Botrányos próbálkozás a bíróság jogerős döntésével szemben: kiragadott szövegrészlettel akar kibújni kötelezettsége alól a Kaposvár Most

Kaposvári sajtóviszonyok, kettőezerhúsz

Sokszor írtunk már arról a végtelen perfolyamról, amelyben végül Takács Richárd, a Jobbik megyei közgyűlési képviselője győzött a Kaposvár Most, és nyugodtan kijelenthetjük, személyesen főszerkesztője, Szekeres-Marno Alán, Szita Károly korábbi sajtótanácsadója ellen. A többek közt a „sétálóutcai parkolás” ügyében indított lejárató, rágalmazó cikkek sorozata miatt indított helyreigazítási és személyiségi jogi pereket rendre az követte, hogy Szekeresék, meglapulva Szita Károly és a sajtóügyi határozatok ügyében jellemzően tétlenkedő hatóságok árnyékában, nem teljesítették a jogerős döntéseket. Ma ugyanennek lehetünk tanúi: éjfél előtt közzétettek ugyan egy „Rendelkezést”, de annak se füle, se farka: épp csak azt nem lehet belőle megtudni, hogy milyen ügyben, ki ellen, és miért hozta jogerős döntését a bíróság. Erre már tényleg csak egy szó illik: szánalmas.

A háborúság részleteiről minden elolvasható a KAPOS-T-n, de a lényeg:

Takács Richárd édesapja, Takács Norbert korábban Szita Károly óhajának ellentmondva nem akarta eladni az akkori, a Rákóczi futballcsapatot fenntartó kft.-ben meglévő tulajdonrészét. Márpedddddddig Szita Károlynak senki nem mondhat ellent Kaposváron.

Megadták a kilövési engedélyt Takácsékra, a fiú által üzemeltetett klubban rendkívüli ellenőrzésekre került sor, s a közterület-felügyelők is mintha célirányos gyakorisággal tűntek volna fel otthonuk környékén, a sétálóutca felső részén, hátha tetten érnek „valakit” szabálytalan parkolás közben. Persze így is lett, de a kiszabott bírságokat a rendőrség és a bíróság, mint jogtalant, eltörölte. Ám amíg az állítólagos szabálytalan parkolásokról teli pofával, harsányan beszámolt a Szita-féle revolversajtó, élén Szekeres Alán városi médiakápóval, aki kezdettől személyes ügynek tekintette a „leszámolást”, addig arról, hogy ez, mint jogtalan, rendre elhasalt a felsőbb hatóságoknál, már mélyen hallgattak, vagy jó néhány esetben a mostanihoz hasonló

óvodás trükkökkel próbáltak kibújni a kötelezettségük alól.

Most, Takács Richárd mai Facebook-posztja alapján úgy tűnik, megint a maguk szánalmas, gyerekes módján próbálják lezárni az ügyet, miután a bíróság pontot tett a végére. Emberség, tartás, gerinc, minimális önbecsülés, méltóság híján marad a trükközés: a „rendelkezés” címet adják az elöl-hátul-középen megcsonkított szövegnek, s csak egy szót raknak ki a főoldalra, s persze kihagyták a lényeget, hogy kinek a jogait sértették meg folytatólagosan.

Más szóval, egyszerűbben fogalmazva: hozzák a szokott formájukat.

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!