. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy senki sem vesztette életét a balesetben.

Ahelyett, hogy felelős vezető képét mutatva Horváth Ákos figyelmeztette volna az összegyűlt fiatalokat az illegális gyorsulás veszélyeire, helyszíni beszámolók és hangfelvétel tanúsága szerint a törvénytelen cselekedet törvényessé tételének ígéretével próbált magának szavazókat, egy bizonyos petícióhoz aláírókat szerezni. Tisztességtelenül visszaélt a fiatal választók jóhiszeműségével, amikor olyat ígért, amit lehetetlen utána betartani.

Ez a magatartás elfogadhatatlan! Horváth Ákos átlépte a vörös vonalat, átgondolatlan viselkedése az ellenzék közös sikerét veszélyezteti. A korszakváltás számunkra azt is jelenti, hogy a politikusok nem hitegetik választóikat abszurd, betarthatatlan ígéretekkel csupán azért, hogy plusz X-eket szerezzenek a választásokon. Felszólítjuk a jelöltet, valamint a jelölő és támogató szervezeteit, vizsgálják ki az esetet, tárják a nyilvánosság elé annak minden részletét és mindenekelőtt hagyjanak fel a tisztességtelen kampánymódszerekkel!

Kaposvár, 2021.09.17.

Bereczki Dávid Momentum Mozgalom kaposvári szervezetének elnöke

Pintér Attila Magyar Szocialista Párt kaposvári szervezetének elnöke

Molnár Tiborné Demokratikus Koalíció kaposvári szervezetének elnöke

Mészáros Krisztián Jobbik kaposvári szervezetének elnöke

Takács Richárd Jobbik megyei önkormányzati képviselője