„Legális formáció lesz”: újabb kétségbeesett vagdalkozással próbál kimászni a gödörből Horváth Ákos

Ember a markolókanálban 2.0

Újabb fejleményekkel folytatódott az Füredi úti illegális közúti verseny-saga: Horváth Ákos kapálózásával csak egyre mélyebbre evickél saját hazugságai mocsarában. A Blikk és a Sonline nevű propaganda-melléktermékekben jelent meg még az üggyel kapcsolatban néhány dolog – információnak ne nevezzük – melyekben Horváth a korábbinál is vadabb dolgokat állít, rágalmazva a módszereitől elhatárolódókat. A KAPOS-T-n közzétettük az ellenzéki összefogás pártjainak nyilatkozatát, s most így teszünk Horváth válaszával is, miután a Blikk teljes terjedelmében hozta. Mindössze annyi lesz a különbség, hogy mi egyúttal pontról pontra leleplezzük Horváth szánalmas, kézből kontrázható hazugságait.

A Sonline-on megjelent három mondattal

igazából foglalkozni sem érdemes: a cikk tényként állítja, hogy vannak „illegális gyorsulási versenyek” a Füredi úton, amelyektől Horváth Ákos „elhatárolódik” – nesztek, fiatalok – és az S-Parkban csupán egy „autós egyesület” alapításáról volt szó. Eddig még nem hallottunk „autós egyesületről”: alakul ez szépen, csak még nem tudni, mestergerenda lesz-e belőle vagy fogpiszkáló.

Súlyosabb eset a Blikké: lényegében mindent elkövettek,

amit a médiatisztesség ellen el lehet. Először közreadtak egy közepesen korrekt beszámolót a Telex nyomán, melyben minden szerepelt, amit az ügyről tudni lehet, majd a 17-én 18:03-kor élesített cikket eltüntették, és 18-án 8:43-kor felraktak egy újabbat. Az eredeti helyén már csak „az oldal nem található” felirat fogadja az olvasót. Diszkréten elkaparták, mint kutya a piszkát.

Tipikus Fidesz-technika, de annyira már nem voltak okosak, hogy a Google-archívumból is eltávolítsák: „Illegális gyorsulási versenyen kampányolt a Jobbik képviselőjelöltje – utána egy autós több mint 200-zal szenvedett balesetet

Ez volt az eredeti Blikk-cikk, és ez a Horváth-féle magyarázkodás: Megszólalt az állítólagos gyorsulási versenyről a Jobbik képviselője, Horváth Ákos.

 

Az eredeti cikk helyén ez fogadja a Blikk weboldalának látogatóját, csak a Google-archívumban érhető el

 

Horváth levelét a második cikk teljes terjedelmében közli, mi szintúgy,

de részletekben tesszük, hogy a megjegyzéseinket hozzáfűzhessük:

„Elsősorban szeretném leszögezni, hogy nem vettem részt semmiféle illegális gyorsulási versenyen. Az a hely, ahol a fiatalokkal találkoztam, és az, ahol később a baleset történt, egymástól közel 5 km-re található.”

Valóban, csakhogy köztudott, hogy az Interspar parkolóban gyülekeznek szombat esténként azok a fiatalok, akik aztán seregestől, konvojban átvonulnak a Füredi útra, ahol az illegális közúti versenyzés zajlik. Könnyű egy belpesti blikkes, telexes f@szkalapot megvezetni az öt kilométerrel, de Kaposváron mindenki számára nyilvánvaló, mi a két hely között az összefüggés.

Törvénytelen dolognak az előkészülete is törvénytelen. (Hazugság 1.)

„A fórum, amelyről közzétettük a képeket egy bevásárlóközpont parkolójában volt, ahol a fiatalok rendszeresen összejönnek beszélgetni, találkozni és az autóikat egymásnak megmutatni. Ezeket a találkozókat szeretnék a jövőben szervezett formában folytatni oly módon, hogy azzal se a rendőröknek se a lakosságnak ne legyen problémája. Erről beszéltem, amikor a legalizálás szót használtam a rendezvényen. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ott a parkolóban gyorsulási versenyt tartottak volna a megjelentek.”

Horváth elismeri, hogy a „legalizálás szót” használta, ez az egyik videón is hallható.

Tegyük fel a kérdést: mi baja lenne a „rendőröknek és a lakosságnak” azzal, hogy „a fiatalok rendszeresen összejönnek beszélgetni, találkozni és az autóikat egymásnak megmutatni”? Mi ebben az illegális? Nyilvános parkoló, bárki megállhat, beszélgethet, mutogathat. Akkor mit is kellene legalizálni? (Hazugság 2.)

„Az előválasztásban ellenérdekelt pártok helyi képviselőinek (közte két kiugrott helyi jobbikossal) ez az akciója ellenem sajnos nem az első volt a kampány során, mivel én vagyok a legesélyesebb jelölt – ezt mindenki tudja, pláne a 2019-es önkormányzati szereplésem után, mikor én voltam az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje. Sajnos már akkor is csak a listás helyekért marakodtak, úgy tűnik ez ma sincs másképp, és most változatos eszközökkel engem próbálnak lejáratni.”

Horváth „ellenérdekelt pártok helyi képviselőiről” beszél, és azt próbálja sejtetni, hogy azért akcióznak ellene, mert ő a legesélyesebb. Légből kapott állítás,

semmilyen kézzelfogható bizonyíték nincs rá. (Hazugság 3.)

A Horváth kampánymódszereit elítélő nyilatkozatot egyébként a DK, Momentum, MSZP és a Jobbik helyi elnökei írták alá – beleértve Mészáros Krisztiánt, a Jobbik kaposvári szervezetének elnökét – tehát nem „két kiugrott helyi jobbikos”, hanem a párt hivatalos helyi képviselője és a pártot a Somogy Megyei Közgyűlésben képviselő Takács Richárd. „Kiugrott jobbikosok” csak Horváthék fantáziájában léteznek, az említettek a párt teljes jogú tagjai. (Hazugság 4.)

Tegyük hozzá, Horváth saját, 2019-es szerepét illetően is mocskosul hazudik:

polgármester-jelölti színre lépése előtt Kaposváron az ismertsége nullával egyenlő volt. Csupán azért tudott nyolcezer körüli szavazattal végezni Szita Károly mögött, mert minden ellenzéki párt mögötte állt. Most viszont a kaposvári szervezetek közül csupán a mérhetetlenül alacsony támogatottságú LMP van vele, Felder Frigyes kampányfőnök személyében, ő is csak szigorúan anyagi megfontolásból, a többi ellenzéki párt elhatárolódik tőle.

Horváth azon a ponton megy a legmélyebbre erkölcsileg,

mikor arról beszél, hogy a pártok a 2019-es önkormányzati választás idején is „csak a listás helyekért marakodtak”. Abban a piszkos játszmában, amelynek során Fejes István és Felder Frigyes (LMP) szembeköpve az összefogásban résztvevőket, egy legális szavazás eredményét semmibe véve meghiúsították a törvényes listaállítást, Horváth Ákos nyakig benne volt. Jóérzésű ember csak szekunder szégyent érezhet, mikor Horváth szavait olvassa: eddig csak a helyi

legalja Fidesz-propaganda használta ezeket a kifejezéseket. (Hazugság 5.)

Mint civil független szakember azért vállaltam az előválasztásban való részvételt, mert hiszek abban, hogy ez az első lépés abba az irányba, hogy lebontsuk a NER rendszerét és annak hazug propagandagépezetét. Nagyon sajnálatos az, hogy ugyanilyen módszerekkel próbálkozik már most politikai előnyhöz jutni az ellenfelem. Valószínűleg nem tudják elviselni, hogy civilként meg tudtam szólítani azt a fiatal korosztályt, akiket a pártok képtelenek voltak.”

Civil független szakember”, uramisten, mekkora egy ripacs. Az ellenzéki összefogás állításaiból Horváth érdemben egyet sem cáfolt, sőt: fenti nyilatkozatával egyértelműen beismerte, hogy „legalizálni” akarta a rendezvényt. Miután a parkolóban való találkozás nem törvénytelen, értelemszerűen a Füredi úton való száguldozás „legalizálásáról” lehetett csak szó. Ezzel a demagóg, hazug – egyébként megvalósíthatatlan – szöveggel könnyű volt „megszólítani” azt a fiatal korosztályt, miután felelős, a törvényesség útján járó, tisztességes kampánymódszereket

alkalmazó jelölteknek ez eszébe sem jutna. (Hazugság 6.)

Nos, a helyzet szerintünk egyszerű, azon kívül, hogy Horváth Ákos még véletlenül sem képes igazat mondani: egyrészt, miután tudjuk, hogy még a WC-re is bekapcsolt hangrögzítővel jár,

tegye közzé beszéde teljes, vágatlan szövegét!

Tegye nyilvánossá továbbá azt a „petíciót”, amiről szintén beszél a markolókanálban állva,

s persze azt az engedélyt is, amelynek birtokában személyes adatokat gyűjthetett!

Nyilatkozzon arról – akár büntetőjogi felelőssége tudatában – hogy jelen volt-e vagy sem

szeptember 11-én az esti órákban a Füredi út városba vezető szakaszának, annak a körforgalomnak a közelében, ahol a sajtóbeszámolók szerinti baleset történt!

Ami az előválasztás kimenetelét illeti, félő, hogy a konfliktus

ily mértékű elmérgesedése miatt Horváth Ákos esetleges előválasztási győzelme esetén sem hiteles, sem esélyes nem lenne Gelencsér Attila leváltására, hiszen az ellenzéki pártok támogatói már éppúgy nem érzik már saját jelöltjüknek, mint 2018-ban a rossz emlékű, DK-s László Imrét. Emlékezetes, hogy akkor még az MSZP támogatói is inkább átszavaztak a Jobbikra, mintsem támogatták volna a Budapestről ide-ejtőernyőztetett jelöltet.

Most hasonló a helyzet: a Kaposváron – valójában mindenhol – súlytalan Mindenki Magyarországán kívül csak a Jobbik budapesti központja támogatja Horváthot, no meg az említett „egyszemélyes” LMP. Nem túl szívderítő, már, ha nem pont a botrány- és konfliktuskavarás volt a terv, mert akkor úgy tűnik, működik.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!