Brééééking: a pincebogarak kimerészkedtek a napfényre! Most kiderül, ki is valójában Kaposvár új médiamogulja!

Összenő, ami összetartozik

Nemrég emlékeztünk meg némileg keresetlen szavakkal a 74nullanulla nevű, fantáziadús című kaposvári weboldal viselt dolgairól (az országban számos olyan helyi lap van, pl. Dombóváron, amelyet az irányítószámról kereszteltek el), miután a sajtóetikai minimumot is alul bírták teljesíteni. Megemlítettük sok más mellett azt is, hogy inkognitóban próbálták hinteni a fideszes igét, s az impresszumuk is csupán egy gmailes címből áll, amely többszörösen törvénytelen, hisz, ha pl. megsértik valakinek a személyiségi jogait, nincs kit felelősségre vonni. Azt is kiderítettük, hogy a kaposvári, amúgy orvostechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó Vatner Kft. áll(hat) a csapat mögött, legalábbis a domainnevet ők regisztrálták. Úgy tűnik, cikkünk hatására némi perisztaltikus mozgás indult meg az érintettek körében, mert a 74nullanulla impresszuma gyökeres változáson ment át. (A gyökerest lehet szó szerint venni ez esetben.)

A Vatner Kft.-ről csak annyit elöljáróban, hogy saját jogon ők is bekerültek az országos média fősodrába néhány napja: a 24.hu derítette ki, hogy egy kaposvári cég, melynek a bútorkereskedelem csupán tavaly november óta szerepel a tevékenységi körében, hatszázmilliós, tárgyalás nélküli közbeszerzésen odaítélt bútorszállítási megrendelést kapott a 2017-es vizes vb szervező cégétől, a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.-től, többek közt 3700 db tárgyalószék leszállítására. (Mondjuk, legalább nem máshová hordja az iparűzési adót, mint a ZÁÉV.)

Ha ezek után is azt feltételezi valaki, hogy a cég távol áll a jelenlegi politikai kurzustól, akkor javasoljuk az illetőnek, sürgősen konzultáljon szakemberrel.

A 74nullanulla új impresszuma. Valaki kellően beijedt, és a NYL BT. (nem “nyúl”, nem “nyal”, NYL!) beszállt a buliba. Még egy fideszes cselédmédium – ha még nem volnának elegen. (Ja és “trásaság” társaság helyett, ami valószínűleg stimmel is.)

És valószínűleg történetünk forrásvidékét is itt kell keresnünk, ugyanis gyanúnk szerint az történt, hogy cikkünk megjelenése után a Vatner Kft., amely csak brahiból, szívességből vagy ki tudja, miért vette szárnyai alá ezt az újabb Fidesz-propagandista csipetcsapatot, most, látva, mennyire gáz is ez, lecsinálta a zokniját, és kirúgta őket.

Ugyanis most így néz ki a 74nullanulla impresszuma:

Innen aztán már csak úgy röpködnek a magas labdák: a „főszerkesztő” neve Nyári Barnabás – „ismerős név” mondta erre Szindbád Huszárik Zoltán filmjében, s lőn: a működtető egy bizonyos NYL Webfejlesztő Betéti Társaság, amelyről egy pillanat alatt

kiderül, hogy a NYL-t nem a „nyal” ige mássalhangzóiból alkották, hanem Nyári Lászlónak, régi kedves ismerősünknek (csak viccelünk) a nevéből.

Ő, a Kaposvár Most legbutább bloggere az (pedig bitang erős a mezőny), aki a Vatner Kft. után a nevére vette a 74nullanullát. Nyilván családi okokból: a névazonosság miatt gondoljuk így – ha tévedtünk, elnézést fogunk kérni.

Az idelinkelt cikkben, s már korábban sok szépet leírtunk róla, de ezután senkinek nem lehetnek kétségei afelől, hová is sorolja nullanulláékat – elég hozzá az új kaposvári Mészáros Lőrinc, Habony Árpád vagy Schmidt Mária – egyszóval az új médiamogul bármelyik agymenésére vetni egy pillantást.

Az egyikben az észt osztja, a másikban a pénzt. Ahogy elnézzük, hogy a Somogyi főszerkesztője, Lengyel János milyen dühödt elszántsággal vesz fel újabb és újabb duplanullás senkiket munkatársnak, Nyári képességei még ott is érvényesülhetnek. Hiába, egy, valóban kifizetődő vállalkozás van csak Kaposváron: Szita Károly csicskásának lenni.

H. I.

Nyilvánítson véleményt (lájk, komment, megosztás, ilyenek) a KAPOS-T Facebook-oldalán!