Minden másképp volt: impresszum és kiadó nélküli szórólapon folytatja a hazudozást a gumiégetőről a kpsvr-es Bogdán Erik

Ön-lejáratás nyolc színes-szagos oldalon

A nap felkel és lenyugszik, a hold dagadtra hízik, aztán elfogy: amint ezek a dolgok járják a nekik rendelt utat, úgy vehetjük biztosra, hogy a kpsvr, az ellenzéki pártösszefogás kampányorgánuma üzembiztosan hazudik. Most egy nyomtatott, Kaposváron terített szórólapon teszi, amelyről csak sejthető, hogy a Kaposváriakért Egyesület (plusz a pártok) kiadványa, mert erről bizony – habár a törvény alapján kötelező – nem tájékoztatják az olvasót. A nyolcoldalas lapocska jórészt a kpsvr-en megjelent, a gumiégetőről szóló bornírt marhaságok megismétlése, mindent felülmúló, ocsmányul hazug ráadással: Bogdán szerint azért nem volt népszavazás, mert Szita Károly és a közgyűlés „elvetette a kiírást”. És nem szakad rájuk.

Az első két oldalon azokat a kpsvr-es zagyvaságokat ismétli meg a szórólap

szó szerint, amelyekről már bebizonyította a KAPOS-T, hogy légből kapottak – kár volna megismételni bármit is belőlük.

Az újabb sületlenség a harmadik oldalon jelent meg, s már a címe is demagóg: „Nem volt népszavazás, pedig 19 ezer kaposvári követelte”. Benne pedig az áll, hogy az aláírásgyűjtés után a városvezetés „elkaszálta a népszavazást”, Pintér Attila képviselő javaslatát pedig elutasították. És szerintük ott vége volt a történetnek.

Mindezt a Somogyi cikkére hivatkozva állítja Bogdán, és határozott célja van

a valóság elferdítésével, ill. elhallgatásával. Azt a látszatot akarja kelteni, amint az alábbi részletben is olvasható, hogy Szita Károly részéről még mindig fennáll a veszélye annak, hogy ismét megpróbálkozik a gumifeldolgozó idetelepítésével. Mert ez volna a csapásirány. Kérdés persze, hogy a városháza miért nem szólal meg az ügyben.

A kiadói adatok nélkül megjelentetett szórólap részlete, amely feltehetőleg a KE-párttömörülés ellenzéki jelölőszervezetek céljait szolgálja, benne a 2016-os, gumiégetős történetet meghamisító állításokkal.

Értjük: kifújtak a jó kis témák, a szülészet talán megújul, a Fidesz hangosabban veri a tamtamot az alacsony fizetések miatt, mint ők, ezért kellett érdemi mondanivaló híján újabb agymosó akciót indítani.

És akkor jöjjenek a valódi tények,

ahogyan azt az úgy tűnik, egyetlen hiteles forrás, a KAPOS-T pontosan és részletesen megírta: Szita Károly és Fidesz-többségű közgyűlés első körben valóban nem írta ki a helyi népszavazást, miután Csányi Sándor befektető-tulajdonos – és nem Szita Károly! – úgy döntött, hogy visszalép, és nem kíván gumifeldolgozót építeni Kaposváron.

Csakhogy a népszavazás kiírását

elutasító közgyűlési döntés törvénytelen volt, ezért az akkori – valódi – ellenzéki összefogás bírósághoz fordult, amely ítéletében kötelezte a közgyűlést arra, hogy tegye meg ezt. Erre üvöltött fel a helyi cselédmédia-kórus, hogy az ellenzék feleslegesen akar elkölteni húszmillió forintot, amely persze éppen olyan hazugság volt, mint Bogdán Eriknek a tányérnyaló Somogyi tudósításán alapuló marhaságai.

A közgyűlés fogcsikorgatva ugyan, de másodszorra már kiírta a népszavazást, amelyet aztán a törvényes rendnek megfelelően a kezdeményező, Pintér Attila DK-Együtt-MSZP-képviselő okafogyottságra hivatkozva visszavont.

Ez a gumiégetős népszavazási aláírásgyűjtés végjátékának hiteles története,

melyben Szita Károlynak kicsiny, ám annál dicstelenebb szerep jut csupán: nem ő volt a döntéshozó egyik esetben sem, tehát szinte nulla az esélye annak, hogy lehetősége volna megpróbálni újra.

Ebben az egészben a becstelenség, az arcpirító szégyen, hogy az, aki ezt a választási propaganda-szóróanyagot kitalálta, átolvasta, útjára bocsátotta, nyilvánvalóan nem más, mint a KE kampányfőnöke, Felder Frigyes. Ő ellenzékiként és a közgyűlés tagjaként aktív részese volt az egész folyamatnak, tehát pontosan tudta-tudja, hogy mindez hazugság. És képes(ek) rá, hogy pitiáner, pillanatnyi választási célok

érdekében meghamisítsák, bemocskolják az akkori ellenzéki teljesítményt.

Nyilván ezért is vállalták inkább az illegális terjesztést, hogy szegény Bogdán Eriken csattanjon az ostor – ő persze majd áll csak csodálkozva, ártatlanul: „én nem tudtam…”

Ezen az újabb tettenérésen persze éppúgy bedühödnek majd a KE-s trollok: a polgármester-jelölt ideggyenge alkalmazottai, rokonok és ismerősök kicsiny csoportja, ahogy eddig, sőt talán még újdonsült indián barátunk, a mostanában sasként szár-nyaló Golyós Toll is odaböffen egyet – tegyék: lehet tudni előre, hogy érdemi vitába nem fognak bonyolódni.

Pedig csak egy egyszerű kérdést kéne tisztázni: komolyan azt hiszik, hogy ezzel, s a többi a többször leleplezett, szánalmasan amatőr, beteg hazudozással lehet bármiféle jó ügyet szolgálni?

H. I.


Fontos információ: a Facebook megváltoztatta az Ön által követett oldalak megjelenítését!

Ha tudni akar arról, amit Kaposvár vezetése és az általa uralt cselédmédia elhallgat, csupán annyit kell tennie, hogy Facebook-oldalunkon a „követés” gombra kattintás után állítsa be a „megjelenítés elsőként” opciót!

Így nem veszítjük egymást szem elől! Köszönjük!