Ennél ma már nem lesz durvább hír: Varga László püspök azonnali hatállyal, bizalomvesztés miatt utcára tette a katolikus gimnázium igazgatóját és az óvoda vezetőjét!

Megismétlődik a győri eset?

Sokkoló hírt kaptunk nemrég: Varga László kaposvári megyéspüspök „bizalomvesztés miatt” visszavonta a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójának, Godó Lászlónak a vezetői megbízatását, és információink szerint a négygyermekes családapa pedagógusi munkaviszonyát is megszüntették. Ezzel egyidőben a Szent Margit Katolikus Óvoda vezetői megbízatásának visszavonására is sor került. A brutális lépésre egyelőre senki nem talál magyarázatot, a lépés erősen emlékeztet a győri Apor Vilmos Iskolaközpont igazgatójának nagy port felvert leváltására. Központból vezérelt tisztogatásról van szó, vagy helyi akciók véletlen egybeeséséről?

Mindkét intézmény vezetője hosszú évek óta, a szülők és a munkatársak nagy megelégedésére végzi a munkáját,

racionális indokok egyelőre nem adódnak a merényletszerű, a nyár közepén az uborkaszezonban elkövetett húzásra, melyből arra lehet következtetni, hogy a püspökség számított arra, hogy a vezetők leváltását tiltakozás követi majd a munkatársak és a szülők köréből.

Mindenesetre kérdéssel fordultunk a Kaposvári Egyházmegye Hivatalához, hogy megerősítik-e a hírt,

ill. milyen indokok alapján került sor a szokatlanul drasztikus személyi változásokra, valamint, hogy van-e már utódja – a közelgő tanévkezdésre való tekintettel – az iskola-, ill. óvodavezetőnek.

Varga László püspök atyáról a KAPOS-T korábban megjelent cikkeiben itt és itt olvashatnak.

Amint további részleteket tudunk, folyamatosan frissítjük cikkünket!

H. I.

Ami azt illeti, az első frissítés emailben már meg is érkezett: a püspöki hivatal július 26-ig zárva tart, sajtókérdésekre július 29. után tudnak válaszolni. Isten, és az ő malmai lassan őrölnek, kivéve, ha kirúgásokról van szó.


Fontos: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!