Kaposvárt is elérték a végrehajtó-botrány hullámai? Hadházy Ákos feljelentése alapján eljárást indított a Központi Nyomozó Főügyészség…

…Dombóvárról Kaposvárra és vissza

Talán inkább azon lepődtünk volna meg, ha nem érik el. A sejtésnél immár biztosabbnak tűnik, ugyanis Hadházy a Facebookon közzétette a KNYFÜ határozatát, mellyel a képviselő feljelentését befogadta, és az ügyet egyesítette a „nagy”, Völner-Schadl nyomozással. A történet, melyet – egyelőre – a nevek mellőzésével vázolunk, annyi, hogy a jelek szerint Kaposvár sem úszta meg az országos végrehajtó-járványt, ahol vesztegetési pénzért zsíros monopóliumokat lehetett szerezni. Hadházy Ákos szerint közvetett módon ugyan, de hangfelvétel tanúskodik az ügyről.

A főügyészségi határozatban, melyet az ellenzéki képviselő Facebook-oldalán

is közzétett, az szerepel, hogy a feljelentés szerint

„az egyik dombóvári végrehajtói helyre pályázatot benyújtó, a feljelentésben nem nevesített személytől ismeretlenek 10 millió forint megfizetését kérték, amelyért cserében a pályázat eredményességét garantálták. A pályázó az ajánlatot visszautasította, majd, mivel a pályázaton ő érte le a legtöbb pontot, arról értesítették, hogy végrehajtói kinevezést kapott. Néhány órával később azonban újabb értesítést kapott, amely szerint mégsem ő nyert.”

Végül a pályázó, miután felvette a kapcsolatot egy meg nem nevezett

KDNP-s képviselővel, Kaposváron lett végrehajtó, a Hadházy által becsatolt hangfelvételen beszélő egyik személy feltételezése szerint ekkor már beadta a derekát.

Így egy dombóvári végrehajtói helyre Hadházy szerint kaposvári, a kaposvárira

pedig dombóvári jogászt neveztek ki, s ebben – hangsúlyozzuk a Központi Nyomozó Főügyészség határozatában, ill. a feljelentésben foglaltak szerint – Potápi Árpád, Tolna megye 2. vk. fideszes képviselője, egykori bonyhádi

polgármester, 2014-2018 között a Miniszterelnökség államtitkára járt közben.

Hadházy képviselőként megpróbálta megszólítani az ügyben Varga Judit igazságügy(?)minisztert és a Végrehajtói Kamarát is, de érdemi választ egyiküktől sem kapott.

Az már biztosnak látszik, hogy a Völner-Schadl-ügy fő gyanúsítottjait – függetlenül az április 3-i választás eredményétől – beáldozzák, tengernyi bizonyíték van ellenük, de kérdés, hogy a dominók dőlnek-e tovább: azok, akik tejeltek, akik benne voltak a különböző egyetemi vizsgabotrányokban, s akik – kihasználva az egész rendszer gennyes, korrupt voltát – így oldalvízen,

mondhatni természetes közegükben lubickolva megússzák, vagy nem.

Ha az egész rendszer nem tisztul meg, s a kis halak a helyükön maradnak, akkor a korábban tőlük beszedett „alkotmányos felárat” továbbra is az „ügyfeleikből” fogják kitaposni, akik sokszor önhibájukon kívül, éppen a rendszer áldozataiként kerültek kiszolgáltatott helyzetbe.

H. I.


Ezt olvasta már?

Arról, hogy mi a korrupció, avagy Bogár László első és utolsó törvénye