Előválasztási fejlemények, Kaposvár: ilyen az, mikor az LMP a saját farkába harap…

…vagy álmában két macska, és játszik egymással

A fenti aranymondás Karinthy Frigyestől származik, és aligha véletlenül jutott épp ez eszünkbe, miután régi kedvencünk, Felder Frigyes lesz a történet egyik főszereplője, akinek politikusi vezérlő elve láthatóan, hogy az ő érvényesülése útját ízlésbeli, erkölcsi, logikai, avagy jogszabályi korlát még csak nem is szegélyezheti. Információink szerint ugyanis ő lesz Horváth Ákos „civil jelöltnek” a kampányfőnöke, akiről nemrég írtunk, s aki a hivatalos LMP-jelölttel, Szabóné Szendefy Máriával szemben indul. Ráadásul – egyelőre – Felder annak a hatpárti helyi bizottságnak is tagja, amely az előválasztást hivatott lebonyolítani.

A fentebb említett értesülés ugyan nem hivatalos, de több független forrásból

is megerősítették, s nyilván nem véletlen, hogy Horváth vasárnapi első, vásártéri kitelepülésén a szűk stáb tagjaként Felder is megjelent (címképünkön egy decens, „tovariscsi konyec!-tarkó” erejéig látható).

Apropó, Frici: nemrég többedszerre kürtölte tele az általa adminisztrált Facebook-csoportot azzal, hogy a KAPOS-T-nek – és más médiumoknak – felajánlotta az „interjú lehetőségét”. Nos, kedves Frigyes, Esterházy Péter után szabadon: „egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá”. Nyilván szívesen sütkérezne mások munkájával megteremtett nyilvánosság fényében,

de nem áll módunkban ezt a szívességet megtenni.

Azt mondjuk, amit annak idején állítólag Szita Károly mondott Gelencsér Attilának, mikor az nehezményezte, hogy nem kap elég időt a Kapos Tv-ben: „van neked tévéd b@zmeg, szerepeljél ott” – a Somogy Tv-re gondolt – mint az közismert, a kpsvr.hu tulajdonosa, Ungár Péter képviselő révén van erősen LMP-közeli média.

Kérdés, hogy a kpsvr mennyire tekinthető még LMP-közelinek:

nemrég ugyanis változás állt be a „portál” impresszumában: a „felelős szerkesztő” Bradánovics Bendegúzt, akinek saját elmondása szerint már vagy egy éve semmi köze nem volt hozzájuk, lecserélték Kadlec Péterre, aki Linkedin-profilja szerint jelenleg szabadúszó grafikus, s nem mellesleg nemrég több mint egy évig a Mad-Day Kft. alkalmazottja volt – minő véletlen. Az új „felelős”, nem is távolodott el a vásári kitelepülésen másfél méternél jobban Horváth Ákostól (címképünkön).

Lelki szemeink előtt már ott is lebeg a következő Horváth-nagyinterjú: „Apa, most mit fogsz kiegyenesíteni?”

 

Tisztelt olvasóink belátására bízzuk, mennyire tekinthető mentálisan egészségesnek nyilvánosan nagybetűvel írni azt, hogy “Én”.

 

Felder a balsikerű 2019-es ellenzéki összefogás idején is kampányfőnök volt,

s tulajdonképpen ezért is kapott bejutó helyet azon az ominózus kompenzációs listán, holott pártja, az LMP messze a leggyengébben szerepelt. A többi ellenzéki párt, a DK, Jobbik, Momentum és az MSZP többek közt éppen azért kezdeményezték – törvényesen – a lista újratárgyalását, mert Felder nulla értékű kampánymunkát végzett, s így sem pártja,

sem saját teljesítménye alapján nem érdemelt volna bejutást.

Mindezt egyébként Fejes István, a bukott, felszámolt „civil” Kaposváriakért Egyesület elnöke épp a kpsvr-nek adott nyilatkozatában el is ismerte. Ha épp kedve van Felder Frigyesnek, veheti ezt egy „beugró” interjúkérdésnek: miért is szegték meg ők ketten a szavukat, és rúgták fel a megállapodást? Ja, hogy azért, mert nem neki kedvezett a szavazás végeredménye?

Nincsenek illúzióink a választ illetően. Számára az igazság csupán leküzdendő akadály, ahogy korábban bármikor: Gálvölgyi János fellépése ügyében éppolyan gátlástalanul hazudozott, mint az azóta is üresen álló, méregdrágán bérelt Teleki utcai Demeter Márta-iroda kapcsán.

Felder kétkulacsossága persze további kérdéseket is felvet:

akkor most ki kit is támogat? Pillanatnyilag négy előválasztási jelölt áll: a momentumos Bereczki Dávid, az LMP-s Szendefy Mária, a DK-s doktor Varga István, és a „független”, MMM, ill. Jobbik támogatással induló Horváth Ákos Ervin. Csakhogy azt is tudjuk, hogy az LMP, a Párbeszéd és az MSZP egyre szorosabbra fűzi a szálakat, közös a miniszterelnök-jelöltjük (Karácsony Gergely), egyes vélemények szerint akár pártfúzióra is sor kerülhet köztük.

Az MSZP-P viszont hivatalosan a DK jelöltjét támogatja Kaposváron,

tehát kérdés, hogy az LMP-jelölt, (és pl. a Momentumé) kinek a javára lép majd vissza. Lehet, hogy épp emiatt nem is kerül sor visszalépésre.

Az is kérdés, hogyan lehet egy párt önkormányzati képviselője egy ellenérdekű jelölt kampányfőnöke: hogyan óvja meg a kampánytitkokat saját magától, és hogyan képviseli az előválasztást lebonyolító bizottságban pártatlanul a választás tisztaságát?

És mi Horváth Ákos helyében sem lennénk teljesen nyugodtak:

nemcsak, mert Felder az önkormányzati kampányt is többnyire a Teleki utcai főhadiszállás kanapéján henteregve töltötte, ráadásul a jó légkör kedvéért még a cipőjétől is megszabadult, de most nincs harmadik fél a „ki kit ver át?” -játékban, így jól teszi, ha sűrűn a háta mögé pillantgat.

H. I.

Címkép forrása: Horváth Ákos Facebook oldala


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!