Holnap 13 órakor dönt a Helyi Választási Bizottság a függő ellenzéki mandátumok sorsáról

Felder Frigyes nem is lehetne képviselő? – Frissítés: mégis ő lett.

A HVB honlapján megjelent meghívó szerint az ülés hivatott első körben dönteni arról, hogy a mára jócskán megtépázódott ellenzéki egység által jelöltek közül ki jogosult átvenni a Fejes István és Horváth Ákos Ervin lemondása miatt szabaddá vált mandátumokat. Az ügyről többször írtunk, beismerjük, kevés sikerrel: szerintünk tíz kaposvári választópolgárból kilencnek fogalma sincs arról, hogy mi is zajlik, csupán azt látják, hogy ellenzéki oldalon még ebben sem sikerült megegyezni. Holnap ugyan valami kiderül, de szinte biztos, hogy mindenképpen magasabb fórumokon folytatódik majd a történet.

Az, hogy a vita elhúzódjék, ill. a megoldás minél távolabbra kerüljön, elsősorban

a Fidesz és különösen Szita Károly érdeke: égjen csak bele a kaposváriak tudatába minél mélyebben, hogy „ezek” még erre sem képesek, bezzeg a Fidesz… Ott rend van, mert mindenkiről annyit tudnak, hogy bármikor elvihetik bilincsben az illetőt, ha nem engedelmeskedik.

Természetesen nem ők tehetnek a helyzetről, de, hogy a gumiégető-ügy lezárásához hasonlóan megpróbálják a maximumot kihozni belőle, az biztos.

Nem ismételjük meg a korábbi cikkekben leírtakat, ugyanis nincs változás. Most csupán a mandátum-delegálásra szabott határidő járt le, és sejthetően – bár korántsem biztos – az eredetileg leadott, sorrend szerinti mandátum-felvétel mellett döntenek majd: Teveliné Horváth Melinda és Felder Frigyes lesznek a kedvezményezettek.

Ez esetben Pintér Attilának első körben a Területi Választási Bizottságnál, majd pedig a bíróságon kell bizonyítania igazát.

Egy apró adalék csak mindehhez: szigorúan véve a jelen helyzetet, szerintünk

Felder Frigyes nem is lehetne képviselő. Ugyanis a 2011. évi CLXXXIX., Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 36. paragrafusa így fogalmaz: „az önkormányzati képviselő, valamint a képviselő-testület bizottságának nem képviselő tagja nem folytathat olyan tevékenységet, amely a feladatainak ellátásához szükséges közbizalmat megingathatja, továbbá nem lehet … médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja”.

Márpedig nyílt titok, hogy a választások után a meglehetősen dicstelen

szerepet játszó weboldal, a kpsvr.hu felelős szerkesztője, Bogdán Erik távozott, és azóta a tartalmakat, melyek többnyire szimpla copy-pastéval készülnek, Felder Frigyes állítja elő.

Ennek megfelelően csúszik még a korábbinál is lejjebb a színvonal: ma már ott tart, hogy a KESMA-fedőnéven ismert kormánypárti propagandalapok központi anyagából vesz át pl. egy a Motorola telefonmárkáról szóló szöveget, konkrétan a bama.hu-tól, amely a Fidesz cselédmédia minden alegységénél, így a sonline.hu-n is megjelent.

Tartalmas, gondolatgazdag, eredeti: régóta szükség volt erre Kaposváron.

Apropó: megfigyelték már, milyen mélyen hallgat a kpsvr.hu a mandátum-vitáról?

Nyilván a kaposvári polgárok hiteles, színvonalas, széles körű tájékoztatásának jegyében, Fejes Istvánnal, Horváth Ákossal és Felder Frigyessel egyetemben, s persze a kezelésükben lévő Kapo(c)s Facebook-oldalon is magasröptű eszmecsere folyik az kérdésben – ja, nem.

Természetesen az összeférhetetlenség észszerű határidőn belül feloldható (így volt ez pl. Nadrai Norbert esetében is: a köztársasági elnök felmentette bírói tisztségéből), ám most még minden bizonnyal fennáll. És, miután Felder Frigyes előszeretettel álcázza magát másnak, mint ami, utólag ez a körülmény is adhat okot vitákra, félreértésekre.

Holnap, az új fejlemények ismeretében frissítjük cikkünket.

Frissítés, 11. 22. 13.30: Most ért véget a Helyi Választási Bizottság ülése, amelyen a mandátumot Csillag Gábor választási irodavezető javaslatára Felder Frigyesnek adta Teveliné Horváth Melinda mellett. A döntés egyelőre nem jogerős, ellene fellebbezésnek van helye.

H. I.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!