Önleleplezés felső fokon: Fejes István KE-elnök számára az igazmondás elérhetetlen, hófödte hegycsúcs

„Meg tudunk védeni mindenkit” – Frissítés!

Nyilván nagyon unják (mi is), ugyanakkor már most ragyogóan látszik, hogy néhány év távlatából senki nem tud majd hiteles képet alkotni arról, hogy mi is történt a 2019-es önkormányzati választáson Kaposváron, ha ezek az írások nem születnek meg, s nem reagálunk mindenre, ami az üggyel kapcsolatos. Mondhatnánk, nincs más választásunk, ugyanis nagyon úgy tűnik, sok megszólaló erősen hadilábon áll a való tényekkel, beleértve a törvényesség éber helyi őrét, a jegyzőt, s persze az ellenérdekelteket, az ellenzéki (?) összefogás (?) egyes prominenseit. Például Fejes Istvánhoz hasonló lendülettel még senki nem rúgta tökön saját magát a nyilvánosság előtt.

Most csupán egyetlen, de végtelenül jellemző mozzanatra fókuszálnánk

abból az apropóból, hogy tegnap, november 22-én tárgyalt a Helyi Választási Bizottság a függőben lévő mandátumokról, s az ülés terjedelmes jegyzőkönyve azonnal fel is került a város honlapjára.

Ebben a tényállás felvázolásánál szó szerint a következő áll:

 

Részlet a Helyi Választási Bizottság határozatának tényállást rögzítő bevezetőjéből. 25-én tehát visszavonták Felder jelölését – miért is?

 

Itt legyen a szó Fejes Istváné, aki a kpsvr.hu-nak „nyilatkozott”, szintén október 25-én:

 

Fejes István megadja a választ: azért vonták vissza Felder jelölését, hogy demokratikus úton, szavazással döntsék el, ki kerüljön be a közgyűlésbe.

 

Tehát Fejes fenti nyilatkozatából egyértelműen látszik, hogy Felder Frigyes jelölésének visszavonása teljes egyetértésben történt, és az is, hogy elhatározták: szavazással döntik el, ki kapja a megüresedett két helyet. (Az egyikről, Teveliné Horváth Melinda mandátumáról nem volt vita.)

Ez a szavazás október 27-én, vasárnap le is zajlott, csak nem azzal az eredménnyel,

amit a Fejes-Felder-duó várt: 4-2 arányban Pintér Attila nyerte Felderrel szemben. Ennek eredményét próbálták – erkölcsileg nehezen minősíthető módon – megfúrni egy, még aznap beadott, meghatalmazásukat visszavonó emaillel. Ez is rögzítve van a HVB jegyzőkönyvében.

Az már csak hab a tortán, hogy egy ilyen okiratot csak személyesen,

vagy elektronikus beküldés esetén hitelesített e-dokumentumként lehet beadni, sima emailben nem – nos, ez az, amit majd a Területi Választási Bizottságnak, vagy a bíróságnak kell eldöntenie.

Az viszont, aki nyilvánosan „lenyilatkozza”, hogy szavazni kívánnak egy ügyben, majd a teljesen szabályos, csupán rá nézve kedvezőtlen, ill. neki nem tetsző eredmény láttán,

szembeköpve magát megpróbálja megfúrni a szavazást, bármilyen aljasságra képes.

És ez visszamenőleg is megvilágít néhány dolgot: pl. Felder Figyes hecckampányát a KAPOS-T ellen Gálvölgyi-ügyben, a kpsvr.hu dicstelen szereplését, a Kaposváriakért Egyesület rágalmait ugyancsak ellenünk, s persze az egész kampány folyamán tanúsított otromba, konfliktuskereső magatartásukat, amellyel mintha szándékosan rombolták volna saját esélyeiket.

Olyan bűbájos apróságokról nem is beszélve, hogy pl. a Kapo(c)s közösség FB-odalán egy álnéven kommentelő, antiszemita trollnak adtak folytonos megszólalási lehetőséget, aki persze hálásan fújta a nótájukat, okádta a mocskot helyettük. Mellesleg pontosan tudjuk: az illető egy szánalomra méltó,

roggyant alkoholista, a Béke-Füredi egyik becsületsüllyesztőjében űzi az ipart.

Ennyi balfékség és hiba – kicsit már gyanús, hogy szinte nem is volt jó megmozdulásuk. Lehet, hogy a Helyi Választási Bizottság, ill. a választási iroda vezetője, Csillag Gábor jegyző láthatóan Felder irányában elfogult döntése, ill. javaslata csupán a jól végzett munka jutalma?

H. I.

Frissítés, 11.24. 10.00: Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a fentiek ismeretében mennyire elképesztő nyilatkozatot tett Felder Frigyes a Kapos Tv-ben 22-én:

Felder Frigyes nyilatkozata a HVB ülés után a Kapos Tv-nek. Állítja, nem tudta, hogy visszavonták a jelölését, ennek ellenére részt vett a szavazáson.

 

Csak, hogy érthető legyen: Felder tehát itt azt állítja, hogy nem tudott az október 25-i visszavonásról. Namármost, egyrészt köztudott, hogy ő írja és szerkeszti a kpsvr.hu-t. Eszerint önkívületi állapotban írta meg és hozta nyilvánosságra Fejes nyilatkozatát a visszavonásról, valamint ugyanebben a transzállapotban ment el és szavazott 27-én vasárnap. Hihetetlen.

És legalább ilyen elképesztő, hogy pl. a Kapo(c)s közösség nevű Facebook-szekta tagjai közül nincs egy sem, aki fel merne tenni Fejes Istvánnak vagy Felder Frigyesnek (ők ott az adminok) néhány egyszerű kérdést:

Volt szavazás október 27-én vasárnap délelőtt a Mad-Day Kft. irodájában, a Teleki utcában?

Szabályos és eredményes volt a szavazás? Ki nyert és milyen arányban?

Felder Frigyes azt állítja, hogy nem tudott erről. Akkor hogyan vehetett részt a szavazásban?

Ha előzetesen számos tanú előtt nyilatkoztak arról, hogy elfogadják a szavazás eredményét magukra nézve kötelezőnek, miért adtak be aznap délután mindketten meghatalmazás-visszavonást a Helyi Választási Irodának?

Nos ezekre az egyszerű kérdésekre kéne választ kapni. És addig, amíg nincsenek elfogadható, logikus válaszok, kérünk szépen mindenkit, hogy hagyja ezt az „egyik kutya, másik eb, csak veszekedni tudnak”- dumát. Itt az egyik oldalon tisztességes, egyenes emberek vannak, akiket még egyszer sem kaptunk hazugságon, a másikon pedig ott van Fejes István és Felder Frigyes a fenti produkcióval.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!